HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Az Amerikai Népszava újra akcióban: „…megnyitják az első náci, nyilas színházat - potenciális gyilkosokat nevel”

2011. október 07. 17:59
Falusy Márton - Hunhír.info

A címbéli idézet lelőhelye az Amerikai Népszava mai irománya, amelyben az anonim szerző azon háborog, hogy Dörner György és Csurka István színházat kapott Budapesten. A háborgás nem meglepő, bizonyos körökben nagy felzúdulást váltott ki a fővárosi illetékesek döntése. Az Amerikai Népszava című szennyportál írása azonban igazi unikum: végre megtudtuk, hogy a Dörner-Csurka páros által vezetett színház nemcsak az antiszemitizmus temploma lesz, hanem potenciális gyilkosokat nevel majd e sokat szenvedett honnak.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Korábban már írtam, mennyire aggódtam az Amerikai Népszava beharangozott megszűnése miatt. Hál’ Istennek működik a honlap, Bartus és elmebeteg társai továbbra is szorgosan körmölnek, mi pedig jókat röhöghetünk a marhaságaikon. Kell ugyanis ez az ingyen cirkusz, hogy lássuk: mennyire szánalmas a bartusi társaság.

Nézzük tehát, miket böfögött föl mai írásában az amerikainépszavás csürhe. Íme a felütés, a „Hát ország…” című hányás kezdő sorai:

„A polgári értékek jegyében a fideszes városvezetés Dörner Györgyöt és Csurka Istvánt bízta meg az Új színház vezetésével. Az antiszemitizmus templomot kapott ezzel Budapesten, ahol művészi eszközökkel mutatják majd be a zsidók, liberálisok, kommunisták és más férgek nemzetpusztító munkáját. Nincs az a szónoklat, amely hatásosabb lenne egy mozgósító erejű darabnál. Ez a lépés mérföldkő a rendszerváltás utáni magyar antiszemitizmus történetében, Dörner és Csurka színházából potenciális gyilkosok jönnek majd ki minden este.”

Ebben az idézetben minden megszokott kellék föllelhető, még a készülő, új „holocaust” víziója is. Képzeljük el a dörneri-csurkai színház mindennapjait: estelente dúlt lelkű magyarok tódulnak ki az utcára a nézőtérről, s vérszagot szimatolva indulnak meg a Dob és Síp utca felé. Az amerikás népszava legalábbis ilyennek látja a jövőt.

Az anonim cikkíró szerint Dörner pályázata azt a célt, küldetést fogalmazta meg, hogy „egész Magyarországot felszabadítsa a zsidó iga alól”, ez pedig nem más, mint „egy nyilas hatalomátvétel igényének bejelentése és programja”. Dörner tehát nyilas puccsot készít elő – a színházban. Ezt a célt a városvezetés is támogatta, ami annak a bizonyítéka, hogy „a főváros antiszemita színházat akart nyitni Budapesten”. Magyarán: Tarlós főpolgármester is antiszemita, sőt talán megveszekedett nyilas.

A népszavás cikkíró vitába száll a közismerten liberális Tóta W. Árpáddal, aki azt fejtegette legutóbbi publicisztikájában, hogy a dörneri-csurkai színháznak is helye van az országban (nocsak!), mert hazánk sokszínű: „itt egy melegbár, ott egy szittya színház, amott meg a boszorkányszövetség”. Az amerikás népszava szerint viszont Magyarországon nincs helye a Háttér Színháznak (ez lesz az Új Színház újabb neve), mert „a Háttér Színház, valamint egy melegbár, illetve a boszorkányszövetség között az a különbség, hogy utóbbiak nem károsak az egészségre”. A Háttér Színház viszont igen, mert ez az intézmény „potenciális gyilkosokat nevel, és ha azok akcióba lépnek, az káros lehet az egészségre”.
Ezen a ponton már röhögés fogja el az embert, hiszen az anonim szerző úgy beszél jelen időben az említett színház egészségromboló tevékenységéről, hogy ez az intézmény még nem is működik: csak 2012 februárjában „lép hivatalba” az új vezetés.

A népszavás irománynak - szokás szerint - a vége a legszaftosabb. Íme egy bekezdésnyi rettegés:

„A náci beszéd fertőz. A színházi élmény és a dramaturgia felerősíti ezt a hatást. A kitűzött cél a zsidóság elleni uszítás. Ez a színház elmélyíti a gyűlöletet, konkrét életveszélyt jelent nemcsak a zsidóságra, hanem mindenkire, akit a náci, nyilas ideológia szellemileg ’zsidónak’, nemzetellenesnek bélyegez. Már a nyílt utcán megütnek demokratákat. Csurka náci színháza olyan légkört és olyan állapotokat teremthet, amelyben a demokraták csak rettegve léphetnek az utcára.”

De ez még nem minden, a billent agyú népszavás tollnok még tovább lép: Dörner és Csurka csak két előretolt bástya, az igazi veszély a Fidesz. Mert valószínűleg Orbánék fogják végrehajtani a nyilas puccsot:

„Az Unió első fasiszta államában februárban megnyitják az első náci, nyilas színházat. Ez arra utal, hogy a Fidesz úgy próbálja elejét venni a Jobbik nyilas hatalomátvételének, hogy ezt a fordulatot maga hajtja végre. Ha nem, akkor a Tarlós új náci színházában okosodó saját tábora fogja elkergetni. A liberálisok a náci színházat a sokszínűség egyik megnyilvánulásának tekinthetnék, ha a színházat demokratikus légkör venné körül. De a helyzet az, hogy jelenleg a liberális színházak jelentenek apró szigeteket az őket körülvevő náci miliőben.”

Hát tényleg nagy a baj. Nemcsak a dörneri-csurkai színház náci-nyilas-ésatöbbi, hanem a színházat körülvevő légkör is. S ebben a hűvös, náci-nyilas-ésatöbbi légkörben apró szigetek a liberális színházak: ilyen meleg hely a nagy hűvösség közepette például a nemzetinek nevezett színház is.

A népszavás okfejtés végére értem - az esős délutánban ismét jót mulattam. Az amerikai népszavás csürhe ugyanis mindig felvidít. Ha már a szélsőbalos tollnokok ennyire fröcsögnek, akkor tényleg bajban van ez a hazátlan söpredék.

Ami engem illet, örülök annak, hogy az Új Színház új vezetést kapott, s februártól megkezdi működését a Háttér Színház. Csurka Istvánt lehet szeretni vagy nem szeretni, az azonban tagadhatatlan, hogy remek író. Egyik legjobb drámaírónk ő, akinek a műveit politikai okokból mellőzték-mellőzik a színházak. Most megnyílt előtte a tér, darabjai színre kerülhetnek, s új színdarabokkal is meghódíthatja a nézőket. Hiszen Csurka István igazi területe - a színház. Nagyon drukkolok tehát a Háttér Színháznak. Az lesz igazán nagy csapás a Bartus-féle rettegőknek, ha Dörnerék sikeresek lesznek. Ha Csurka darabjait telt házzal fogják játszani. Erre pedig - oly sok évnyi kényszerszünet után - minden esély megvan. Ezért hőbörögnek annyira az ún. „demokraták”.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Eredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS! - Czakó GáborEredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS!
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon 100 - Trianon Almanach - 7 könyv egyben + 1 CD + 1 térkép + 1 ajándék Nemzeti Összetartozás naptára - Raffay ErnőTrianon 100 - Trianon Almanach - 7 könyv egyben + 1 CD + 1 térkép + 1 ajándék Nemzeti Összetartozás naptára
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 13 999 Ft
18% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat