HunHír.info

2017. Álom hava 14. nap, Szilárdka napja.

Botrány: a nemzetközi pénzoligarchák közgazdásza, Madách Imre és Katona József meggyalázója állami kitüntetett lett

2011. augusztus 25. 14:27
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Kopatsy-Sandor250.jpgAz ember nem hisz a szemének: Kopátsy Sándor, a nemzetközi pénzoligarchák közgazdásza, Madách Imre és Katona József meggyalázója az idei augusztus 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend keresztje a csillaggal (polgári tagozat) kitüntetést kapott.

Magyar Menedék - Migránsokk

Amint a Magyar Nemzet írja (2011. augusztus 22.), a közgazdaság-tudomány doktora a gazdasági reformprogramoktól a rendszerváltás privatizációjának ellenőrzésén át napjaink újszerű közgazdasági szemlélete megalkotásáig ívelő munkásságáért kapott kitüntetést, magyarul nemzeti vagyonunk elsíbolásának kidolgozásáért, elhallgatva következetesen zsigeri magyargyűlöletét, amelynek jeleként 2000-ben a CET (Central European Time) című szemlében A két nemzeti drámánk nem is olyan nagy és nem is olyan nemzeti címmel 14 oldalon át értekezett arról, mennyire alapvetően hibás Madách Imre és Katona József koncepciója.

A szerinte Goethéhez képest egyenesen műveletlen Madách Tragédiája a magyar középszerűség és nemzeti elfogultság gyümölcse, koncepciója pedig egyértelműen rossz, mert a Biblia leginkább elévült kiindulási pontját, a bűnbeesést ragadja meg, ami lehet, hogy sok ezer éve logikus volt, ma logikátlan, amellett végtelenül vak, provinciális a történelemszemlélete, megfeddve íróját, amiért nem a cél realitása, amit Lucifer állandóan kétségbe von, a fontos, hanem az annak lelkes szolgálatából fakadó eredmény.

A Bánk bán sem kerülte el megvesszőztetését: mint dráma, alapvetően hibás: maga a téma nem alkalmas arra, hogy a nemzethez szóljon, sőt. A hős csak azért lesz hazafi, mert a feleségét elcsábítják. Ez a már régen kinőtt úri világ erkölcse volt. Ők a hazáért többnyire csak akkor harcoltak, ha az egyéni érdekük kívánja. Jaj annak az országnak, amelyiknek hősei csak személyes sérelmeik alapján lesznek hazafiak. Hibás az idegengyűlölete is. Nincs és nem volt nemzetibb feladat, mint a Nyugathoz közeledni. Ebben a drámában pedig aki magyar, az jó, aki idegen, az eleve rossz. Ami az igazság, a magyar királynék sokkal inkább a kultúra, az emberség képviselői voltak, mint a magyar királyok. Akár keletről, akár nyugatról jöttek, mindig pozitív hatást hoztak magukkal. Katona beteges és minden tárgyi igazságot nélkülöző Nyugat-ellenessége nem igazi drámai felfogás az EU-csatlakozásért könyörgés idején! Összegezve: ennél gyengébb és hibásabb felfogású drámája talán egyetlen más népnek sincsen. Mikor szabadulunk meg tőle?

Mi viszont azt kérdezzük, mikor szabadulunk meg egyszer s mindenkorra a - kasztot alkotó - Kopátsyaktól?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 6 291 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat