HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Napi zsidó lelet: izraeli himnusz semjéni ajkon

2011. szeptember 29. 21:30
Falusy Márton - Hunhír.info

asztalosrabbi.jpgSzeptember 18-án rabbit avattak drága honunkban. A mazsihisz honlapján megjelent meghívó olvastán nagy csábítást éreztem arra, hogy elmenjek erre a jeles eseményre, mert soha életemben nem láttam még rabbit avatás előtt, közben és után. Végül nem mentem el. Ma már sajnálom, mert így csak a hírekből értesültem arról, miről is maradtam le.

Magyar Menedék - Raffay

Az új rabbi neve: Asztalos Károly. A hazánkból már rég kitántorgott Naftali Kraus blogjából tudtam meg, hogy ez a legény közel tíz évig tanult a rabbiképzőben, s tanulás „közben be is tért”, mert „nem-zsidó mama gyermeke”. Tehát már egy valódi zsidó rabbit sem tudnak kiállítani a Síp utcaiak - dörzsölte kiválasztott tenyerét Kraus urunk.

A zsidó blogger már az avatás előtt gúnyolta Asztalost, akinek „nagy szakállából három-négy valódi rabbi is kitelne”, az avatás után pedig beszámolt arról, ki mindenki volt - vagy nem volt - jelen a nagy eseményen. A rabbik állítólag távolmaradásukkal tüntettek, megjelent viszont a kétharmados parlamenti erő három oszlopa: a VIII. kerület polgármestere (Kocsis Máté), a kerület országgyűlési képviselője, Fónagy János államtitkár (aki éppen a nagy nap előtt tért haza Washingtonból a Zsidó Parlamenti Képviselők Nemzetközi Tanácskozásáról - írja Kraus) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A kormányzati jelenlét tehát „erős” volt.

Naftali Kraus ezek után föltálalja az igazi meglepetést. Idézi Róbert Pétert, aki az avatásról szóló beszámolójában az alábbiakat írta:

„A diploma átadása és áldás után a magyar és izraeli himnusz zárta az avatást, utóbbi szövegét a miniszterelnök-helyettes hibátlanul énekelte - a meglepett közönség nagy tetszésére.”

Az elmúlt több mint egy évben olykor eltöprengtem azon, mivel tölti munkás hétköznapjait dr. Semjén Zsolt. Mi a dolga miniszterelnök-helyettesként? Most megleltem a választ: a héber nyelvben mélyedt el. Megtanulta az izraeli himnuszt is, s ma már tökéletes, hibátlan héberséggel tudja eldanolni. Bizony-bizony, Magyarország megújul.

Elképzelem Feldmájer Pétert és Zoltai-Zucker Gusztáv-Gerzsont, amint a Szent István Bazilikában zajló papszentelésen áhítatos arccal hallgatják a pápai himnuszt („Hol Szent Péter sírba téve….”), mellettük pedig Fónagy doktor öblös hangon fohászkodik, hogy „tartsd meg, Isten, Szentatyánkat, Krisztusnak helytartóját”. Lehet, hogy egyszer ezt is megérjük. Sőt: talán még Netanjahu cionista kormányfő helyetteséről is kiderül egy szép napon, hogy hibátlanul tudja a magyar himnuszt. Istennél semmi sem lehetetlen...

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat