HunHír.info

2019. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Falusy Márton: Virágvasárnapi holomasírozás

2011. április 10. 13:52
Falusy Márton - Hunhír.info

holomasir250.jpgMegint lesz holomasírozás Budapesten. Az Élet menete néven elhíresült akciót idén éppen egy hét múlva, április 17-én tartják meg. A keresztény világ ezen a napon Jézus Jeruzsálembe való bevonulására emlékezik: ezzel a nappal kezdődik a nagyhét, a legnagyobb keresztény ünnepre, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka. Az „életmenetesek” tehát éppen virágvasárnap fognak masírozni, pedig az ún. „holocaust” emléknapja április 16. Vajon miért tolták el egy nappal akciójukat, meggyalázva a keresztény ünnepet?

Menedék - Baráthosi

Krisztus az evangéliumok szerint a zsidó peszah előtt néhány nappal vonult be Jeruzsálembe, ahol nagy tömeg várta. „A hatalmas tömeg pedig leterítette ruháit az útra, mások meg ágakat vagdostak a fákról, és az útra szórták” – olvassuk Máté evangéliumában. A zsidóság vezetői akkor még nem mertek nyíltan fellépni Jézus ellen, néhány nap múltán azonban elfogták és halálra ítélték.
A katolikus szertartás a bevonulásra emlékeztető körmenettel kezdődik: a hívek pálmaágakkal és barkákkal fogadják a templomba bevonuló papot és kíséretét. A virágvasárnapi liturgia részeként a pap megáldja a barkákat. A szertartás keretében – dramatizált formában - felhangzik Jézus szenvedéstörténete, a passió, hiszen a dicsőséges bevonulás Jézus szenvedésének és halálának kezdete volt.

A virágvasárnaphoz számos népi hagyomány is kapcsolódik – ezekről majd az ünnep előtt írok röviden. Most inkább arról óhajtok szólni, miért éppen ezen a napon fognak masírozni az „életmenetesek”. Sőt nemcsak masírozni fognak: április 17-én délután 4 órakor a Terror Háza előtt „emlékkoncert” lesz, egy órával később pedig a Klauzál térről indul el a menet – a végállomás a Kossuth tér.

Az emlékkoncert szervezői a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Terézváros Önkormányzata és a Terror Háza Múzeum. A rendezvényen beszédet mond majd Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke. Akik a talpalávalót szolgáltatják: Szalóki Ági és a Parafónia Zenekar.

Az Élet menete szervezői között találjuk Az Élet Menete Alapítványt, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, Budapest Főváros Polgármesteri Hivatalát, a Mazsihiszt és egyéb, nem nevesített civil mozgalmakat, zsidó és nem zsidó ifjúsági szervezeteket. Az „életmenetesek” idei felhívásának csupán a második felét idézem betűhíven:

„Bizonyára sokan tudják, évről évre egyre többen látogatják rendezvényünket, politikai és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül, melyre nagyon büszkék vagyunk. Alapítványunk 2004-ben szervezte meg első alkalommal a Budapesti Élet Menetét.
Akkor négy-ötszáz fő jött el a megemlékezésre. Az elmúlt években – akik eljöttek, személyesen is meggyőződhettek róla – immár megközelítőleg húszezer jóérzésű embertársunk vett részt e történelmi jelentőségű megmozduláson.
A holokauszt magyarországi emléknapja április 16-a ebben az évben szombatra esik. A zsidó vallásra és vallásos barátainkra való tekintettel nem aznap, hanem ÁPRILIS 17-én, VASÁRNAP tartjuk rendezvényünket.
BARÁTAINK! MINÉL TÖBBEN NYILVÁNÍTSUK KI SZEMÉLYES ÁLLÁSPONTUNKAT, HOGY A HOLOKAUSZTRA VALÓ EMLÉKEZÉS, HUMANISTA ELKÖTELEZETTSÉGÜNK, KÖZÖS ÜGYÜNK LEGYEN EURÓPÁBAN ÉS NEMZETI ÜGYÜNK HAZÁNKBAN!
A hatszázezer magyar áldozat emlékére 600 db fehér léggömböt eresztünk el az égbe.
EMLÉKEZNI ÉS EMLÉKEZTETNI MINDANNYIUNK KÖTELESSÉGE!”


Ne akadjunk fenn a hatszázezres – mitikus – számon, ezt tanulták, tehát ezt szajkózzák, míg porrá nem lesznek. Azon se akadjunk fenn, hogy mi nemzeti ügy, s mi nem. Az igazán érdekes rész a fenti szövegben az, hogy „a zsidó vallásra és vallásos barátainkra való tekintettel” nem szombaton, hanem vasárnap fognak masírozni. Amely nap ugye idén ráadásul virágvasárnap. Nézzük ezt egy kicsit alaposabban.

A felhívásban azt olvassuk, hogy „vallási hovatartozásra való tekintet nélkül” egyre többen szoktak masírozni. Feltételezhető, hogy például keresztényekre is gondol a felhívás szövegezője, mert a magyar honpolgárok többsége mégiscsak keresztény neveltetésű. Én is ismerek olyan keresztényt, aki bizony az elmúlt években rendszeresen masírozott. A felhívásban ugyanakkor azt olvassuk, hogy „a zsidó vallásra és vallásos barátainkra való tekintettel” szombat helyett vasárnap fognak menetelni. Tehát nemcsak a „zsidó vallásra”, hanem „vallásos barátainkra” is tekintettel vannak. Ez aztán a nagy hazugság! Csupán a zsidó vallásúakra vannak tekintettel, a keresztény vallásúakra nem. Akkor ugyanis nem vasárnap – virágvasárnap! - masíroznának. Botrányos ez a pofátlanság.
Ennél csak az botrányosabb, hogy a virágvasárnapi holomasírozást és holoemlékezést-zenélést ilyen-olyan minisztérium, önkormányzat is támogatja. Sőt: a Terror Háza előtt elmondandó beszédével Kövér László házelnök is meggyalázza a keresztény ünnepet: Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a keresztény egyházak képviseletében ki mindenki asszisztál majd ehhez a gyalázathoz...

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat