HunHír.info

2018. Jégbontó hava 21. nap, Réva napja.

Örök vezérünk, Szent István, nemzeti hagyományainknak nem kiirtója, hanem ápolója volt

2011. augusztus 19. 17:05
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

sztkorona250.jpgElső szakrális királyunkra emlékezve életműve talán ma minden korábbinál égetőbben időszerű tanulságára mutatunk rá, arra, hogy nemzeti megmaradásunk elképzelhetetlen a (természetesen nem a mai cionista politikával átszőtt, hanem attól mentes) kereszténység nélkül, amely – korunk nemzetiszínű köntösbe bújtatott ateistáival ellentétben – nemzeti hagyományainknak nem kiirtója, hanem ápolója volt.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Sokan viszont ezt tagadják, arra hivatkozva, hogy Szent István kiirttatta ősi tárgyi emlékeinket, elsősorban a rovásírást, azonban mindmáig nem tudtak egyetlen épkézláb történelmi dokumentumot felmutatni, melyben apostoli királyunk ezt előírta volna, így igazat kell adnunk Makkay János régész-történésznek (A szeri puszta és a Szent Korona. Turán, 2011/1. szám), miszerint „a honfoglalást követő csaknem másfél évszázad (907-1038) alatt ismét belső béke és nyugalom köszöntött Avária utódjára, Hungáriára”, ugyanis „a magyarság nemcsak stabilizálódott, hanem gazdagodott és megszaporodott. Innen van, hogy Szent István Király országa feltűnően magyar nyelvű és jellegű volt: nyelvében, szokásaiban, tárgyi emlékeiben, templomaiban, sőt pogányságában. Minden veszteség, amit ősi nyelvünk és kultúránk egy ezredév alatt elszenvedett, későbbi idegen szívű királyainknak, és – szinte bohózatba illő módon – eredetileg rokon tatár és türk-török népek hódításainak tudható be, a hozzájuk készséggel társult, mindenünnen befelé terjeszkedő erőszakos szláv hódításokkal, betelepedésekkel és betelepítésekkel együtt.”

A magyarsággal már a Szent István korabeli kereszténységet is szembeállítókra alighanem nagyon igaz, amit Közi-Horváth József pápai prelátus írt (Örök vezérünk, Szent István, 1938): „Aki a magyar hazafiságot és a katolikus valláshoz való ragaszkodást szembeállítja egymással, az vagy rosszindulatú, vagy tudatlan. A valóság az, hogy a rossz katolikussal szemben jogos a gyanú, hogy hazafias kötelességeit se veszi komolyan, míg fordítva egészen bizonyos, hogy aki jó katolikus, az jó hazafi is.”

Igen, erről van szó: ha valaki elfogadja és betartja (vagy legalábbis arra törekszik) a Tízparancsolatot, megfogadja az evangéliumi tanácsokat, alázatosan elfogadja szívével és értelmével az Istentől kinyilatkoztatott és az Egyház által a hívek elé bocsátott alapvető hitigazságokat, a dogmákat – ami természetesen egyáltalán nem jelenti, hogy ezzel együtt áment kell mondania az egyházi hatalommal visszaélő vagy egyenesen magyarellenes motivációjú papok politikai tevékenységére, sőt! –, erkölcsös polgára lesz a társadalomnak, jó hazafi, nem úgy, mint azok a ma is jól ismert – Közi-Horváth szavait idézve – „újdonsült antiszemiták, akik néhány évvel ezelőtt még zsidó újságot olvastak, zsidó színházakban szórakoztak és üzletekben vásároltak”, vagy ezeket teszik továbbra is.

Éppen ezért azok, akik korunk világveszedelme, a liberalizmus helyett továbbra is a kereszténységet tekintik (legfőbb) ellenségüknek, szellemi Matuska Szilvesztereknek tekintendők és ennek megfelelően kezelendők, akik pedig követni kívánják, örök vezérünk, Szent István méltó utódai, méltán vallva Fekete Istvánnal (Zsellérek, 1940), hogy Őt keressük „úttalan utakon, sóvárgásunkban, elesettségünkben, örömünkben, bánatunkban, a kenyérben, melynek bölcsője a föld, imádságunkban, melynek szülője a tiszta gondolat”.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar környezet atlasza - Faragó ImreA magyar környezet atlasza
Térkép - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon és a Harmadik Világháború - Badiny Jós FerencTrianon és a Harmadik Világháború
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat