HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Egy évfordulóra, avagy hogyan gyalázza meg Európa Schiller és Beethoven szellemét

2011. július 09. 16:03
Falusy Márton - Hunhír.info

izraeli-betonfal.jpgA HunHír is beszámolt arról, hogy a cionista hatóságok megakadályozták külföldi békeaktivisták belépését Palesztina területére. Az akcióban szerepet vállalt az Európai Unió több tagállama is: a cionista kormány „kérésének” több légitársaság is eleget tett azzal, hogy a feketelistára tett utasokat nem engedték fel a gépekre. Sajnos a Malév nevezetű magyarországi légitársaság is engedelmeskedett a cionista parancsnak. Szégyen.

Menedék - Bayer

A békeaktivisták egy részét már az európai repülőtereken „lekapcsolták”, akiknek mégis sikerült megérkezniük a Ben Gurion repülőtérre, azokat őrizetbe vették, s visszatoloncolták hazájukba.
A Hamasz közleményben ítélte el az európai államok és légitársaságok példátlan akcióját. Taher al-Nunu kormányszóvivő közölte: ez a cselekedet megmutatta a nyugati államok igazi arcát, s rávilágított az általuk alkalmazott kettős mércére. A szóvivő világosan fogalmazott:

„Miközben a nyugati országok folyamatosan táplálják a palesztin nép reményeit, ugyanakkor támogatják a Gázai övezet illegális és erkölcstelen blokádját.”

A Palesztin Hatóság EU-hoz delegált követe, Lela Shahid is élesen elítélte az európai légitársaságok viselkedését. Feltette a kérdést: „Palesztinához hasonlóan Európa is blokád alatt van?” Shahid azt is szeretné tudni, milyen alapon kerültek feketelistára az említett aktivisták, milyen alapon akadályozták meg, hogy Tel-Avivba utazzanak. Shahid szerint az aktivisták a Gázai övezetben található repülőtérre utaztak volna, de ezt a létesítményt sok-sok évvel ezelőtt a cionista terroristák lerombolták.

Az európai repülőtereken és a cionista repülőtéren életbe léptetett blokád ellenére közel ötven békeaktivistának mégis sikerült eljutnia a Palesztin Hatóság területére, ahol csatlakoztak az előző hetekben érkezett félszáz aktivistához. A szervezők egyike, Salah Hawaja elmondta: mintegy ezer külföldi vendéget vártak, de a cionistáknak és európai barátaiknak köszönhetően csak mintegy százan jöhettek el, bár a mai napon még valószínűleg újabb aktivisták érkeznek palesztin földre.

Nem tudom, hogy a „hivatalos” hazai média mennyire foglalkozott ezzel a történettel, mert a honi sajtó külföldi híreit alig olvasom. Hogy a fenti történet érthető legyen, szükséges elmondani, miért is indultak (volna) útnak a külföldi békeaktivisták.

Hét évvel ezelőtt - 2004. július 9-én – a Hágában működő Nemzetközi Bíróság (az ENSZ bírói szerve) fontos döntést hozott. Közismert, hogy az ún. „Izrael” 2002-ben döntött arról, hogy felépíti a „Gyűlölet Fala”-ként elhíresült, szögesdróttal kombinált betonmonstrumot, amelyet cionista nyelven „biztonsági kerítésként” emlegetnek. Gondolom, a kedves Olvasó is látott már fényképeket erről a szörnyű, több méter magas építményről. Hét évvel ezelőtt, ezen a napon a hágai bíróság fölszólította a cionista terrorállamot, hogy állítsa le az építkezést, s bontsa le az addig emelt falat. A bíróság arról is döntött, hogy a palesztinoknak okozott kárt a cionistáknak kompenzálniuk kell.

Az ENSZ által felállított Nemzetközi Bíróság döntött, a cionista szörnyállam (mellesleg maga is az ENSZ tagja) pedig legyintett a számára kellemetlen verdiktre. A falat építették tovább, a kártérítés elmaradt, a nemzetközi közösség pedig mindezt némán tűrte. Az ok világos: a cionista söpredéknek mindent szabad. A cionista söpredék semmibe veheti a rá vonatkozó ENSZ határozatokat, szemétbe dobhatja a Nemzetközi Bíróság döntését. Ők ugyanis kiválasztottak, a törvények fölött állnak. Ezért övezi világszerte jól megérdemelt undor a cionista terrorállamot.

A bírósági döntés hetedik évfordulója alkalmából palesztin szervezetek meghívták külföldi barátaikat, emlékezzenek együtt a jeles napra. Ismétlem: az akcióval újra fel akarták hívni a világ figyelmét arra, hogy a cionisták nem tettek eleget a hét évvel ezelőtti bírósági döntésnek. Ezt a megemlékezést akadályozták meg a cionista bűnözők parancsára egyes európai államok és légitársaságok. Köztük a Malév is. Ez nem maradhat következmények nélkül. Ennek a gyalázatos tettnek az üzenete ugyanis félreérthetetlen: az érintett európai országok és légitársaságaik bűnpártoló módon támogatják a cionisták törvénytelenségeit és bűneit, s „blokád” alá helyezik azokat, akik a jogra, a törvényességre akarják felhívni a figyelmet. Ez a gusztustalan magatartás is ún. „európai érték”? A bűnös cionista érdekek alázatos kiszolgálása lenne az EU küldetése?

Ma reggel véletlenül Beethoven kilencedikjének egyik legendás, 1989-es felvételét hallgattam. Annak az évnek a végén a berlini fal leomlását ünnepelte Európa és az egész világ. 1989. december 25-én a berlini Schauspielhaus falai között felcsendült Beethoven híres szimfóniája. A zenészek több helyről érkeztek: az orosz, angol, amerikai, német muzsikusok élén egy zsidó dirigens állt, a világhírű Leonard Bernstein. A rádió élőben közvetítette a legendás előadást, amely később CD-n és DVD-n is megjelent.A berlini fal leomlása arra ihlette Bernsteint, hogy Schiller Örömódájának Beethoven által megzenésített szövegét az alkalomhoz illően átírja. Ez persze így túlzás, hiszen csupán egyetlen szót cserélt ki: a „Freude” (öröm) szó helyébe a „Freiheit” (szabadság) szó került. Idézzük fel az Örömóda első strófáját:

„Freude, schöner Götterfunken,
Tochter aus Elysium,
Wir betreten feuertrunken,
Himmlische, dein Heiligtum!
Deine Zauber binden wieder,
Was die Mode streng geteilt,
Alle Menschen werden Brüder,
Wo dein sanfter Flügel weilt.”

Magyarul többnyire Jankovich Ferenc fordítását szokás idézni, én most Rónay György klasszikus szépségű magyarítását közlöm:

„Gyúlj ki, égi szikra lángja,
Szent öröm, te drága, szép!
Bűvkörödbe, ég leánya,
Ittas szívünk vágyva lép.
Újra fonjuk szent kötésed,
Mit szokásunk szétszabott.
Egy-testvér lesz minden ember,
Hol te szárnyad nyugtatod.”

Amikor tehát a berlini fal leomlott, a „Freiheit, schöner Götterfunken” kezdősor csendült fel a berlini Schauspielhausban. Másfél évtized múltán - amikor már épült a cionista „Gyűlölet Fala” - az Örömóda zenéje lett az EU himnusza. Az elmúlt órákban az EU több tagállamában törvénytelen módon feketelistára tették azokat az utasokat, akik éppen a beethoveni-schilleri „alle Menschen werden Brüder” jegyében egy másik fal ellen óhajtottak tiltakozni. Ezzel a tettel Európában is újabb - egyelőre még csak virtuális - fal épült. Szégyen, szégyen, szégyen.

Ami történt, nem feledhető. A cionista mételytől rohadó Európa meggyalázta Schiller és Beethoven szellemét. Mára már mind a „Freude”, mind a „Freiheit” két évtizeddel ezelőtti illúziója elillant.
A hágai bíróság döntésének hetedik évfordulójára emlékezve hallgassuk meg az 1989-es, legendás felvétel egyik szép részletét (főként az utolsó percre hívom fel a kedves Olvasó figyelmét). S közben gondoljunk arra: nemsokára talán Palesztina földjén is sor kerül egy másik, hasonlóan legendás előadásra. A betonfalak ugyanis előbb-utóbb leomlanak...

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ady Endre és a Nyugat - keménytáblás - Raffay ErnőAdy Endre és a Nyugat - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat