HunHír.info

2018. Fergeteg hava 22. nap, Hunorka napja.

Mint mindenütt, Izraelben is néhány kasztbeli nagycsalád tart sakkban mindenkit

2011. augusztus 02. 12:54
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

A közismert kirekesztők keze ragad, bárhova nyúlnak: ez derül ki a Mazsihisz honlapján közölt MTI-értesülésből, miszerint „az izraeliek a gondviselő államot követelik vissza”, ugyanis „Izraelben több tízezren tiltakoztak az ország tíz nagyvárosában a drasztikusan megnőtt megélhetési költségek ellen”, amiért „a lehetőségeket és esélyeket fékezi, hogy a gazdaságot néhány nagy család tartja ellenőrzése alatt”, hallgatva persze arról, hogy ez nálunk sincsen másként, csak nincsenek – még – emiatt tüntetéssorozatok.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

„A demonstrálók visszakövetelik azt a gondviselő államot, ami az Izrael megalapítását követő első években volt jellemző. Az eredetileg a lakásárak és bérleti díjak miatt kéthete kezdődött tüntetéssorozat már a társadalmi egyenlőtlenségek és a közszolgáltatások – főleg az egészségügy és az oktatás - színvonalának romlása elleni tiltakozássá nőtte ki magát. Izrael a világ egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága és a munkanélküliség is alacsony, azonban a lehetőségeket és esélyeket fékezi, hogy a gazdaságot néhány nagy család tartja ellenőrzése alatt.”

Mindez, nem tévedés, a Síp utcai különítmény honlapján olvasható, az viszont már persze nem, hogy nálunk hány „nagy család” teszi ugyanezt, Zoltai Gusztáv (Zucker Gerzson) kárpótlássóvárgásával mégis mennyivel nő állandóan a költségvetési hiány?

„Így kell megoldani a zsidókérdést!” címmel jelent meg egy röpirat 1937-ben Szilárd Andor tollából (1946-ban indexre is került), amelyben a – bevallottan közülük való – szerző megoldásul azt javasolta, hogy 1. vagy fizessenek az érintettek annyi adót az államnak, amennyit anyagi helyzetük megenged, 2. vagy hagyják el azt az országot, ahol éppen tartózkodnak, és hozzanak létre Észak-Amerikában egy önálló nemzeti államot.

A különítményes közleményt olvasva megállapítható, hogy a röpiratíró szándéka becsületességénél alighanem csak naivsága volt nagyobb, ugyanis 1. eszük ágában sincs helyzetüktől elvárható adót fizetniük az őket befogadó államoknak, ellenkezőleg, azok fizessenek nekik mindig mindenért, 2. hiába alapítanak államot, továbbra is szétszóródva terrorizálnak minden kormányt, élükön néhány kasztcsaláddal.

Minderről persze a röpiratíró nem tehetett, arról viszont mi annál inkább, ha szótlanul tűrjük, hogy zsebeinket kiforgassák.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat