HunHír.info

2019. Szelek hava 20. nap, Apor napja.

Egy „igaz keresztény”: Debreczeni József

2011. január 13. 13:21
Falusy Márton - Hunhír.info

debreczeni-gyurcsany.jpgHúsz éve még az MDF-ben politizált, később Orbán Viktor tanácsadójaként bukkant fel, végül kikötött Gyurcsány Ferenc oldalán. A kalandos sorsú Debreczeni Józsefről van szó, aki a mai Népszavában tette közzé legfrissebb fröcsögését. Az alábbiakban A hazugság új honfoglalása című Debreczeni-opusz rövid részletével szeretném illusztrálni a balliberális, antimagyar gyűlöletbeszéd ismérveit.

Menedék - Bayer

Mielőtt idézném a bajszos ember néhány mondatát, a Mazsihisz honlapján nemrég megjelent írásból citálom az antiszemitizmus egyik ismérvét. A zsidó honlap szerint többek között „a jelenlegi izraeli politikának a náci politikával való összehasonlítása” is gyűlöletkeltő, kirekesztő, antiszemita megnyilvánulás. Ha például azt írom-mondom (persze ez csak feltevés, mert nem írom-mondom), hogy az izraeli propagandisták Goebbels doktor legjobb tanítványai, akkor zsidógyűlölő vagyok. Szerintük.
Most pedig nézzük, mit írt mai cikkében a bajszos „közíró”:

„Orbán nemcsak kormányozni akar 2,7 millió szavazó akaratából, hanem – régi feudális monarchiaként (sic!) – Isten kegyelméből uralkodni is. ’Vincit voluntas tua! Győzedelmeskedjék hát a Te akaratod!’ – utalt a legfőbb keresztény ima, a ’Miatyánk’ szövegére a győzelem estéjén; a kormányprogram vitáját pedig így zárta a Magyar Köztársaság parlamentjében: ’Soli Deo Gloria! Minden dicsőség Istené!’ Nyolc év után visszafoglalt dolgozószobájába az első napon bevitte, és megimádkoztatta feleségét továbbá mind az öt gyerekét. Ezt onnan tudjuk, hogy fotóst és operatőrt is vitt magával: igazi keresztény (lásd pl. Sólyom Lászlót) sose vetemedne ilyen színfalhasogató farizeusságra. Ám a magyar klérust nem zavarja ez: az állam és egyház (a modern demokrácia születésekor szétszakított) frigyének újrakötésében bízva otthonosan foglalja el helyét az új autokrácia oldalán. Amely (ellentétben a Kádár-rezsimmel) nem kényszerrel, de bőkezű adományokkal tereli őket maga mellé.

A demokratikus úton elnyert hatalom hazug, antidemokratikus igazolását szolgálja a politikai ellenfelek kriminalizálása is: ennek jegyében indultak be koholt vádak alapján a politikai bosszúperek. Az igazi ellenfélen, Gyurcsányon még nem találtak fogást, a Dávid Ibolya és mások elleni büntetőperekben azonban már vádat emeltek Visinszkij mai utódai.”


Az első bekezdésben említett „megimádkoztatás” története kicsit sántít, de Debreczeni ferdítésével most nem óhajtok foglalkozni. Csupán arra hívnám föl a figyelmet, hogy a bajszos „közíró” – az idézett szöveg bizonyítja – pontosan tudja, milyen „az igazi keresztény”. De jó neki! Hát igen: a közismerten szerény Debreczeni az igaz hitben éppen Gyurcsány mellett mélyedt el, aki még kormányfőként a nagy nyilvánosság előtt vallotta meg: „bérmálkozni is szoktam”. S ezzel nem Orbánt akarom védeni, csupán a népszavás „közíró” lelki szegénységére és pártatlanságára óhajtottam rámutatni.

S most lássuk a lényeget – az idézett szöveg második bekezdését. Debreczeni a „bosszúperek” előkészítőit, a többek között Dávid Ibolya (és mások) ellen vádat emelő ügyészeket Visinszkij mai utódaiként említi.

Aki nem tudná: nem az egykori, híres lengyel prímást, hanem Sztálin főügyészét említi a bajszos ember. Andrej J. Visinszkij képviselte a vádat a szovjet koncepciós perek, „a nagy terror” idején. Andrej J. Visinszkij hírhedt büntetőjogi munkája (A perbeli bizonyítás elmélete) szerint a büntetőeljárás során a legfőbb bizonyíték a vádlott beismerő vallomása (ami annyit jelent: addig verjük a delikvenst, amíg alá nem írja a saját halálos ítéletét). Andrej J. Visinszkij tehát sok-sok ember haláláért felelős.

Fentebb idéztem az antiszemitizmus szemita definíciójának egyik tételét. Kérdésem: ha egy politikai kaméleonból közepes tehetségű „közíróvá” vedlett lény a magyar nyomozó szervek munkatársait a véreskezű Visinszkijhez hasonlítja csak azért, mert politikusok ellen emelnek vádat - akkor ezt a „közírói eljárást” minek nevezzük? Antimagyarizmusnak? Vagy egyszerűen csak egy bomlott elme bűzlő végtermékének?

Debreczenivel ellentétben én még mindig reménykedem abban, hogy Gyurcsány és klánja mihamarabb rács mögé kerül. De amíg ez az óhaj beteljesedik, nem árt, ha a bajszos „közíró” megtanulja: Orbán nem „monarchiaként” – ahogy a népszavás idézetben szerepel -, hanem „monarchaként” akar uralkodni. Legalábbis Debreczeni szerint….

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat