HunHír.info

2018. Fergeteg hava 23. nap, Alirán napja.

A délvidéki magyarság is a Felvidék mellett

2006. szeptember 09. 21:08
HunHír.Hu

A délvidéki Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) felháborodva tapasztalja, és vette tudomásul, hogy immáron Szlovákiában is fellángoltak a magyarellenes atrocitások. Elítéljük a nemzeti gyűlöletből elkövetett bántalmazásokat, amelyek egyenes következményei az utódállamok politikai elitje egy része fasisztoid magatartásának - tudatja az MPSZ.

Szlovákiában mindezt tetézi az a tény, hogy még ma is érvényben tartják a beneši dekrétumokat, amelyek hátrányosan megkülönböztetnek embereket csak azért, mert magyarnak születtek - húzza alá az MPSZ.

A magyarok elleni nemzeti alapon elkövetett atrocitások minden utódállamban felerősödtek, és úgy tűnik céltudatosan, szervezetten folyik azzal a céllal, hogy a magyarokat elüldözzék szülőföldjükről.
"Tiltakozunk az ilyen módszerek ellen, és felszólítjuk a világ vezető politikusait, valamint a Szlovák Köztársaság kormányfőjét, hogy minden eszközzel - a nulla tolerancia jegyében - lépjen fel a jelenség ellen. Tisztítsa meg kormányát a fasisztoid, uszító elemektől" - hangsúlyozza a délvidéki MPSZ.

A szövetség sorsközösséget érez a szlovákiai magyarokkal. Felszólítják Szlovákia miniszterelnökét, hogy két héten belül tegyen eleget a fenti elvárásoknak. Amennyiben nem tapasztalható ezzel kapcsolatosan jó szándék, és tett, akkor a Magyar Polgári Szövetség csatlakozik azon szervezetekhez (mint pl. a Magyar Polgári Szövetsége, Közép-európai Emberjogi Bizottság, European Free Alliance, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom stb.), amelyek hangot adnak az igazságkeresésnek, és támogatják Szlovákiával szemben a nemzetközi jogi, valamint a szlovákiai demonstrációs megmozdulások kezdeményezését.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat