HunHír.info

2019. Szelek hava 20. nap, Apor napja.

Varga Imre: Nyikos-ügyben melléfogott a Fidesz

2011. április 05. 11:26
Varga Imre - Hunhír.info

forintok.jpgNéhány napja egy nyilvánvalóan gumicsontnak szánt témát vetett fel a Fidesz közeli média. Valószínűleg azért, mert a Jobbik többször is rámutatott a kormány impotenciájára a cigánybűnözés kapcsán. A kritikát nehezen tűrő fideszesek pedig a Jobbik egyik országgyűlési képviselője, Nyikos László elleni támadással kívánnak visszavágni, és elterelni a figyelmet, a kormány, bűnözéssel kapcsolatos tehetetlenkedéséről.

Menedék - Bayer

Persze, a Jobbik képviselői sem biztos, hogy mindannyian szent tehenek. Őket is lehet, és kell is bírálni, ha esetlegesen törvénytelen, vagy csak etikátlan ügyekben érintettek.

Nyikos esetében azonban szó sincs ilyesmiről. Őt azzal az ürüggyel támadta meg a Fidesz, hogy 2002 és 2009 között, az úgynevezett baloldal kormányzásának időszakában, szakértői munkájának ellenértékeként, az átlagember számára hatalmas összegeket vett fel egy állami intézménytől.

A vád súlyos, valóban hiteltelenné teheti a nemzeti radikális párt képviselőjét. Csakhogy akad egy kis baj vele: Nyikos nem az MSZP-SZDSZ kormánynak, hanem egy független, a kormány munkáját is számos esetben kritikával illető, ellenőrző és számon kérő szerepet ellátó szervezetnek, az Állami Számvevőszéknek dolgozott. Amelynek korábban alelnöke volt.

Az Állami Számvevőszékről pedig tudni kell, hogy nincs alárendelve a kormánynak. Elnökét és alelnökeit az Országgyűlés választja meg, kétharmados többséggel. Tehát a Nyikost alkalmazó, őt megbízó vezetőket, élükön Kovács Árpád számvevőszéki elnökkel, a mostani kormánypártok képviselői is megszavazták. Továbbá, 2002 és 2008 között a kormányt ellenzéki pozícióból bíráló Fidesz többször is megdicsérte a számvevőszék tényfeltáró, a hibákra rámutató munkáját, amely erősítette, hitelesítette a gyurcsányi gazdaságpolitikával szembeni kritikát. Kovács Árpád mandátuma 2009-ben lejárt, de a Fidesz-kormány megalakulását követően is fontos tisztségeket kapott a gazdasági élet irányításában Többek között tagja lett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának, és ő látja el a Magyar Villamos Művek felügyelő bizottságában az elnöki tisztséget. A Fidesz vezetői ma is a legnagyobb elismeréssel és tisztelettel méltatják Kovács Árpád közgazdászként végzett tevékenységét.

Márpedig Nyikos László munkájára nem Gyurcsány, és nem is a kormány, vagy valamelyik intézménye, hanem Kovács Árpád tartott igényt. Ahhoz azért nagyfokú pofátlanság, rinocéroszi vastagságú arcbőr kell, hogy mindezek tudatában a baloldali kormányoknak végzett munkával vádolják meg a jobbikos politikust.

Tisztességtelen emberek valamennyi parlamenti frakcióban akadnak. Lehet, és kell is bírálni őket. Ám az a hiteltelen, mondvacsinált ürügyek alapján kezdeményezett támadás, amit Nyikos ellen indítottak, csak megszégyenülést hozhat a Fideszre.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat