HunHír.info

2019. Kikelet hava 22. nap, Horka napja.

Képíró-per: Falvai Zsolt ügyész rágalmazott?

2011. június 30. 21:08
F. M. - Hunhír.info

Egy hónappal ezelőtt már beszámoltunk arról, miként rágalmazzák újra s újra dr. Képíró Sándort a jeruzsálemi nácivadászok. Efraim Zuroff csapatának a honlapján (www.operationlastchance.org) tegnap három közlemény is megjelent Falvai Zsolt ügyész perbeszédéről. A hvg.hu által átvett MTI-tudósítás mellett egy belga és egy kanadai lap írása is szerepel a kínálatban. Utóbbi kettő ismét meglepetéssel szolgált: ha hihetünk a két cikknek, Falvai Zsolt ügyész szerint dr. Képíró Sándort 1944-ben és 1946-ban is elítélték, s mindkét ítélet felhasználható bizonyítékként a most zajló perben.

Menedék - Atilla

A zuroffi honlapon található magyar szöveggel nincs baj, a hvg.hu által is átvett MTI-tudósítás korrekt beszámoló. Az angol nyelvű szöveggel viszont – amely eredetileg egy kanadai lapban jelent meg - más a helyzet. Ez a tudósítás eredetileg az AFP hírügynökség szellemi terméke.

Talán emlékszik még a kedves Olvasó, egy hónappal ezelőtt szintén az AFP rágalmát adta tovább a zuroffi honlap, erről az esetről azonnal beszámoltunk. Egy hónappal ezelőtt azt olvastuk a nácivadász honlapon is közzétett AFP-szövegben, hogy dr. Képíró Sándort 1944-ben és 1946-ban is elítélték az újvidéki razziában betöltött szerepe miatt. Ez a rágalom tegnap ismét ránk köszönt a zuroffi honlapról.

Tudjuk, 1946-ban semmilyen per nem zajlott dr. Képíró Sándor ellen. Ez a rágalom 2006 őszén indult hódító útjára: a zuroffi horda akkor azt híresztelte, hogy 1946-ban dr. Képíró Sándort 14 évre ítélte a népbíróság – háborús bűntettért. Efraim Zuroff az idő múlásával bizonyára rájött, hogy nincs semmiféle 1946-os ítélet, a kül- és belföldi sajtóban azonban azóta is rendre fölbukkan ez a rágalom. Nem lehet kiirtani. S ami a legmegdöbbentőbb, a zuroffi honlap szó nélkül át is veszi ezeket a rágalmazó közleményeket.

A tegnap, június 29-én megjelent angol nyelvű szövegben azt olvassuk, hogy perbeszédében Falvai Zsolt ügyész azt fejtegette: mind az 1944-es, mind az 1946-os Képíró elleni ítélet megfelelő bizonyíték a most zajló perben, bár ezt az álláspontot a védelem megkérdőjelezte. Magyarán: nem a tudósító állítja a nem létező 1946-os ítélet bizonyító erejét, hanem maga Falvai ügyész. Legalábbis a tudósítás szerint, amelyet az AFP hírügynökségtől vett át a kanadai lap (s onnan emelte át saját honlapjára a zuroffi banda).

Tegnap egy francia nyelvű közlemény is megjelent a zuroffi honlapon, vélhetően ez is az AFP közleménye alapján készült, s ebben is szerepel – Falvai szájába adva – az 1946-os nem létező ítélet, mint hiteles bizonyíték.

Szegény Falvai Zsolt - tudtán kívül rágalmazott. Igen, ebben az ügyben az ügyészt nem terheli felelősség, mert bár sok butaságot hordott össze tegnapi perbeszédében, a nem létező 1946-os ítéletről egy szót sem ejtett (egy 1948-as perről viszont igen, abban azonban nem dr. Képíró Sándor volt a vádlott). Kíváncsian várjuk, kér-e helyreigazítást Falvai Zsolt ügyész az említett hírügynökségtől, lapoktól s elsősorban a rágalmazásban évek óta élenjáró zuroffi horda honlapjától.

Az AFP nem először rágalmazó tudósítója (egyébként magyarországi lény) karnyújtásnyira ült a tárgyalásokon az ügyésztől. Jól tenné tehát Falvai Zsolt, ha legalább az ítélethirdetéskor szólna eme magyarországi lénynek, felejtse el végre ezt a rágalmat. Falvai Zsolt helyében legalábbis mi ezt cselekednénk. Előfordulhat ugyanis, hogy – hitelt adva a francia és angol nyelvű tudósításnak – valaki még beperli rágalmazásért a daliás ügyészt...

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat