HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Pásztori Tibor Endre: Lapis Offensionis

2011. május 31. 11:56
Hunhír.info

trianon250.jpgLapis, kő, kővé meredt, egy nemzet szívére helyezett erőszak, mozdulatlanná, mozgásképtelenné, szótlanná dermesztett rettegés: ez a trianoni trauma, és az ettől való megszabadulás a trianonterápia, illetve gyógymód.

Menedek - Engdahl

Leghatékonyabb csodaszer a sebek kezelésére a közösségvállalás, egymásért kölcsönösen kiálló eszmei azonosság, mind kötelesség-, segítség- és felelősségvállalás azonos érdek alapján, mind pedig emlékezni mindazokra, akik akaratuk ellenére határokon kívül rekedtek, és akiket magyar származásuk miatt közjogi sérelem, meghurcoltatás ért.

Lapis offensionis pedig a botránykő, az a hallgatólagos, be nem vallott – a félelmek között is a legfélelmetesebb! – szüntelen remegés a botrány kelős közepén, hogy még megbotránkozik a „fajtám” is, mert „erkölcsileg megütközik”, hogy még mindig emlegeted 192O. június 4-ét, az átkos Trianont. Márpedig „Trianonról beszélnünk kell, mert csakis a beszéd közben világosodhat meg az értelem. Mindaddig, amíg nem értjük meg a történteket, nem szabadulunk meg az árnyéktól.

Értelmetlenségből pedig nem születik megoldás, nem születik megtisztulás, nem lesz tiszta és erős haza - fogalmazott Papcsák Ferenc (közli: Csókás Adrienn egy zuglói konferenciáról). A békediktátum hosszútávon a kelet-közép-európai országok kapcsolatait megmérgezte. Nem véletlen, hogy több tudatos magyar civil szférát érintő közösségi szerveződés rendjén sajátos nemzettudatunk meghatározása során hangot adtunk, hogy elhatároljuk magunkat az irredentizmus minden válfajától, de már egyre határozottabban és őszintébben kifejezzük azt is, hogy támogatjuk és azonosulunk egy szellemi magyar haza létével.

Ugyanis erre a terápiára mindannyiunknak szüksége van, akár a nemzetpszichológia lélektani reflexióira, akár az etnikai alapon történt üldözések traumáira, vagy a megcsonkított haza fogalmának tisztázására gondolunk. Szembesülni a felnőtté vált társadalom világában a haza, föld és szülőföld átminősített fogalmával.

Csaknem minden a helyére kerül a Szent Korona Országában a Trianon több mint 73 százalékos veszteség dacára. Erős magyar lélekkel születik újjá Kárpát-medence, azonosul a nemzet. Az Ómagyar Mária-siralomra a Széchenyi Könyvtár, a Szent Koronára a honvédelem, Tamási Áronra az emlékezés vigyáz.

A nemzeti összetartozás napján, a trianoni békeszerződés 90. évfordulóján Párizsban voltam a vitézekkel, lovagokkal – akkor az hittem ott a helyem. Wass Albert is hazajött, illetve hazajön, mert csak itthon van itthon.

Istenigazában lakóhelyünk a Trianonon is átível.

Bezen attamaz kenze kikte
szen lészen szen adon
dösön szen küklön
nitziengen gerde ali kikte
bezen akomezne oknemezne
bergezge pitbütör küngön
ill bezen menemezne
neszen bezde jermez berge utrogergene
illme bezne algyamanna
kutkor bezne algyamanna
szen börsön boka csalli
batson igye tengria.Amen.

(Kun Miatyánk)

A szöveg megállapítását végezte:

Pásztori Tibor Endre

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat