HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Orbán, Pintér és a valóság

2011. április 17. 09:46
Falusy Márton - Hunhír.info

gyongyospata-2011-03-06-11.jpgÁprilis 16-án nagy maflást kapott Pintér Sándor belügyminiszter: a Debreceni Városi Bíróság megszüntette a rendőrség által kezdeményezett eljárást az előző napon Hajdúhadházon őrizetbe vett öt személy ellen. Deli Tímea bírónő szerint ugyanis semmiféle jogsértést nem követtek a garázdasággal vádolt személyek, akik közül hárman ráadásul nem is tagjai a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületnek.

Menedék - Atilla

Április 15-én pénteken 17 óra 40 perckor az alábbi közlemény jelent meg a rendőrség honlapján:

„Rend és nyugalom van Hajdúhadházon

A településen tartózkodó csoport a ’járőrözését’ rendőri jelenlétre megszüntette.
Amennyiben a rendőrség ezt a tevékenységet ismételten észleli, a hatályos jogszabályok maradéktalan betartására fogja kötelezni a járőrözés résztvevőit és kezdeményezőit.”


Amikor ez a szöveg megjelent a pintőrség honlapján, már javában vegzálták a polgárőröket, akik természetesen a járőrözést nem hagyták abba. A közlemény a régi szép kádári időket idézi: egy szó sem esik benne arról, hogy öt ember „rendőri jelenlétre” nem gyakorolhatta állampolgári jogait, sőt bilincsbe verve fogdába szállíttatott. A közlemény azt sem nevesíti, miféle jogszabályt sértenek az ún. „járőrözők”. Normális országban ilyen hülye közleményt nem lehetne kiadni...

Érdemes felfigyelni arra is, hogy a pintőrségi közlemény idézőjelben említi a járőrözést, s a polgárőrség helyett „csoport”-ot említ. A Szebb Jövőért törvényesen bejegyzett egyesület, a nyegle megfogalmazás tehát furcsa. Nem baj, jó tanuló vagyok, követem a pintőrségi stílust, én is idézőjelébe teszem mindazt, ami oda való.

Aki figyelte az elmúlt napok eseményeit, biztos lehetett abban, hogy a pintőrök előbb-utóbb elvisznek néhány embert. Pintér Sándor „belügyminiszter” minapi böffenete szerint a polgárőrök szabálysértést követnek el, s a hatóságok ennek megfelelően fognak eljárni. Orbán Viktor „miniszterelnök” pedig a következőket mondta Brüsszelben:

„Nem tűrünk el semmifajta állami szerven kívüli szervezet esetében erődemonstrációt, vonulgatásokat, elrettentést és fenyegetést. Civilizált ország vagyunk a 21. századi Európában, a védelem jogát, a polgárok védelemhez való jogát az államnak kell garantálnia. Ezért egyébként az elmúlt napokban, az elmúlt hónapokban ezernyolcszázzal növeltem a rendőrök létszámát Magyarországon, és a következő fél évben ismét újabb ezernyolcszáz rendőrt állítok munkába, s ezt addig fogom folytatni, míg a közrend Magyarországon helyre nem áll.”

Érdekes. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt azt mondta a „miniszterelnök”, hogy két hét alatt rendet tesznek azokon a településeken, ahol gyakorlatilag megszűnt a közrend. Most pedig arról beszél Orbán „úr”, hogy addig fog újabb és újabb rendőröket munkába állítani, amíg a közrend helyre nem áll. Ezek szerint ama bizonyos két hét még egy év elteltével sem múlt el...

Az idézett orbáni szövegnek van egy pikáns része, a mai holomasírozás miatt érdemes erre is kitérni. Orbán „úr” – kivéve az állami szerveket - nem tűr el semmilyen vonulgatást, erődemonstrációt. Tényleg? S a mai holomasírozás? Az nem vonulgatás? Nézegettem a tavalyi, tavaly előtti képeket: Dávid-csillagos zászlók tömege lobogott a szélben – Budapest utcáin. Ez nem fenyegetés? A züllött terrorállam kék-fehér zászlóinak lengetése masírozás közben nem erődemonstráció, kedves Orbán „úr”? Avagy metéltek és egyéb „kisebbségek” vonulgathatnak szabadon, magyarok meg nem? Ez lenne a nagy-nagy nemzeti megújulás?

Hadd álljak itt meg egy pillanatra. Számomra nem könnyű a mai kormányt bírálni. Nem könnyű Orbánt vagy Pintért kritizálni, miközben külföldön – és idehaza egyes ballib csoportok – folyamatosan gyalázzák hazánkat. Semmiképpen sem szeretném azt a látszatot kelteni, mintha egyetértenék Gyurcsány és elvbarátai Orbán-ellenességével. Fontos kérdés ez, mert sokan – alaptalanul - egybemossák a kétfajta kritikát. A nemzeti oldalnak világossá kellene tennie, hogy amikor Orbánt és csapatát bírálja, akkor ezt azért teszi, mert úgy látja: 2011-ben is visszaköszön a Gyurcsány-korszak – narancsszín árnyalattal. A hajdúhadházi eset például azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány-Bajnai-féle sündőrség hagyományait követve jár el a narancsos pintőrség. Akkor is lábbal tiporta a törvényt a hatalom, ma is. Amikor tehát Orbán „urat” és társait bírálom, támadom, akkor ezt azért teszem, mert véleményem szerint ez a kormány számos ügyben ott folytatja, ahol elődje abbahagyta. Ez pedig felháborító, elfogadhatatlan.

Visszakanyarodva a hajdúhadházi történethez: a pintéri, orbáni nyilatkozatok egyvalamit figyelmen kívül hagytak. A valóságot. Kormányzó politikusainkat – most éppen a hatalmon lévő narancsosokat – nagyon zavarja a valóság, márpedig azt rendeleti úton betiltani nem lehet. Nem oly rég valami olyasmit mondott Orbán, hogy ha egy szabályba ütköznek, akkor azt a szabályt eltakarítják az útból. Most ott tartanak, hogy ha beleütköznek a valóságba, akkor a valóságot akarják eltakarítani. Bármilyen áron. Az a baj, hogy ez a mentalitás igazi baloldali örökség. Orbán előtt Gyurcsány is ezzel próbálkozott. S belebukott. Mert a valóság sajnos erősebb. Ideje lenne ezt tudomásul venni.

Jelen esetben az a valóság, hogy Hajdúhadházon nagyon sok ember szívesen látja a polgárőröket. Jelen esetben az a valóság, hogy ott nem egy ilyen-olyan „csoport” vonulgat, hanem egy törvényesen bejegyzett egyesület járőrözik (idézőjel nélkül, kedves pintőrségi fogalmazók!). Jelen esetben az a valóság, hogy a szokásos garázdálkodás ellen lépett föl a polgárőrség, s nem ők garázdálkodtak (ahogyan a pintőrség állítja). Jelen esetben az a valóság, hogy még a város – amúgy felettébb gyöngécskének tűnő - fideszes polgármestere is elismerte: a bűncselekmények többségét cigányok követik el.

Ebben a történetben nem az az érdekes, miket írogatott a baloldali sajtó. Sokkal fontosabb, hogy az ún. „jobboldali” lapok – tehát a fideszes sajtótermékek – mit firkálnak össze. Lássuk például a mélybuta Stefka István főszerkesztő (becenevén: Bérborz) nevével fémjelzett Magyar Hírlapot.

Amikor a rendőrség Hajdúhadházon őrizetbe vette az öt személyt, a Stefka-féle bulvárlap honlapján rögvest megjelent a letartóztatás híre. A letartóztatottak akár egy évet is kaphatnak – olvashattuk az írás alcímében. Szombaton a bíróság szabadlábra helyezte az őrizetbe vett személyeket, az eljárást is megszüntette, a cikk a fenyegető alcímmel mégis még órákig ott virított a hírlapos honlapon. Aztán észbe kaptak a Stefka-legények, a régi cikk eltűnt (nyomát sem lehet meglelni az archívumban), s helyére egy zavaros fejlécű szöveg került. Az újabb iromány címe: „Hajdúhadháza: szabadlábon a járőrözők”. Alatta – s most tessék nagyon jól figyelni - az alcím: „Megszüntette a garázdaság miatt indított eljárás az előállított polgárőrök”. Schmitt Pál „elnök úr” nyelvápolási intencióit követve így, ilyen szép magyarsággal fogalmaznak a mélybuta Stefka még mélybutább bértollnokai. Valószínűleg a porba sújtotta őket a hír, hogy Pintér „belügyminiszter” és helyi legényei felsültek.De lássuk, mit olvasunk az idézett magyartalan alcím alatt a hírlapos honlapon. „Megszüntette a garázdaság miatt indított eljárást a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagja ellen a Debreceni Városi Bíróság szombaton, és azonnali hatállyal szabadlábra helyezte őket.” Az írás végén megtudjuk, mivel indokolta ítéletét a bírónő, aki „rámutatott, hogy hárman nem tagjai a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületnek, s civilként gyűjtötték az aláírásokat”. Az öt letartóztatott személy közül tehát hárman nem polgárőrök. Akkor miért szerepel a cikk címében, hogy „szabadlábon a járőrözők”? Miért szerepel a cikk első mondatában, hogy a polgárőr egyesület öt tagja ellen indult eljárás? Magyarán: miért hazudik még az apró részletekben is a hírlapos társulat? A válasz egyszerű: őket is zavarja a valóság. Akárcsak Orbánt, Pintért és a pintőrség „garázda” tagjait. Mert akik itt félelmet keltve garázdálkodtak, azok a hajdúhadházi pintőrök voltak. Nagyon zavarta őket, hogy egyesek a polgárőrséget támogató aláírásokat gyűjtenek. Ezért felső utasításra akcióba léptek. Mivel a valóságot nem tudták bilincsbe verni, az öt kiszemelt személyt vitték a fogdába.

A Debreceni Városi Bíróság tehát ítéletében kimondta, hogy a garázdaság vádja nem áll meg. A rendőrség képviselője természetesen fellebbezett. Majd később a Belügyminisztérium közleményt adott ki, mely szerint „a fekete egyenruhában, provokatívan fellépő emberek félelmet keltenek a helyi cigányságban, amely egy jogállamban elfogadhatatlan”, ezért a belügy fönntartja azt az álláspontját, hogy a „járőrözők” elkövették a garázdaság szabálysértését. Érdekes, hogy a belügy szerint csak a helyi cigányok félnek, a nem-cigányok nem. Eleddig mindig azt hallottam, hogy nem lehet különbséget tenni cigány és nem-cigány között. Ha például bűncselekmény történik, nem szabad megnevezni az elkövető származását. Mert az ugye kirekesztő. Amikor viszont félelemről van szó, akkor a rettegők származását, fajiságát meg lehet jelölni. Szegény-szegény Pintér „belügyminiszter”, szerinte a rettegés cigány faji specifikum. A bika a vörösre, a cigány meg a fekete színre allergiás? Nem kellene ezt is rögvest az új alkotmányba foglalni?

A Magyar Hírlap cikke szerint „a rendőrség előző nap Hajdúhadházon állította elő, majd vette őrizetbe az öt férfit, akik szórólapokat osztottak és aláírásokat gyűjtöttek a városban arról, a lakosság támogatja-e, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai továbbra is a városban maradjanak.” Pintér „belügyminiszter” szerint tehát az aláírásgyűjtés és a szórólapok osztogatása provokatív cselekedet, s félelemkeltő. Ha pedig ráadásul fekete ruhában követik el ezeket a szörnyű cselekményeket, az már garázdaság, aminek láttán minden cigány fajú ember nyomban szívszélhűdést kap. Az idióta pintéri „okfejtést” miért nem kritizálja a Stefka-lap? Miért nem tette szóvá a hírlap, hogy bilincsben vitték el az állítólagos „garázdákat” (holott „csak” szabálysértési eljárásról volt szó), s a bírósági tárgyalásra is olyan nagy erőkkel vonult fel a pintőrség, mintha egy Carlos-féle terrorista pere zajlott volna?

Másodfokon a megyei bíróság fog dönteni. Senkinek ne legyen kétsége, erős nyomás alatt lesz a bíróság. Ha ugyanis az elsőfokú ítélet marad, akkor a pintőrség ellen kártérítési per indul. Folytatódik majd tehát a Gyurcsány-érában megszokott történet: sündőr-pintőr letartóztat, bíróság felment, sündőr-pintőr az adófizetők pénzén kártérítést penget. Azt gondolom, másodfokon is marad a felmentő ítélet, hiszen a garázdaság vádja oly bornírt, hogy azt csak az egyedfejlődés pintéri fokán megrekedt sejthalmaz képes komolyan venni. Ráadásul a jelenlegi kormány legutóbb a bírói szervezettel került szembe a nyugdíjkorhatár ügyében, tehát a nyomásgyakorlásnak csekély esélye van.

Apropó nyugdíj. Pintér „belügyminiszter” is nyugdíjas, mégis miniszter. Tudja a kedves Olvasó, hány éves volt ez az ember, amikor nyugdíjazták? 48. Bizony. 1948-ban született és 1996-ban – altábornagyként - nyugállományba vonult. Aztán vállalkozó lett, majd „belügyminiszter”, 2002 után ismét vállalkozó, 2010-től ismét „belügyminiszter”. Júliusban lesz 63 éves. Itt az idő, hogy végleg nyugdíjba menjen.

U.i: Még egy mondat utóiratként: jó hír, hogy Pintér „belügyminiszter” és Orbán „miniszterelnök” akarata ellenére a polgárőrök folytatják a járőrözést Hajdúhadházon. Lám-lám, a valóság mégiscsak erősebb, mint a politikusok óhaja-sóhaja.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ébredés az Ötödik dimenzióban - Maureen J. St. GermainÉbredés az Ötödik dimenzióban
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egregorok - Mark StavishEgregorok
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 300 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat