HunHír.info

2019. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

A zsidóführer megfenyegette a kormányt

2011. május 15. 11:37
Falusy Márton - Hunhír.info

Ma délelőtt tartja „tisztújító” közgyűlését a mazsihisz nevű képződmény. A Síp utcai különítmény vezetőit szokás szerint sok jelölt közül választhatják meg a zsidajok: az elnöki tisztségre egyedül Feldmájer Péter, az ügyvezető igazgatói posztra pedig ugyancsak egyedüliként Zoltai-Zucker Gusztáv-Gerzson a jelölt.

Menedék - Atilla

Néhány nappal ezelőtt a Budapesti Zsidó Hitközség is „új” vezetőket választott: maradt a régi elnök, s az ügyvezető igazgató ismét a zsidaj őskövület Zoltai-Zucker lett. A mai Síp utcai kabaréval egy időben a Síp utcai különítmény ellenzéke a Bálint Ház nevű zsidó közösségi központban egyfajta ellenfórumot tart: folyamatosan nyomon követik a Síp utcai történéseket, alternatív választást tartanak, és kerekasztal-beszélgetést folytatnak a hazai zsidóság jövőjéről. A vitafórum egyik témája (idézet a Szombat című zsidó újság honlapjáról): „Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Gál András Levente államtitkár és a zsidó egyeztető fórum – mi ez, mik a céljai, lehetőségei, mi a hatása a zsidó közösség jövőjére és a MAZSIHISZ-re?”

Ez a téma azért érdekes, mert köztudott, az Orbán-kormány újfajta egyeztetést kezdett a zsidókkal: kiszélesítette a zsidó szervezetekkel folytatott párbeszédet, s olyan zsidó szervezeteket is meghívott a zsidó egyeztető fórumra, amelyek elsősorban hitéleti, zsidó közösségi kérdésekkel, s nem „kárpótlási” ügyekkel akarnak foglalkozni. A kormány új zsidópolitikája kellemetlenül érintette a mazsihisz vezetését, hisz eleddig kizárólag a Síp utcai különítménnyel tárgyaltak a magyar kormányok. Az utóbbi hónapokban azonban a mazsihisz eddigi monopolhelyzete megrendült: a kormányzat lépései is azt bizonyítják, hogy az Orbán-kabinet nem fogadja el a hazai zsidók kizárólagos képviselőjének a Feldmájer-Zucker duót.

Érthető tehát, hogy óbégatnak a Síp utcában. A mazsihisz honlapján ugyanis azt az öndefiníciót olvassuk, hogy ez a képződmény „a hazai zsidóság általános képviselője”, ami feldmájeri-zuckeri értelmezésben azt jelenti: az utolsó vasig őket illeti meg minden „kárpótlási pénz”, hiszen álláspontjuk szerint a Síp utcai különítmény „képviseli a holokauszt túlélőit a különböző kárpótlási ügyekben Magyarországon és azon kívül is.”

A mazsihisz főnökei nem oly rég különös lépésre szánták el magukat. A mai zsidó közgyűlést beharangozó cikkében a Magyar Hírlap azt írja, hogy a kormánnyal folytatott megbeszélésekről készült jegyzőkönyv szerint Gál András Levente államtitkártól azt kérte Feldmájer Péter zsidóführer, hogy bizonyos témákat (köztük kárpótlási kérdéseket) ne vitassanak meg azon az egyeztető fórumon, amelyen a mazsihiszon kívül a kormány által meghívott többi zsidó szervezet is jelen van. A Magyar Hírlap szerint Feldmájer zsidóführer szavai így szerepelnek a március 18-án lezajlott találkozóról készült jegyzőkönyvben:

„A tét nem kicsi. Világosan kell látni, hogy amennyiben nem sikerül megállapodni a magyar kormánynak a zsidó szervezetek képviselőivel, azon zsidó szervezetek képviselőivel, akik az egész világon képviselik a zsidó kárpótlás ügyét, annak eredményei perek lesznek, olyan perek, amelyekhez képest a mostan elindult New Yortk-i és chicagói per gyerekjátéknak fog tűnni.”

Világos beszéd. Feldmájer zsidóführer megfenyegette a kormányt: amennyiben nem állapodik meg a kormány a mazsihisszel és a mögötte álló „világzsidó” szervezetekkel, magyarán a „holocaustiparral”, akkor olyan pereket indítanak, amihez képest például a MÁV elleni per is gyerekjáték.

Azt sajnos nem tudjuk, hogy az államtitkár mit válaszolt erre a zsarolásra. De önmagában az a tény, hogy egy ilyen fenyegetés elhangozhatott, jól mutatja, ki az úr a háznál. A tét tehát tényleg nem kicsi. A tét Magyarország jövője.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat