HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Falusy Márton: Néhány szó a ma reggel elhunyt Képíró Sándor védelmében

2011. szeptember 03. 17:25
Falusy Márton - Hunhír.info

gyertyak.jpgÉletének 98. évében szombat reggel meghalt Képíró Sándor volt csendőr százados - ezekkel a szavakkal kezdődik az MTI által kiadott közlemény, amely 10 óra 45 perckor került fel a távirati iroda honlapjára. A rövid szöveget szinte minden médium átvette. Kár volt. A nevében magyar MTI-nek ugyanis sikerült a nagy „bravúr”: még holtában is rágalmazta dr. Képíró Sándort. Ezt a bűnt nem lehet szó nélkül hagyni. Az MTI közleményének végén az olvasható, hogy évtizedekkel ezelőtt két eljárás is zajlott dr. Képíró Sándor ellen: 1944-ben hűtlenség miatt 10 évre ítélték (ezt az ítéletet „a német megszállás után érvénytelenítették”), majd „1946-ban a Népbíróság 14 évre ítélte háborús bűnök miatt”. Ezzel az állítással zárul a közlemény, az olvasó emlékezetében tehát az marad meg, hogy egy igazi háborús bűnös hunyt el ma reggel Budapesten.

Menedék - Atilla

Az MTI közleményét szinte minden médium átvette, így a nem létező 1946-os ítéletről szóló hazug mondat olvasható többek között a HVG, a Népszabadság, a Népszava, a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap, az atv, a Hír TV, az Echo TV honlapján. Igazi népfrontos egység jött létre: a bal- és a jobboldali médiában egyetlen újságíró sem akadt, aki ezt a rágalmat törölte volna az MTI-től átvett szövegből. Szomorú.

A fő ludas persze a magát magyarnak nevező távirati iroda. Nemcsak az a munkatárs a bűnös, aki a nem létező 1946-os ítéletre való hivatkozást a közlemény végére illesztette. Ezért a rágalomért az intézmény vezetője is felelős, hiszen a munkatársak kiválasztása az ő hatáskörébe tartozik. Illő lenne hát, ha Belénessy Csaba vezérigazgató benyújtaná a lemondását. Jobb helyeken ez így szokás.

Az MTI közleménye ugyanis azt állítja a ma reggel elhunyt volt csendőr századosról, hogy egyszer már elítélték háborús bűnök miatt. Tudjuk, ez nem igaz. Tudjuk, hogy ez aljas rágalom. Az MTI-nek sikerült úgy tálalnia a halálhírt, mintha egy valódi háborús bűnös távozott volna az élők sorából. Ez a „hiba” nem lehet véletlen - ez a gyalázat nem maradhat következmények nélkül.

Tudjuk, hogy az 1946-os nem létező per és ítélet legendája a züllött nácivadásztól, Efraim Zurofftól származik. Igaz, az utóbbi időben már ő sem hivatkozott erre az állítólagos ítéletre: ráébredt arra, hogy ami nincs, arról nem lehet beszélni. Hazai segítője, Pécsi Tibor azonban még idén februárban is az 1946-os ítéletről fecsegett az atv stúdiójában - minden következmény nélkül. A rágalmazó Pécsi a Holokauszt Emlékközpont munkatársa - az oktatási programok felelőse. Állítólag „történész”. Súlyos felelősség terheli azért, hogy a nem létező 1946-os ítéletre sűrűn hivatkozott és hivatkozik ma is a hazai és külhoni média.

Karsai László azok közé tartozik, akik kezdettől fogva keményen kritizálták a zuroffi vadászatot. Jóval a Képíró-ügy előtt, még 2004 augusztusában a következőket írta az ÉS hasábjain:

„Nemcsak én bíráltam ezt a vérdíjas akciót. Ungváry Krisztián történész, Révész Sándor szerkesztő és más publicisták is hozzám hasonló álláspontot képviselnek. A Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központ történészei vagy a Yad Vashem Archives Magyarországi Kutató Csoportjában dolgozó történészek szintén velem értenek egyet.”

Karsai tévedett: a Páva utcai intézményben dolgozó Pécsi Tibor és kollégája, Pető-Dittel Szilvia is segítette Zuroff „munkáját”, mindketten szerepet vállaltak ebben az aljas vadászatban. Mindketten sokat tettek azért, hogy megkeserítsék és tönkretegyék a büntetőjogi értelemben bűntelen dr. Képíró Sándor utolsó éveit. Ez a két bűnös ma is a Páva utcában dolgozik.

De nemcsak Efraim Zuroff, Pécsi Tibor, Pető-Dittel Szilvia követtek el súlyos bűnt dr. Képíró Sándor ellen. Az ügyészség gyalázatos szerepét sem lehet elhallgatni. Egyrészt évekig elhúzták a külső nyomásra megindított ún. „nyomozást”, másrészt olyan vádiratot tákoltak össze, amely alapján normális országban nem lehetne vádat emelni senki ellen. A Falvai Zsolt ügyész által jegyzett, „vádiratnak” nevezett fércmű is magán hordozza a bűn jegyeit: a vádat ugyanis semmilyen bizonyíték nem támasztotta alá. Falvai ügyész hamis, koholt vádat fogalmazott meg, s ez a tény sem maradhat következmények nélkül. A hamis vádat ugyanis a törvény bünteti.

Aki végigülte a Képíró-per tárgyalási napjait, látta, hogyan romlott folyamatosan dr. Képíró Sándor állapota. Ilyen aljas ügy egy fiatal szervezetet is megviselt volna. A volt csendőr százados tehát nem élte meg a másodfokú tárgyalást, perét meg fogják szüntetni. Ami azt jelenti: jogerősen nem mentette fel a bíróság dr. Képíró Sándort a háborús bűntett hamis vádja alól. Előre borítékolható, hogy a zuroffi társaság éppen ezt fogja hangsúlyozni, s holtában is rásütik majd a háborús bűnösség bélyegét.

Ne engedjük, hogy így legyen. Azt se engedjük, hogy az MTI rágalmazó közleménye következmény nélkül maradjon. Ami történt ugyanis - a hatályos Büntető törvénykönyv 181. paragrafusa szerint kegyeletsértés. Nem maradhat büntetés nélkül.

Mindezek után némuljunk el egy időre, s ki-ki hite szerint gondoljon a ma reggel elhunyt dr. Képíró Sándorra.

Aztán hallgassuk meg Gabriel Fauré gyönyörű Requiemjének záró, In Paradisum kezdetű tételét. (A szöveg magyarul körülbelül így hangzik: „A mennyországba vezessenek az angyalok, érkezésedkor fogadjanak téged a vértanúk, s vigyenek be e szent városba, Jeruzsálembe. Az angyalok kara fogadjon téged, és Lázárral, az egykori szegénnyel nyerd el az örök nyugodalmat.”)

Dr. Képíró Sándor ma visszaadta lelkét Teremtőjének. Requiescat in pace.


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat