HunHír.info

2019. Szelek hava 24. nap, Sellő napja.

Atillától Horthy Miklósig

2011. augusztus 24. 12:35
Hunhír.info

A Nógrád megyei kisfalu, Bér határában, augusztus 20-án a magyar történelem nagyjainak szoborparkját avatták fel. A 15 szobrot a Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós leplezte le, és a térség evangélikus esperese és lelkészei áldották meg. A leleplezett szobrok mellett szlovák népviseletbe öltözött fiatalok álltak őrt, akik nyilvánosan, szabad akaratukból magukénak vallották a magyar történelem nagyjait, Atillától Horthy Miklósig. A török időkben teljesen kipusztult Bért 1693-ban Zólyom környékéről odatelepített szlovákokkal népesítették be, akik mára kettős azonossággal rendelkeznek.

Magyar Menedék - Raffay

Maczó László, a falu korábbi SZDSZ-es polgármestere, aki nyilvánvalóan damaszkuszi utat jár, álmodta és valósította meg azt a magyar történelem nagyjait megtestesítő szoborparkot, amelyik immár a közel négyszáz lelket számláló Nógrád megyei kistelepülés legnagyobb nevezetessége. A magyarok útja nevű dűlőn így sorakoznak: Atilla, Álmos, Árpád, Géza, Szent István, Szent László, Hunyadi János, Mátyás király, II. Rákóczi Ferenc, gr. Széchenyi István, gr. Batthyány Lajos, Petőfi Sándor, Deák Ferenc, Horthy Miklós. Kossuth Lajos kormányzó szobra kiemelt helyen áll.

A globalizált, azaz nemzetközi irányítással szolgaságba kényszerített és megnyomorított világban hirdessék ezek a szobrok az önzetlen hazafiságot, az Isten előtti felelősséget és az őseink Jézushoz kötött erkölcsiségét! Ébresszék fel a zavarosban halászók alvó lelkiismeretét, és legyenek leleplezői minden haszonleső képmutatásnak!

Isten áldása kísérjen minden magyar boldogulást munkáló, önzetlen igyekezetet! A nagy Úristen segítségével váljon ez a hely minden idelátogató magyar megjobbítójává és megújítójává! Jővel, Uram Jézus! - ezekkel a szavakkal áldotta meg a leleplezett szobrokat Thuránszky István, Bér és Bokor községek evangélikus lelkésze.

A teret egy újonnan épült szabadtéri színpad formálja, amely fölött egy hatalmas Szent Korona-kupola hordozza az alapvető üzenetet. E színpadon evangélikus istentisztelettel kezdődött a szoboravató, amelyen Szabó András, Nógrád megye evangélikus esperese hirdette az igét. Átellenben, a domb tetején egy 18 m magas kettőskeresztet állítottak, mellette nemzeti és trianoni gyászlobogó félárbocon. A kettőskeresztet Bartos Zoltán, Egyházasdengeleg, Kisbágyon és Szirák községek evangélikus lelkésze áldotta meg.

A rendezvény ünnepi beszédét Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke mondta, aki e szoborpark felavatásával megnyitottnak nyilvánította a 2012 augusztusában sorra kerülő Magyarok VIII. Világkongresszusának előkészületeit, amelynek – véleménye szerint – el kell vezetnie a Szent Korona-értékrenden alapuló és a trianoni vesszőfutásnak véget vető, új magyar paradigma megalkotásához.

A Magyarok Világszövetsége nagy tisztelettel fogadott küldöttségének tagja volt még v. Hompoth Zoltán, a Kárpát-medence Térség alelnöke, valamint Bottyán Zoltán, az MVSZ Nógrád Megyei Szervezetének elnöke, az MVSZ Trianon-ügyekben illetékes szóvivője.


Hunhír.info - MVSZ Sajtószolgálat

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat