HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Hatékonyabb magyarságvédelmet!

2011. október 10. 09:25
Hunhír.info

Alig múlik el nap, hogy a Trianonban leszeletelt egykori magyar országrészek, az un.”utódállamok” területeiről ne érkezne hír magyarellenes atrocitásokról! Mindez az 1920-ban bekövetkezett ország csonkolás után csaknem egy évszázaddal, egész pontosan 91 évvel!

Magyar Menedék - Raffay

Pedig azokat a magyar nemzetiségű milliókat, akiket a mérhetetlen bölcsességű – az Ipoly folyót például, a maga 20 cm-es vízmélységével hajózhatónak vélő – trianoni döntéshozók ezekbe az un. utódállamokba kényszerítettek, nem kényre-kedvre szolgáltatták ki a falánk új uraknak!
De nem ám!

Aztán eltelt kilenc évtized, s manapság egy, az Európai Unió tagállamának szerepében tetszelgő utódállam, bizonyos Szlovákia rettegésben tartja magyar nemzetiségű állampolgárait. A ma több mint 5 milliót számláló szlovákok ősei 1000-től 1920-ig, 920 éven keresztül a Magyar Állam területén maradtak fenn. Ezt az egyáltalán nem vitatható tényt a csehszlovák, majd szlovák állam úgy hálálta meg, hogy a Trianon révén általuk kézhez vett legalább egymilliós magyarság létszámát e röpke kilenc évtized alatt különféle praktikákkal a felére apasztották! Jelenleg már ez a jelentősen leapasztott őslakos magyar népesség tengeti életét állandó félelemben. Üldözik a magyar beszédet, a magyar szót, a magyar emlékműveket megcsonkítják (Petőfi szobrát Ligetfalu parkjából be kellett hozni egy elkerített helyre Pozsony belvárosába, mert a szobor kardját időről időre letördelték!) a magyar iskolák bezárását szüntelenül napirenden tartják, állandóak a magyarellenes hisztériakeltések, stb.

Hogy az 55 milliós Ukrajnában a SZICS gárdisták lelki utódjai miért rettegnek a mára 170 ezresre zsugorodott kárpátaljai magyarságtól, - nos, ez a megfejthetetlen talányok birodalmába tartozik! Ha nem így lenne, akkor menetrend szerinti rendszerességgel nem gyaláznák meg a vereckei emlékművet, hanem mondjuk, békén hagynák! Nem fáradoznának a magyarság itteni tanintézetei ellehetetlenítésén, a magyar nyelvű felvételik eltörlésén. S a legújabb: Petőfi ungvári szobrának fél éven belül immár másodszor törték le szeptember 26-ára virradóan a kardját! A hivatalos állásfoglalások szerint természetesen soha, semmikor sem politikai indítékból! Természetesen soha és semmikor nem játszik szerepet ezekben a megnyilvánulásokban a magyarellenesség! Már csak azt kéne tudni, hogy akkor mindezekben milyen indíték játszik szerepet? Csak nem a tüzes magyar szeretet?!

…Most pedig itt van a legújabb hír Újvidékről: a szeptember 24-25-i hét végén ismeretlen vandálok betörtek a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ székházába és ott törtek-zúztak. Gondolom itt is politikai indíték, magyargyűlölet nélkül, merőben a véletlennek köszönhetően. Amint a közelmúltban kihelyezett, többnyelvű helységnévtáblán is merő véletlenségből nem a szerb Novi Szad, hanem a magyar Újvidék feliratot mázolták át fekete festékkel!

Romániáról is szólhatnánk, de szándékosan nem tesszük. Elvégre felelős magyar külügyi vezető jelentette ki, hogy amióta világ a világ, ilyen jók még sohasem voltak a magyar-román kapcsolatok! Mindezt akkor tette, amikor Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövetet, (egykori népszabadságos újságíró) leidiótázott minket,- szerinte- párezer magyar patriótát, akik lélekben megemészthetetlennek tartjuk a trianoni döntést. Noha messzemenően nem osztom a felelős magyar tisztségviselők Romániával kapcsolatos lelkendezését, nem akarok ünneprontó lenni. Romániáról tehát – most! – ne essék szó!
Amit szeretnék, - talán nem én egyedül, - azt a címbe foglaltam. Hatékonyabb magyarság védelmet a magyar állami vezetők részéről! (Szerbia EU-s felvétele támogatásának részünkről lehetne egyik feltétele a magyar –ellenes atrocitások elleni radikális rendőri fellépés gyakorlattá tétele. Ha ez nem történik meg, vétózunk!)

Polgárdy Géza
jogász, közgazdász, szociológus

Hunhír.info - nemzeti front

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat