HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Napi zsidó lelet: bevagonírozás Szentendrén

2011. június 02. 20:38
F. M. - Hunhír.info

vagon2011_szentendr.jpgHétfőn érkezett meg Szentendre HÉV-állomására az a marhavagon, amely 2007-ben indult útjára, s amelyre eleddig 87.200 ember volt kíváncsi. Nem valami tekintélyes szám, ha tudjuk: hazánkban 100-120 ezer zsidó él. Lehettek volna buzgóbbak is ez elmúlt évek során. Most azonban tessék nagyon sietni, mert holnap zakatol tovább a marhavagon.

Magyar Menedék - Raffay

A marhavagont nagy örömmel fogadta Szentendre népe. A város narancsos polgármestere mellett beszédet mondtak az alábbi, különböző generációs „holocaust-túlélők”: Aliza Bin-Noun cionista „nagykövet”, Forgács János főállású „holocaust-túlélő”, Verő Tamás rabbi, Gordon Gábor, Az Élet Menete Alapítvány elnöke. A megnyitón több tucat idősebb és fiatalabb „holocaust-túlélő” és „holocaust-szimpatizáns” vett részt.

A Síp utcai különítmény honlapján olvasható tudósításból idézek:

„A nagykövet asszony hangsúlyozta, hogy bár hosszú ideje utazik már a kiállítás, de nem lehet annak jelentőségét eltúlozni. Személyes élményeit is felelevenítette, nagyszüleit és édesapját Szatmárnémetiből hurcolták el egy ugyanilyen vagonban.”

Aliza Bin-Noun tehát „személyes élményeit” mesélte el a 67 évvel ezelőtti marhavagonról. Arról az időszakról mondta el „személyes élményeit”, amikor még nem is élt. Megrendítő és felemelő beszámoló lehetett.

A mellékelt fénykép is „felemelő”: Aliza Bin-Noun, Gordon Gábor és egy általam eleddig még azonosítatlan „holocaust-túlélő” – bevagonírozás előtt. Holnap indul a vagon, aki siet, még búcsút inthet...

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
A Fallaci - Wéber KrisztinaA Fallaci
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat