HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Napi zsidó lelet: héber nyelvű dalok Dachauban

2011. június 17. 23:18
Falusy Márton - Hunhír.info

dachau250.jpgMa délután, néhány órával sabbat beállta előtt különösen fontos hír jelent meg a Síp utcai különítmény honlapján. Az MTI-től átvett néhány soros közleményből megtudjuk, hogy héber dalosok daloltak a dachaui koncentrációs táborban – köztük egy harmadgenerációs holotúlélő is. Ilyesmi évtizedek óta nem történt.

Menedék - Pálfi

Szó szerint idézem a mazsihisz honlapján ma délután öt óra körül felbukkant szöveget:

„Erőteljes, héber nyelvű dalok hangzottak fel csütörtök este az egykori dachaui koncentrációs tábor területén – évtizedek óta nem történt hasonló.
Kereken hetven évvel a nácik rémtettei után először énekelt izraeli kórus az egykori koncentrációs tábor területén. A jeruzsálemi zeneművészeti főiskola kamarakórusa és a müncheni vokálegyüttes a dachaui emlékhely evangélikus templomában teltház előtt lépett fel.
A koncert előtt Stanley Sperberg kórusvezető elmondta: ’Egy izraeli kórus sem lépett fel még korábban koncentrációs táborban. Ez nagy lehetőség, különleges és fontos esemény számunkra. Számomra ez jel, hogy a németek és a zsidók között megjavulhat a kapcsolat.’
A 22 éves Michal Front, akinek a nagyszüleit Auschwitzban gyilkolták meg, szintén fontos eseménynek nevezte, hogy épp Dachauban énekelhet a kórussal.
Az énekesek számára a fellépés a Dachauban elhunytakra való emlékezés egyfajta formája. Fontos lépés, hogy a koncentrációs tábor kapui megnyíltak a héber dalokat éneklő kórus előtt.”


A cionista kórus vezetője szerint a dachaui dalolás annak a jele, hogy megjavulhat a kapcsolat a németek és a zsidók között. Eddig tehát nem volt jó a viszony – ezen még a rengeteg kárpótlási pénz sem segített.

De a fenti hírben nem is ez a megállapítás a lényeg, hanem a második bekezdés első mondata. „Kereken hetven évvel a nácik rémtettei után” csendültek fel az erőteljes héber nyelvű dalok. A rémtettekre tehát kereken 70 évvel ezelőtt, vagyis 1941-ben került sor. Ami utána történt – az már nem volt rémtett.

A „hivatalos” holotörténetírás szerint viszont éppen 1941 után zajlottak az igazi náci rémtettek, tehát az idézett közlemény állítása a hatályos törvény szerint – holotagadás. Ráadásul éppen sabbat beállta előtt történt ez a tagadás. Vajon tud erről Feldmájer zsidóführer?

A cionista kórus egyébként jól tenné, ha erőteljes dalaival a megszállt Palesztinában is haknizna. Hátha megjavul a kapcsolat az elnyomók és a másod- és harmadgenerációs áldozatok, vagyis a cionista hódítók és a leigázott palesztinok között...

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat