HunHír.info

2019. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Napi zsidó lelet: A „zsidó örökség hónapja”

2011. május 18. 21:50
Falusy Márton - Hunhír.info

wiesel-obama250.jpgEddig nem tudtam, az Egyesült Államokban ilyesmi is létezik: az „Amerikai Zsidó Örökség Hónapját” májusban ünneplik. Azért ebben a hónapban, mert május derekán kiáltották ki a cionista szörnyállamot.

Menedék - AtillaFotó: Fehér Ház/Pete Souza


A Haaretz című cionista újság honlapján olvasom, hogy kedd délután a Fehér Házban Obama elnök fogadást adott a zsidó örökség hónapja alkalmából. Ellátogattam rögvest a Fehér Ház honlapjára, s megtudtam, hogy „korunk legbefolyásosabb emberei közül” többen is részt vettek ezen az eseményen: kongresszusi képviselőktől kezdve a Legfelsőbb Bíróság tagjain át egészen a „holocaust”-pápáig, Elie Wieselig. Utóbbiról Obama külön megjegyezte: Wiesel nemcsak a „barátja”, hanem „inspiráció a világ számára”. Tehát számomra és a kedves Olvasó számára is. Eleddig ezt sem tudtam.
Az elnök rövid beszédben méltatta a zsidók kiemelkedő teljesítményét a művészetben, tudományban, az üzleti életben és az élet egyéb területein. Íme a beszéd legfontosabb része:

„Ez a hónap jó alkalom a különböző hitű amerikaiak számára, hogy méltányoljuk azt a szerepet, amelyet történelmünk folyamán a zsidók betöltöttek – gyakran az őket sújtó elmondhatatlan diszkrimináció és szerencsétlenség ellenére. Évszázadokon át az amerikai zsidók heroikusan küzdöttek a csatákban, s arra ösztökéltek minket, hogy törekedjünk a békére. Ők építették városainkat, ők gyógyították a betegségeinket. Utat törtek a tudományban és a jogban, politikánkban és művészetünkben. Megmaradtak vezetőinknek, tanárainknak, szomszédainknak, barátainknak. A zsidó nép mindvégig állhatatos maradt. Ez az oka annak, hogy itt ma ezt a népet ünnepeljük: az előttünk járt ezreket, s azokat, akik országunk és az egész világ jövőjét fogják formálni.”

A fenti sorok szerint bizony az Egyesült Államokban is „gyakran” diszkriminálták, üldözték a zsidókat. Ez is újdonság számomra. De fordítsuk komolyra a szót: a Nagy Testvér példáját követve nem kellene idehaza is megrendezni a „zsidó örökség hónapját”? Március lenne a megfelelő hónap – mert március hó 21. napján kiáltották ki 1919-ben a zsidó diktatúrát. Persze mindenekelőtt találni kellene valakit, akit „inspirációként” fölkínálhatnánk népünknek és az egész világnak. Ki legyen az? Zoltai-Zucker? Konrád György? Vagy Heller Ágnes?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat