HunHír.info

2019. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Cigány bűnözők és cigánybűnözés

2010. december 21. 14:36
Varga Imre - Hunhír.info

cigany_250.jpgÉszérvekkel lehetetlen tagadni a cigánybűnözés létezését. Tapasztalati tények sokasága bizonyítja, hogy a hagyományos cigány életmódra, értékrendre, mentalitásra visszavezethető bűncselekmények egyre elviselhetetlenebb mértékben vannak jelen hazánkban, és az antiszociális viselkedést tanúsító romák terrorjának kitett területek lakóit a bűnüldözők képtelenek megvédeni. Talán nem véletlen, hogy egy közelmúltban megjelent reprezentatív felmérés szerint, a megkérdezettek 91 százaléka tartotta valós és megoldásra váró társadalmi problémának a cigánybűnözést.

Menedék - Pálfi

Miután a cigányok által elkövetett bűncselekmények sokaságát még a legelfogultabb szemlélettel sem lehet kétségbe vonni, az úgynevezett jogvédők, továbbá a rasszizmus bélyegétől rettegő politikusok egy szemantikai trükkel igyekeznek eltávolítani a közbeszédből a cigánybűnözés fogalmát. Vagyis olyan jelentést tulajdonítanak ennek a szónak, ami tisztességes hozzáállással valóban elfogadhatatlan. Az áljogvédők azzal érvelve igyekeznek alátámasztani a cigánybűnözésnek, mint kriminalisztikai fogalomnak a használhatatlanságát, hogy ez a szó igazságtalanul általánosít. Tehát a kifejezés azt sugallja, hogy a cigányság körében a bűnözés egy tudatos és szervezett tevékenység, ami az etnikum valamennyi tagjára egyformán jellemző. Ezt az értelmezést jelenlegi miniszterelnökünk, Orbán Viktor is elfogadta, amikor kijelentette, hogy cigány bűnözők vannak, de a cigánybűnözés nem létezik.

Valójában viszont az a helyzet, hogy egy szűkebb társadalmi csoport és a bűnözés fogalmának összekapcsolása soha nem jár együtt igazságtalan általánosítással. Ilyen fogalmak például a gyermek-, internet-, nagyvárosi, fehérgalléros, stb. bűnözés is. Ezek a kriminalisztikában használatos fogalmak semmilyen értelmezésben nem jelentik azt, hogy minden gyermek, internet használó, nagyvárosi lakos vagy értelmiségi bűnöző lenne. Csupán arra utalnak, hogy bizonyos bűnesetek egy adott társadalmi csoporthoz, korosztályhoz, iskolázottsághoz vagy lakóhelyhez köthetőek. Egyébként a politikai korrektség cenzorai által teljesen elfogadottnak tekintett iszlám terrorizmus kifejezésnek sincs olyan jelentése, hogy minden muzulmán terrorista, még ha Gyurcsány tett is ilyen kijelentést, súlyos károkat okozva országunknak az arab világban.

A cigánybűnözés fogalma sem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, hanem csupán a következő tényt rögzíti: vannak törvénytelen cselekedetek, amiket zömmel, tipikusan, jellemző módon cigányok követnek el. Ilyenek többek között a tanárverések, a tyúktolvajlások, az indulati lincselések, illetve az erre tett kísérletek, továbbá az olyan hagyományosan cigány megélhetési formák, mint például a zsebtolvajlás vagy a fémlopás. A cigánybűnözés elsősorban azért okoz súlyos társadalmi feszültségeket, mert kárvallottai többnyire átlagemberek. Ez a bűnözési forma mindenkire veszélyt jelent, aki cigányok által jelentős számban lakott területen tartózkodik.

Már csak azért is jó lenne a cigánybűnözés fogalmának tisztázása, egyértelműen elfogadott definiálása, mert valóban igazságtalan és megbélyegző lenne, ha ezt a szót a civilizált emberi együttélés szabályait betartó cigányok ellen fordítanák. Mert vannak cigányok, sajnos csak nagyon kevesen, akik elzárkóznak őseik értékrendjének követésétől, és igyekeznek hasznos tagjai lenni a magyar társadalomnak. Az úgynevezett liberális jogvédők által foggal-körömmel védett és népszerűsített cigánybűnözök helyett, talán célszerű lenne őket állítani követendő példaként a médiában etnikumuk elé, míg a tolvajokkal, gyilkosokkal, garázdákkal szemben végre a tettekben is itt lenne az ideje a zéró tolerancia szigorú alkalmazásának.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat