HunHír.info

2019. Szelek hava 21. nap, Ekese napja.

Varga Imre: Válasz egy hiteltelen kritikára

2011. január 26. 13:54
Varga Imre - Hunhír.info

sajto.jpgMagam sem gondoltam, hogy mekkora vihart fog kavarni a hatékony, közvélemény-formáló erővel bíró jobbikos sajtó hiányáról szóló publicisztikám. Az egyetértő és kritikus vélemények mellett egy nagyon durva, ám minden részletében megalapozatlan támadást is kaptam a Jobbik egyik hivatalos honlapján.

Menedék - Baráthosi

A Jobbik Székesfehérvárért oldalain egy Lakatos István nevű véleménynyilvánító több szempontból is hiteltelen, konkrétumokkal alá nem támasztott, valótlanságokat tartalmazó írásnak nevezte a jobbítás szándékával készített dolgozatomat. Állításainak alátámasztására idézte is írásomat, gondosan ügyelve arra, hogy kihagyjon belőle minden, a véleményemet igazoló konkrétumot.

Lakatos úr többek között azt sem vette észre, hogy a liberális sajtó kegyeinek keresésére vonatkozó példaként említést tettem arról a pofára esésről, ami az InfoRádió kitüntetésével, és a díj visszautasításával érte a Jobbikot. Az arra vonatkozó példákat is hiányolta, hogy a Barikád nem akarja kifizetni a lapban megjelent cikkek szerzőinek honoráriumát. Erre vonatkozóan konkrét személyes tapasztalatokkal rendelkezem, mivel nyolc hónapon keresztül jelentek meg publicisztikáim a Barikád internetes változatának oldalain. Ám ha nem hisz nekem, ajánlom figyelmébe a Barikád volt szerkesztőjének, Ágoston Dánielnek Miért lettem Rónin? című írását, ami a google keresőre kattintva könnyen megtalálható.

Számos butaság található még a kritikainak szánt megjegyzések között. Például az, hogy a MIÉP-nek 1994 előtt is volt frakciója a parlamentben, így már akkor is kapott állami támogatást. Ebből nyilvánvaló, hogy az állítólag jogvégzett kritikus nincs tisztában a pártok állami finanszírozásának szabályaival. Ugyanis hiába volt a kizárt MDF-es képviselőkből alakult MIÉP-nek frakciója, mivel a párt nem indult az 1990-es választásokon, 1994-ig semmiféle állami támogatásban nem részesült. A többi hasonló színvonalú ostobasággal nem kívánok foglalkozni, csupán a Jobbik állami támogatásával kapcsolatban hívnám fel néhány tényre kritikusom figyelmét.

Lakatos szerint a Jobbiknak nincs egymilliárdja, ez tárgyi tévedés, aminek nem járt utána a szerző. Nézzük akkor a konkrétumokat. A pártnak és alapítványának együttes éves támogatása közel 700 millió forint, de ezzel még közel sincs vége az államtól megszerezhető pénzeknek. Az országgyűlési frakciót, illetve a hozzá tartozó szakértőket és alkalmazottakat is sokmilliós juttatások illetik meg. Akárcsak az önkormányzati képviselőcsoportokat.

Végső soron az EU-képviselők tiszteletdíját, az általuk fenntartott népes titkárságok költségeit is a magyar állam fizeti. Aztán ott vannak a különféle bizottságokba, testületekbe delegált emberek. Régi gyakorlat, hogy ezeket a rendkívül kevés munkával járó pozíciókat azért adják, hogy a pártnak végzett munkát az állammal fizettessék meg. A kérdésnek elég alaposan utána jártam, így azt kell mondanom, hogy az egymilliárd forint egy rendkívül szerény becslés.

A továbbiakban nem kívánok foglalkozni sem Lakatos István, sem mások véleményével, a vitát részemről lezártnak tekintem.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 699 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat