HunHír.info

2019. Szelek hava 21. nap, Ekese napja.

Kísértet járja be a Hír tévét…

2010. november 26. 06:00
Varga Imre - Hunhír.info

Sejtéseket és véleményeket persze megfogalmazhatunk, ám nehéz racionális magyarázatot találni arra, hogy mi késztette a Hír tévé tulajdonosait a Budaházy György ellen indított ostoba és meglehetősen izzadságszagú, a valódi meggyőző erőnek még a nyomaival sem rendelkező lejárató kampányra. A nemzetinek mondott televízió által szenzációhajhász stílusban előadott semmi – például egy áruházi parkoló megszokott jövés-menését rögzítő felvétel - ugyanis, a legostobább vagy legelfogultabb nézőket leszámítva, kizárt, hogy bárkit meggyőzzön Budaházy bűnösségéről.

Menedék - Atilla

Rejtély, hogy a Fidesz közeli televíziónak, miért áll érdekében önmaga lejáratása, olyan leleplező hatásúként tálalt dokumentumok bemutatásával, amiknek tényleges bizonyító ereje egyenlő a nullával.

Valódi meggyőző erővel ugyanis azok a képi és hanganyagok, e-mailek vagy írásos dokumentumok rendelkeznének, amelyek közvetlenül köthetők a Hunnia mozgalom megvádolt vezetőjéhez. Bár Budaházyt a rendőrök és a titkosszolgálatok éveken keresztül szoros megfigyelés alatt tartották, az eddig nyilvánosságra került dokumentumok között egyetlen olyan róla készült felvétel, tőle származó elektronikus vagy írásos bizonyíték, bűntárgyon található DNS-minta vagy ujjlenyomat nincs, ami igazolná, hogy terrorcselekmények előkészítésében vett volna részt, vagy parancsot adott volna törvénytelen akciók végrehajtására.

Az úgynevezett Hunnia-ügyet illetően már eddig is köztudott volt, hogy a letartoztatott emberekre komoly pszichikai nyomást, megfélemlítést gyakoroltak a rendőrség és az ügyészség munkatársi, annak érdekében, hogy terhelő vallomást tegyenek Budaházyra. A spicli szerepében tetszelgő Benkő Györggyel kapcsolatban pedig maga a Hír tévé tette közzé azt a feltételezést, miszerint közreműködéséért cserében mentesült törvénytelen cselekedeteinek felelőssége alól, ráadásul több millió forintos pénzjutalomban is részesült. A fideszes televízió mégis arra vetemedett, hogy a birtokába került semmit nem bizonyító videofelvételek, hanganyagok, továbbá fenyegetéssel kicsikart, és részben már vissza is vont vallomások, jegyzőkönyv és hatósági tanú nélkül készített házkutatások alapján meghozza a Budaházyt egyértelműen elmarasztaló ítéletet. Mintha a Hunnia mozgalomhoz való tartozás a Hír tévé munkatársai számára elegendő indok lenne ahhoz, hogy semmibe vegyék az ártatlanság vélelmének tiszteletben tartását.

Aztán itt van a pancserség kérdése is. A Célpont munkatársai ugyanis pancserterroristáknak nevezték a Hunnia-ügyben megvádolt embereket, ami teljes mértékben jogos lenne, ha valóban elkövették volna a nekik tulajdonított, hihetetlenül ostoba és gyerekes cselekedeteket. Ám egy olyan elképesztő mértékben figyelmetlen és meggondolatlan, főleg jelentéktelen MSZP-s politikusokra vadászó terroristavezér, mint amilyennek a Hír tévé igyekszik bemutatni Budaházyt, hogyan lehetett mégis annyira zseniális, hogy saját hangjával, képével, ujjlenyomatával vagy írásával egyetlen bizonyítékot sem tudnak felmutatni ellene az őt éveken át folyamatosan megfigyelő rendőrök és titkos ügynökök?

Igazán leleplező vagy meggyőző ereje akkor lenne az úgynevezett bizonyítékoknak, ha azok alapján közvetlenül lehetne igazolni a vád állításait. Például egy hangfelvétel, amelyen Budaházy terrorcselekmény végrehajtására ad utasítást. Ám ilyen dokumentum – legalábbis az eddig nyilvánosságra került információk szerint - nem létezik. Az egész lejárató kampányban az a legsajnálatosabb, hogy most egy önmagát nemzetinek nevező médium alkalmazza – hasonlóan az ötvenes évek pártsajtójához – a sztálinizmus legelvetemültebb, már letűntnek hitt módszereit, amikor kétes értékű bizonyítékok alapján igyekszik hangulatot kelteni egy koncepciógyanús ügy vádlottjai ellen, és még a bíróság döntése előtt kimondja az elmarasztaló ítéletet.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat