HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Az EU adatgyűjtése a politikai radikalizmusról

2011. április 05. 11:02
Hunhír.info

A politikai radikalizmus egyenes arányban nő a gazdasági válság mélyülésével. Amikor a honos állampolgárnak sincs már munkája és látja, hogy az országban minden évben letelepedik 400-500 ezer muzulmán (Franciaország), és ezek mindegyike különböző nagyságú szociális támogatást kap, „kinyílik a zsebében a bicska” és mind elégedetlenebb lesz! Ez végül odavezet, hogy a munkanélküliség a bennszülöttek között is mind magasabbra hág. Nemcsak a bevándoroltak, hanem a bennszülöttek is mind rosszabb életkörülmények közé kerülnek. Ezek közül végül mind többen lesznek politikailag aktívak és sokan közülük a radikalizálódás útjára lépnek. Valamelyik jobboldali vagy baloldali „szélsőséges” párt, vagy mozgalom berkeiben találják magukat.

Menedék - Pálfi

Az elégedetlenségüket végül, ha már elegen vannak, egy-egy ilyen szervezetben, pártban, tüntetéseken keresztül fejezik ki, amelyek a gazdasági válság mélyülésével és az elégedetlenség növekedésével hovatovább átváltanak erőszakba. Ma már, a tüntetések alkalmával, véres csatákat vívnak Franciaországban, Németországban, Nagy Britanniában, Görögországban, stb. Magyarországot csak azért nem említettem, mert az 50 év kommunizmus ezen a területen is mély nyomot hagyott és a „rebellis“ magyarok mára már elég nyugisan tüntetgetnek. A 2006-os véres tüntetéseket, mondják magyar rendőrségi vagy internáci berkekben, balesetként kell kezelni: „Véletlenül kiborult a bili!“

Az EU elejét akarja venni annak, hogy a politikai környezet radikalizálódjon, így rendkívül széleskörű biztonsági intézkedéseket hoznak, ehhez szervezeteket alapítanak, fegyverzettel (értsd: elektronikával is) látják el őket, tagjaikat oktatják és gyakorlatoztatják nap- mint-nap!
Lássuk sorban melyek is ezek a szervezetek illetve határozatok, intézkedések!

Working Party on Terrorism nevű munkacsoport terjeszti elő az EU számára azt a stratégiát, amivel az EU politikai „játszó terét“ a radikalizálódástól megmenteni igyekszik. Mivel a radikalizálódó szervezetek fejlődés folyamata automatikusan vezet a más hasonló szervezetekkel való kapcsolat felvételhez, így a biztonsági szakértők azt is tudják, hogy előbb-utóbb az igazi terrorista sejtekkel, szervezetekkel és az azokat támogató személyekkel, kormányokkal, pártokkal is érintkezni fognak. Ez a stratégia természetesen a terrorizmus elleni harc elemeit is magába öleli!

A javaslatok közül ragadjunk ki egyet:
A radikalizálódási folyamatot meg kell szakítani, amihez különböző eszközök használata szükséges és különböző módszerek tűnnek alkalmasnak, mint

1. A folyamatos figyelmeztetés a törvénybe ütköző tüntetések következményeinek viselése kapcsán,
2. Különböző módszerekkel a vélemények alakulásának folyamatát fel kell mérni.
3. Listákat kell összeállítani mindazokról, akik radikális üzeneteket küldenek, radikális elméleteket dolgoznak ki és azokról is, akik ilyeneket terjesztenek illetve még azokról is, akik ilyen fórumokon megfordulnak!
4. Ezeket a listákat EU szinten kell egyesíteni és elemezni.
5. Meg kell figyelni, hogy milyen nemzetközi kapcsolatokat alakítanak ki ezek a szervezetek, ill. tagjaik egymás között.
6. Azelőtt, hogy a különböző szervezeteket, ezekhez tartozó egyéneket különböző listákra feltennénk meg kell pontosan határozni, hogy kik:
- a nacionalisták (mert ezek lehetnek moderáltak is, de lehetnek szélsőségesek is)
- az antiglobalizációs aktivisták
- muzulmán szélsőségesek
- szélsőséges balosok
- szélsőséges jobbosok
- stb.
7. A second-hand információkat is be kell gyűjteni és elemezni, az adattartalmat pedig ellenőrizni.
8. RM-eket (Radical Message –radikális üzenet) folyamatosan kell figyelni, elemezni, kategorizálni. Az üzenet küldőjéről meg kell állapítani, hogy:
- tartalmaz az RM olyan elemeket, amelyeket különböző erőszakos szervezetek propagandája használ?
- milyen kapcsolatban van azzal, akitől az üzenetet kapta és azzal, akinek továbbküldi (rokon, barát, iskolatárs, katona cimbora, börtön cimbora, szomszéd)?
- a RM küldőjének társadalmi helyzete, státusza, nemzetisége, állampolgársága, tanulmányai, munkahelyei, gazdasági helyzete (lecsúszott, gazdag, szegény, pontos vagyoni helyzete), VR-veszély (Violent Radicalisation), szociális környezet;
-stb.,
9. Összesen 70 kérdésre kell megválaszolni ahhoz, hogy a radikalizálódót beskatulyázzák!

Adatgyűjtés a mobil telefonokról: Lawful Interception

Az ETSI (European Telecomminications Standards Institute) munkacsoportja a TCLI –Telecommunications Lawful Interception. Ehhez tartozik mindegyik nemzeti hírszerzés és persze a telekommunikációs ipar képviselői is. Itt koordinálják európai szinten a telefon lehallgatásokat, ill. adatgyűjtést.

Mit gyűjtenek?
1. Telefonszámodat
2. Számla részleteidet
3. Milyen típusú mobilod van
4. Mikor szoktál telefonálni
5. Milyen hálózatban szoktál tartózkodni
6. Használsz-e a telefonodon egyéb szolgáltatásokat, és ha igen mit? SMS, internet, zene, fotózás, MMS, hangfelvétel, filmezés.

A következőket veszik fel és tárolják

1. A neved, címed, születési dátumod, nemed és telefonszámod mellé a személyazonossági kártyádat
2. Az összes általad választott telefonszámot, a hozzátartozó idővel, a hívottnak/hívónak az összes adatával, mint pl. az IMSI azonosságával (International Mobile Subscriber Identity; ez a SIM-kártya száma), vagy a 15 jegyű International Mobile Station Equipment Identity (IMEI) számmal, ami a mobil készüléked száma.
3. IMSI-Catcher-GA90-nel regisztráljak az összes mozgásodat és előállítják a mozgási profilodat. Az IMSI-Catcher-rel megbénítják a telefonodat, mivel ez úgy viselkedhet, mintha a te telefonod lenne, és minden hívást átvesz, ill. meggátolja azt is, hogy a mobilodról hívhass valakit. Még a sürgősségi számokat sem hívhatod! Az IMSI-Catcher-t csak a bűnüldözési szervek és a hírszerző szolgálatok használhatják, mivel segítségével pontosan meg tudják állapítani a tartózkodási koordinátaidat. Ilyen módszerrel lőtték ki egy rakéta segítségével az oroszok Baszajev csecsen szabadságharcost!! (Az oroszoknak terrorista!)
4. Telefonbeszélgetéseid lehallgatása komplexebb készüléket igényel. Német telekommunikációs ipar export slágere: kb. 300 ezer euróba kerül! Ezek a készülékek IMSI-Catchers-ként is működnek! Az IMSI-Catcher-GA90, amit a Rohde & Schwarz cég gyárt alkalmas a lehallgatásra is!

A mobilod alapján a pontos koordinátáid megállapítása és/vagy a beszélgetésed lehallgatása nehézségekbe ütközik, amennyiben olyan környezetben tartózkodsz, ahol nagyobb, mobillal rendelkező, tömeg tartózkodik. De ez is csak idő kérdése, amíg a mérések számát növelve, erősebb jelekkel dolgozva megállapítják, hogy pontosan hol vagy és kivel beszélsz és maris kezdődik a lehallgatásod! Amennyiben azt gondolod, hogy kicseréled a kártyádat és más számról hívod a barátaidat, s ezzel megtéveszted a követőidet, akkor tévedsz. A mobilod továbbra is küldi a jeleket és még az új számodat is leadja a követőid szamara. Valamennyit segít azonban, ha egyszerre több telefonkészüléket hordasz magaddal, több kártyával. De amennyiben elkezded cserélgetni a kártyákat úgy hamarosan bemérik a helyzetet és minden telefonodat lehallgatják, amennyiben ezeket egy helyen többször is használod! Az sem segít rajtad, ha a mobilodat kikapcsolod és még az sem, ha kiveszed belőle az akkut!

Security handysoftware: egy mobil megfigyelése, lehallgatása bárhova is viszik a világon: THA-Handyspy! Csak 598.- € az ára!

Miután a kiszemelt mobilra telepítetted ezt a szoftvert megengedi neked, hogy:
1. Egyszerű hívással, amit a mobil tulajdonosa nem vesz észre, hallgathatod a szobát, ahol a mobil éppen fekszik!
2. Minden bejövő és kimenő sms-ről kapsz egy másolatot!
3. Amint a mobil gazdája hívást fogad vagy kezdeményez, úgy rögtön kapsz erről a mobilról egy értesítő sms-t. Ezek után felhívod a handyt és végig hallgatod a folyó beszélgetést!
4. Kívánságodra a handy helyzetéről percenként kaphatsz koordinátákat!
Mindezt persze az aggódó apukáknak fejlesztették ki, akik meg szeretnék menteni kicsapongó csemetéjüket az elzülléstől!

Folytatjuk!

Dr. Ing. Sebestyén István, Zürich, Svájc

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ébredés az Ötödik dimenzióban - Maureen J. St. GermainÉbredés az Ötödik dimenzióban
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ady Endre és a Nyugat - keménytáblás - Raffay ErnőAdy Endre és a Nyugat - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat