HunHír.info

2017. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

Mint mindenütt, Izraelben is néhány kasztbeli nagycsalád tart sakkban mindenkit

2011. augusztus 02. 12:54
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

A közismert kirekesztők keze ragad, bárhova nyúlnak: ez derül ki a Mazsihisz honlapján közölt MTI-értesülésből, miszerint „az izraeliek a gondviselő államot követelik vissza”, ugyanis „Izraelben több tízezren tiltakoztak az ország tíz nagyvárosában a drasztikusan megnőtt megélhetési költségek ellen”, amiért „a lehetőségeket és esélyeket fékezi, hogy a gazdaságot néhány nagy család tartja ellenőrzése alatt”, hallgatva persze arról, hogy ez nálunk sincsen másként, csak nincsenek – még – emiatt tüntetéssorozatok.

Magyar Menedék - Migránsokk

„A demonstrálók visszakövetelik azt a gondviselő államot, ami az Izrael megalapítását követő első években volt jellemző. Az eredetileg a lakásárak és bérleti díjak miatt kéthete kezdődött tüntetéssorozat már a társadalmi egyenlőtlenségek és a közszolgáltatások – főleg az egészségügy és az oktatás - színvonalának romlása elleni tiltakozássá nőtte ki magát. Izrael a világ egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága és a munkanélküliség is alacsony, azonban a lehetőségeket és esélyeket fékezi, hogy a gazdaságot néhány nagy család tartja ellenőrzése alatt.”

Mindez, nem tévedés, a Síp utcai különítmény honlapján olvasható, az viszont már persze nem, hogy nálunk hány „nagy család” teszi ugyanezt, Zoltai Gusztáv (Zucker Gerzson) kárpótlássóvárgásával mégis mennyivel nő állandóan a költségvetési hiány?

„Így kell megoldani a zsidókérdést!” címmel jelent meg egy röpirat 1937-ben Szilárd Andor tollából (1946-ban indexre is került), amelyben a – bevallottan közülük való – szerző megoldásul azt javasolta, hogy 1. vagy fizessenek az érintettek annyi adót az államnak, amennyit anyagi helyzetük megenged, 2. vagy hagyják el azt az országot, ahol éppen tartózkodnak, és hozzanak létre Észak-Amerikában egy önálló nemzeti államot.

A különítményes közleményt olvasva megállapítható, hogy a röpiratíró szándéka becsületességénél alighanem csak naivsága volt nagyobb, ugyanis 1. eszük ágában sincs helyzetüktől elvárható adót fizetniük az őket befogadó államoknak, ellenkezőleg, azok fizessenek nekik mindig mindenért, 2. hiába alapítanak államot, továbbra is szétszóródva terrorizálnak minden kormányt, élükön néhány kasztcsaláddal.

Minderről persze a röpiratíró nem tehetett, arról viszont mi annál inkább, ha szótlanul tűrjük, hogy zsebeinket kiforgassák.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat