HunHír.info

2019. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

Falusy Márton: Egy elfelejtett Schiff-interjú (napi zsidó lelet)

2011. május 22. 18:32
Falusy Márton - Hunhír.info

Emlékszünk, a múlt év végén, ez év elején szokatlanul hangosan óbégattak a honi és külhoni zsidajok. Ócsároltak mindent, ami magyar, s amikor Bayer Zsolt érzékeny orrával megneszelte, hogy ez bizony „ugyanaz a bűz”, végképp elöntötte a vér a büdösök agyát. A hörgő zsidajok egyike András Schiff angol állampolgár volt. Gyanús kipárolgásairól olykor a honi sajtó is tudósított, de egy távoli szellentése – tudomásom szerint – elkerülte a hazai sajtó figyelmét. Ezt a hiányt pótoljuk most: napi leletünk egy másodlagos frissességű – február másodikán megjelent – Schiff-interjúcska. Lelőhelye a Forward („Előre!”) című amerikai zsidó lap.

Menedek - Engdahl

Interjúcska, mert kurta. Mindössze három kérdésből és három válaszból áll. A felvezető szövegben azt olvassuk, hogy a neves zongoristát a Magyarországon tapasztalható „növekvő antiszemitizmusról” kérdezték, aki az írásban elküldött kérdésekre ugyancsak írásban válaszolt.
Az első kérdés így hangzik: van-e remény arra, hogy a közeljövőben megváltozik a helyzet Magyarországon?
Schiff válasza: remény mindig van, de a változás nem következik be gyorsan, mert „a rasszizmus, az antiszemitizmus és a nacionalizmus – ami Magyarországon általánosan elfogadott – elviselhetetlen”. Ezeket az eszméket persze nem a kormány gerjeszti – teszi hozzá Schiff -, de mindenesetre messzemenően tolerálja.
A második kérdés: a „szimbolikus halálos fenyegetés” - amit nemrég kapott Orbán egyik barátjától – valami egyedien magyar jelenség, s különbözik egy „valóságos halálos fenyegetéstől”? (A kérdés Bayer Zsolt - zsidajóbégatást kiváltó - „orgoványos” cikkére utal, amelyben persze semmilyen fenyegetés nem volt.)
Schiff válasza: „Számomra ez unikum, mert korábban soha nem kaptam ilyesmit. Holocaust-túlélő családból származom (és több tucat rokonom elpusztult) – ezért egyértelmű, hogy soha többé nem akarok visszamenni Magyarországra. Még akkor sem, ha ott sokan szeretnek. Ez utóbbiak most nagyon csöndben vannak.”
S végül az utolsó Forward-kérdés: „Mit tehetnek a Forward olvasói azért, hogy segítsenek a szerencsétlen zsidóknak és egyéb ’nem kívánatos személyeknek’, akiknek ott kell maradniuk, miközben mindez történik?”
Schiff válasza: „Nagyon fontos, hogy a külföldi sajtó és a média Magyarországon tartsa a szemét, és beszámoljon a különböző ügyekről. Ott nincs sajtószabadság, a segítség tehát csak kívülről jöhet.”
Mi is a sajtószabadság hívei vagyunk, ezért ismertettük András Schiff angol állampolgár „üzenetét”. Mi is rajta tartjuk a szemünket – a Schiff-féle zsidajokon. Mi is beszámolunk - különböző büdös ügyeikről. Azt viszont nem hisszük, hogy rajtuk bármi is segítene. Jöjjön az a segítség akár kívülről, akár belülről. A bűz ugyanis bűz marad – mindhalálig

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat