HunHír.info

2019. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Az orbáni kocsma

2011. június 04. 22:06
F. M. - Hunhír.info

Kövér László házelnök arról híres, hogy rendszerint vad kijelentések buknak elő bajsza alól. Április 18-án, a Duna TV Közbeszéd című műsorában, nemcsak azzal keltett feltűnést, hogy a rendvédelmi szakszervezeti vezetőket ürüléknek nevezte, hanem azzal is, amit a jelenleg még hatályos alkotmányról és annak kocsmai vonatkozásairól mondott.

Menedék - Baráthosi

Közismert, hogy a „rendszerváltozás” előtt a polgári értékrendet még nem ismerte a bajszos ember, ezért egyetemi diplomával a zsebében az állampárt háza táján keresett és talált magának állást, majd Soros György pénzén ösztöndíjasként tengette munkás hétköznapjait. Aztán megalakult a Fidesz - hogy milyen számú párttagkönyv lapul Kövérünk zsebében, azt nem tudom -, s a mára „polgári párttá” vedlett liberális képződménynek megalakulása óta egyik vezető embere volt és maradt a bajszos ember.

1989-ben ő is jelen volt a kerekasztal-tárgyalásokon, amikor ún. „ellenzék” társadalmi felhatalmazás nélkül tárgyalt az ugyancsak társadalmi felhatalmazás nélkül uralkodó állampárttal. Az MSZMP delegációját Pozsgay Imre vezette. A tárgyalások legjelentősebb eredménye az volt, hogy az utolsó kommunista országgyűlés módosította az alkotmányt, s ezzel lehetővé vált a békés átmenet a többpárti politikai rendszerbe.

Az akkor módosított 1949-es alkotmány helyett nemrég új alaptörvény született. A Duna TV műsorában a régi és az új alkotmányról faggatták Kövér házelnököt, aki érdekes megjegyzést tett egykori tárgyalópartnereire. A bajszos ember azt találta mondani, hogy az 1989-ben módosított alkotmányszöveget kompromisszum szülte, s „mindenki tudta, hogy olyanokkal kötött kompromisszumot, akikkel egyébként normálisan egy kocsmaasztalhoz sem ül le az ember”.

Tehát az ellenzék olyanokkal kötött alkut, akikkel egyébként még egy kocsmaasztal mellé sem ült volna le. Kövér tehát az „olyanok” akkori vezetőjével, Pozsgay Imrével sem kocsmázna együtt. Nincs is ebben semmi kivetnivaló, Kövérnek szíve joga, kivel vedel. De...

De a Duna TV műsorában éppen az új alaptörvény volt a fő téma. S tudjuk, hogy tavaly a miniszterelnök a felkért „szakértők” egyikeként Pozsgay Imrét is meghívta „alkotmányozó csapatába”. Azt a Pozsgayt, akivel 1989-ben kompromisszumot kötöttek, s akivel Kövér egyébként soha nem ülne le egy asztalhoz piálni.

Most veszem észre, hogy rosszul idézem a bajszos házelnök szavait. Kövér ugyanis nem magáról beszél, hanem általánosan fogalmaz: „az ember” nem ül le „normálisan” egy kocsmaasztalhoz az „olyanokkal”. Orbán Viktor leült az „olyanok” egyikével, Pozsgayval. Nemcsak most, hanem már korábban is, amikor elkezdte a nemzeti konzultációnak nevezett bohózatot. Aztán a kötcsei piknikeken is elücsörgött Pozsgay, és ez Kövérnek valahogy nem tűnt föl.

Mi ebből a tanulság? Az orbáni kocsmában mások a törvények. Ott jut hely a kocsmaasztalnál az „olyanoknak" is. Például Pozsgaynak. Kövér szerint ilyesmi „normálisan” nem lehetséges. Az orbáni kocsmában viszont lehetséges – ott tehát a kövéri logika szerint abnormális viszonyok uralkodnak.
Vajon mit szól Kövér házelnök szavaihoz a viktoriánus kocsma törzsvendége, Pozsgay Imre? S mit szól hozzá a kocsma délceg gazdája?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat