HunHír.info

2019. Áldás hava 17. nap, Elek napja.

„Képíró igenis használt fegyvert és maga is gyilkolt”

2011. július 22. 18:12
Szalay László - Hunhír.info

frenkel.jpgKorábban a Magyar Szó egyik cikkére hivatkozva hírt adtunk már arról, hogy vasárnapra tiltakozó akciót hirdetett meg a „holokauszt emlékét őrző társaság” elnevezésű újvidéki csoportosulás. A „Kiszabadult a múlt rossz szelleme” című írásban azonban egyéb „érdekességek” is olvashatók.

Menedek - Engdahl

A Magyar Szó cikkében azt olvasom, hogy az újvidéki zsidó hitközség alelnöke, Boris Kopilovic kedden bejelentette: „folyik az egyeztetés a szerbiai és a magyarországi ügyészségek, illetve a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ között, s mindenképpen fellebbeznek a döntés ellen”.

Az idézet több kérdést is felvet. Hogyan kell például értelmezni azt a kijelentést, hogy az említett intézmények (szerbiai és magyarországi ügyészségek, Wiesenthal Központ) „mindenképpen fellebbeznek”? A Képíró-perben a vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség képviselte. Ennek az egy darab magyar ügyészségnek van joga a fellebbezéshez – a szerbiai „ügyészségeknek” és a megélhetési nácivadásznak nincs. Az is szöget ütött a fejemben, miért és miről egyeztet külföldi szervekkel Falvai Zsolt? Talán külhonból kapja az utasítást?

Ha már szóba került Boris Kopilovic, az újvidéki zsidók egyik vezetője, nézzük, mit mondott a hétfői ítélethirdetésről, amelyen ő is jelen volt:

„Rendkívül kellemetlen élményben volt ott részünk. Ítélethirdetéskor a közönség egy része tapsolt, a mi távozásunkat pedig gyalázkodások, szitkok és illetlen gesztikulációk kísérték. Tisztában vagyok vele, hogy minden társadalomban vannak neonácik és szélsőjobboldali személyek, de biztos vagyok benne, hogy Magyarország polgárainak többsége nem osztja ennek a kis csoportnak a véleményét.”

Ezeket mondta a derék Kopilovic, aki bizonyára tökéletesen beszéli a magyar nyelvet, hiszen megértette a neki(k) adresszált gyalázkodásokat és szitkokat. Megjegyzem, én is jelen voltam az ítélethirdetésen, tapasztaltam, hogy Zuroff és társasága távozását többen is megtapsolták, néhány hangos megjegyzés is elhangzott (például valami ilyesmi: „ne is gyertek vissza”), de szitkokat és gyalázkodásokat nem tudok felidézni. Ami pedig a hétfői „kellemetlen élményt” illeti: az a gyanúm, sokan elmondhatnák, hogy ez az érzés kölcsönös. A vérszagra összegyűlt zuroffi társaság rám sem tett jó benyomást, másként fogalmazva: „rendkívül kellemetlen élményben volt” részem.

A Képírót felmentő ítélet kapcsán a szerbiai Demokrata Párt újvidéki szervezete is szükségét érezte annak, hogy nyilatkozatot adjon ki. Érdemes ezt is elolvasni:

„Az ítélet sérti az újvidéki razzia áldozatait és hozzátartozóit. Egy olyan multietnikus környezetben, mint amilyen az újvidéki is, nem szabad elfelejteni a nemzeti, vallási vagy nyelvi különbségek miatt megtörtént gaztetteket. Reméljük, hogy Képírót végül mégiscsak bűnösnek nyilvánítják és elítélik.”

Képíró Sándor pere Budapesten zajlik, s nem Szerbiában. A Demokrata Párt viszont Szerbiában működik, s nagyon sokat tehetne a gaztettek elfelejtése ellen azzal, ha kezdeményezné az újvidéki magyarirtás teljes körű kivizsgálását, a még élő szerb felelősök, gyilkosok felkutatását és bíróság elé állítását. A „multietnikus” Újvidéken ugyanúgy rengeteg magyart öltek meg a titoista gyilkosok, mint Délvidék egyéb településein. Javaslom még az említett pártnak, kezdeményezze a magyarirtás áldozatai méltó emlékművének a felállítását is.

Most érkeztem el a Magyar Szó cikkének legdöbbenetesebb részéhez, Ana Frenkel (a cikkben Frenkel Anna) ámokfutásához. Idézem a teljes bekezdést:

„Frenkel Anna, a hitközség korábbi elnöke, a Simon Wiesenthal Központ munkatársa elmondta, öt évnek kellett eltelnie, hogy Képíró Sándor egykori csendőr századost bíróság elé citálják az 1942-ben az újvidéki razzia során elkövetett gonosztettei miatt. ’Minden bizonyítékot lefordíttattunk magyarra és átadtunk a magyar ügyészségnek. Ezzel párhuzamosan további tanúvallomásokat gyűjtöttünk. Ezért a bíróság szégyenletes indoklása, hogy nincs bizonyíték a bűnösségre, egyszerűen nem igaz’- jelentette ki Frenkel, hozzátéve, hogy Képíró igenis használt fegyvert és maga is gyilkolt, amire szintén léteznek perdöntő bizonyítékok. „Lehet, hogy elveszítettünk egy csatát, de nem veszítettük el a háborút! Az igazság végül győzedelmeskedni fog, az áldozatokat pedig soha nem feledjük el’ – mondta Frenkel.

Az elmúlt öt évben sokféle rágalom hangzott el Képíró Sándorral kapcsolatban. Azt írták-mondták, hogy 1944-ben részt vett a délvidéki zsidók deportálásában. Zuroff és társai azt állították (s néhányan még ma is állítják), hogy 1946-ban háborús bűntett vádjával 14 évre ítélte Képírót a népbíróság. Azt azonban eleddig nem olvastam, hogy a volt csendőr százados „igenis használt fegyvert és maga is gyilkolt”. Ilyen állítás még a mostani per vádiratában sem szerepelt. Pedig Frenkel asszonyság szerint erre „léteznek perdöntő bizonyítékok”. Hol? Miért nem küldte meg a Varga Béla vezette bírói tanácsnak?

Frenkel Anna, pontosabban Ana Frenkel agyában bizonyára üzemzavar állt be. Ana Frenkel vélhetően meghibbant. De hogy mi történt a fejében, legyen az ő magánügye, engem nem érdekel. Állításaiért azonban vállalnia kell a felelősséget. Mert biztos vagyok abban, hogy az elsőfokú ítélet kihirdetése után tett gyalázkodó kijelentése nem marad következmények nélkül.

Ana Frenkelnek egyébként a Magyar Szó egyik olvasója már válaszolt is. Az újság honlapján „sobrijoska” nevű hozzászóló így kommentálta a hibbant Frenkel szavait:

„Álljon már végre ki egy VMSZ-es politikus, és magyarázza el nekik, hogy nem szoktak egy független bírósági ítéletet megkérdőjelezni. Ugyanakkor tegye fel a kérdést ezeknek az oly érzékeny multietnikai embereknek, hogy ha már a nemzeti, nyelvi, vallási különbségek miatt megtörtént gaztettek miatt demonstrálni készülnek, mi a véleményük a bácskai magyarirtásról, az állatias vérengzésekről.
De azt se felejtse el megkérdezni, hogy mit gondolnak a dögtemető alá dózerolt ártatlan magyarok emlékére emelt fakereszt évente menetrendszerű ledöntéséről, az emlékhelyük meggyalázásáról.
Frenkel Annától pedig kérdezze meg, hogyan vélekedik a fajtársai által bevetett, fegyvertelen civileket elevenen megsütő foszforbombákról, Deir Jassin-ról, vagy a Sabra-i és Satilla-i menekülttábort gyerekestül, asszonyostól legéppuskázott bátor zsidó katonákról.
ELÉG AZ UNDORÍTÓ KETTŐS MÉRCÉBŐL!!!”

Ehhez nem kell kommentár. Van még kérdése valakinek?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat