HunHír.info

2017. Álom hava 15. nap, Bábolna napja.

Miért nem képesek győzelemre a konzervatívok a liberálisokkal szemben?

2011. augusztus 26. 15:38
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Szenvedélyes vitákat kiváltó örök kérdése ez a világpolitikának, és ennek oka alighanem a konzervatív és liberális ember mentális mivoltának antagonisztikus ellentétében rejtőzik: a konzervatívok örökös lépéshátrányban vannak a liberálisokkal szemben, mert hiányzik belőlük azok forradalmi alaptermészete, ezért nem tudnak támadni, csupán védekezni, más szavakkal a liberálisok csak revolúciós, a konzervatívok pedig kizárólag evolúciós úton képesek járni, arról nem is beszélve, hogy mindaddig, amíg a konzervatívokra az agresszív cselekvés szellemének és a világosan definiált ideológiai alapnak a hiánya lesz a jellemző, tartós hatást nem gyakorolhatnak a tömegekre, így stratégiailag elvéreznek a liberálisokkal szemben.

A konzervatívok célja, hogy megvédjék azt, ami van, vagy helyreállítsák azt, ami volt, míg a liberálisoké – forradalmi természetükből kiindulva –, hogy radikálisan, vagyis gyökeresen átalakítsák azt, ami van, vagy teljesen eltöröljék, nem ritkán anélkül, hogy helyébe bármi mást (főleg, ami jobb) nyújtanának.

Leginkább a médiavilágban figyelhető meg továbbá, hogy amíg a konzervatívok konkrétan megvalósítható célokat jelölnek meg, így az utcai bűnözés felszámolásáról, az adók csökkentéséről, a kábítószerek és a pornográfia elterjedése elleni küzdelemről, a kormány megfékezéséről értekeznek, addig a liberálisok örökösen csak utópiákat kergetnek, azt sulykolva, hogy hatalomra kerülésükkel már nem lesznek háborúk, faji diszkriminációk, eltűnik a rasszizmus, mert eljön mindenki számára a nirvána, a korlátlan egyéni lehetőségek álomországa.

Elemi – korántsem csak taktikai, hanem egyenesen stratégiai – problémája még a konzervatívoknak az is, hogy ha a liberálisokkal szemben valamilyen kisebb eredményt elérnek (például társaikat álláshoz juttatják), hajlamosak elhitetni önmagukkal és környezetükkel, hogy már meg is nyerték az egész háborút, míg a liberálisok ezután sem ülnek a babérjaikon: hiába lépnek támadásba netán újra a konzervatívok, fáziskésésben lesznek a liberálisokkal szemben, akik (legtöbbször váratlanul) újra előretörnek, majd hátralépnek kettőt, de csak azért, hogy azután már három lépést tegyenek előre.

Amint William Pierce találóan megjegyzi, végső soron mindaddig, amíg a konzervatívokra az agresszív cselekvés szellemének és a világosan definiált ideológiai alapnak a hiánya lesz a jellemző, tartós hatást nem gyakorolhatnak a tömegekre, így stratégiailag elvéreznek a liberálisokkal szemben.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A magyar környezet atlasza - Faragó ImreA magyar környezet atlasza
Térkép - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat