HunHír.info

2017. Magvető hava 21. nap, Bise napja.

Ez már gigabűnügy. Állig felfegyverzett hulla a fekete gépkocsi mellett (Exkluzív információkkal)

Géppisztollyal gyilkoltak! Tudósítónk jelenti Alsóörsről

2010. augusztus 04. 08:56
Hunhír.info (Tudósítónktól)

gepfegyveres-rendor.jpgTudósítónk jelentése szerint az amúgy nyugalmas Balaton-parti települést rendkívül megrázta a gyalázatos bűncselekmény. Mint ismert, egy 29 éves rendőrt igazoltatás közben kialakuló lövöldözésben meggyilkoltak. Az igazoltató rendőrök, egy hivatásos, illetve egy rendőrségi szakközépiskolai hallgató az intézkedés során nem tudtak egyetlen lövést sem leadni. A lövöldözésben meghalt az igazoltatott autó egy utasa is, egy 21 éves, Zalaegerszeg melletti településről származó fiatalember. A helybeli vendéglátóipari-egységekben összegyűlő őslakosok és üdülők szűkszavúan ugyan, de kommentálják az eseményeket. A Hunhír.info máshol nem olvasható infói szerint egy fekete autóból, géppisztollyal tüzeltek a rendőrökre, a rendőrök által igazoltatás alá vont, vétlen fiatalokkal teli régi Ford Fiestára. A fekete, szétlőtt kis autót 13:15 kor szállították el, közben megtalálták Felsőörsön a gyilkosok feltételezett autóját.

A rendőrség szerda este kiadott közleményében azt írja: éjjel Alsóőrs területén két halálos áldozatot követelő emberölés történt, amelynek során ismeretlen elkövető az intézkedő rendőr főtörzsőrmestert és az intézkedés alá vont autó egyik utasát lelőtte. A helyszíni szemle során egyértelműen bizonyítást nyert, hogy nem a meggyilkolt rendőr által ellenőrzött gépjárműből lőttek a főtörzsőrmesterre. A gyilkosságok helyszínétől néhány kilométerre – állampolgári bejelentés alapján - egy elhagyott, sötét színű gépjármű mellett ismeretlen férfi holttestére bukkantak a rendőrök, akinek halálát lőfegyver okozta. A külföldi rendszámú autóban több lőfegyvert találtak, köztük olyat, amely számításba jöhet a bűncselekmény elkövetésének eszközeként. A helyszíni szemle adatai arra utalnak, hogy a férfi önkezével vetett véget életének.

A két eset közötti összefüggést – igazságügyi szakértők bevonásával - jelenleg is vizsgálják a nyomozók. Az elsődleges nyomozati cselekményeket követően a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja.
A gyilkosság helyszíne. Fotó: Hunhír.info18:44 - A HunHír legújabb információi szerint nem a csomagtartóban, hanem az ellenőrzés alá vont elhagyott fekete jármű mellett találták meg a korábban már jelzett hullát. Ismét új fordulatot vesz az ügyben, hogy az elhunyt férfinél fegyverek és lőszerek voltak. A veszprémi Napló újságírója olyan kiszivárogtatott rendőrségi információkat is elmondott, miszerint tényleg nem BMW, nem is Audi, hanem egy külföldi rendszámú terepjáró az elkövetők autója. Vélelmezhetően a gyilkost likvidálták társai, vagy ő próbálta a gyilkost.

Iránylövéssel, előre megfontoltan gyilkolt a géppisztolyos

A népszabadságos szakértő és Független Hírügynökség tudósítójának bejelentése után már minket sem köthet a titoktartás. Az F.H. tudósítója közölte a szerkesztőséggel, hogy álló helyzetből, kb 30 méterről gyilkolt az elkövető. A Hunhír.info munkatársa a korrektség, és a tudósítói etika alapkövetelményeit alapul véve közli: a népszabadságos szakértőnek és az F.H. riporterének információja helyes, (akár megerősítik, akár nem) a támadást a helyszínre merőleges utca elején, egy ott lévő fa takarásából hajtották végre. Tudósítónk bemérte a távolságot, amely pontosan egyezik az F.H. újságírója által nyilvánosságra hozott harminc méterrel.

A Hunhír.info igaz, hogy ellenőrizte a blikk infóit a meggyilkolt rendőr szexuális irányultságával kapcsolatosan, de nem javasoljunk ilyenkor "nyomozó" olvasóinknak, hogy elmenjenek ebbe az irányba. Mi sem akarunk kegyeletsértők lenni, már csak azért sem, mert a népszabadságos szakértőnek - a mostani infóink szerint - igaza van. Idézzük: "A támadók kinézték maguknak a rájuk nézve legveszélyesebb "célpontot", a fegyveres rendőrt, és lőttek. Ilyenkor a cél nem elsősorban a rendőr "megsemmisítése", hanem az, hogy az adott helyen "akadályt képezzenek". Egy ilyen támadás után mindenki a sérültekkel és a halottakkal van elfoglalva, így az elkövetők jókora egérutat nyerhetnek". És ez a megközelítés állhat a legközelebb az igazsághoz.

A HunHír tudósítójának jelentése szerint 16 órakor Alsóörs képviselő-testülete elhelyezte a megemlékezés és a kegyelet gyertyáit azon a helyen, ahol brutális módon kivégeztek egy rendőrt, illetve egy vétlen 21 éves fiatalembert. Közben a Blikk tudósítója szerint a jelenlévő sajtósok között elterjedt, hogy a meggyilkolt rendőr (bármennyire is kegyeletsértőnek tűnik) homoszexuális beállítottságú volt, és szerelemféltésből történt az eset. A Blikk újságírójának állítását próbáltuk több balatonalmádi forrásból ellenőrizni, és minden általunk megkérdezett és a fiatal rendőrt ismerő ember úgy nyilatkozott, hogy valóban a saját neméhez vonzódott. Ez viszont még nem támasztja alá a bulvárlap tudósítója értesüléseinek a második részét, miszerint a gyilkos szerető aztán önkezével vetett véget életének a rendőrök által Felsőörs mellett megtalált erdős részen, hiszen az autóban lévő holttestet a csomagtartóban találták (később jött a pontosított infó, hogy a holttestet az autó mellett találták. a szerk.).

A fekete autó rejtélye

Megtalálták Felsőörs határában a fekete autót, amelyből a halálos lövéseket leadhatták. Az gépjárműben holttestet találtak. A környékre mentőautó is érkezett a rendőrök mellett, Alsóörs fölött reggel óta helikopter cikázik. A mentők tudósítónk előtt kijelentették: halál beálltának megállapításához hívták őket a helyszínre. A halott azonosításáról még nem tudni.


A HunHír információi szerint a következőképpen zajlott le az éjszakai rendőrgyilkosság. Az Alsóörs települést átszelő 71-es út kivezető szakaszán, a jelenleg éppen ott felállított Hungária Nagycirkusz szomszédságában, a megszokott helyen álltak le az igazoltató rendőrök. Éppen igazoltatás alá vontak egy autót, amikor egy fekete gépjárműből lövéseket adtak le rájuk. Az autót azóta is határzár mellett országszerte keresi a rendőrség. Az igazoltatás alá vont, de semmi tiltott eszközt nem tartalmazó autó vétlen utasa, egy 21 éves fiatalember is elhunyt a lövöldözésben. Az igazoltató rendőrök lövést nem adtak le, és esélyük sem volt a támadókkal szembeni védekezésre - erősítették meg értesüléseinket.

A Hunhír.info helyszíni jelentése szerint délután negyed kettőkor elszállították a helyszínről a szétlőtt, golyónyomoktól hemzsegő fekete, vagy inkább sötétszürke (nem fehér, mint a rendőrség közölte) Fordot. Tudósítónk közelebbről is megszemlélhette, így újabb bizonyíték, hogy géppisztollyal tüzeltek. Közben a rendőri erők a településtől egy kilométerre fekvő Felsőörsre rohantak, ahol egy fekete autót zártak körül. Az Alsóörs és Felsőörs közötti erdős területen találtak rá az autóra, amelyet feltehetően a gyilkosok hagyták maguk után, s mással menekültek tovább a helyszínről.

Szűkszavú rendőri nyilatkozatok

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerda délelőtti sajtótájékoztatóján közölték: a fehér Ford Fiestát rutinellenőrzés miatt állították meg, hogy igazoltassák a sofőrt. A helyszíni szemle szerint nem az igazoltatott autóból, hanem eddig tisztázatlan helyről lőttek rá a rendőrre. Bényi Mónika, az ORFK szóvivője szerint a lövés jöhetett egy másik autóból, az utcáról, vagy esetleg egy lakásból is. A szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva nem mondta meg, hogy megtalálták-e a gyilkos fegyvert, illetve milyen típusú fegyverből származtak a lövések.

A rendőrségi, szűkszavú sajtótájékoztatón elhangzottakat nem cáfolni kívánjuk, csak egy-két furcsaságra hívjuk fel a rendőrségi kommunikátorok figyelmét, hogy pontosabban kellene fogalmazni, s megérjük, hogy a nyomozás sikere miatt elhallgatnak információkat, de ködösíteni felesleges egy olyan esetkor, amikor az ország minden szegletéből érkezett nyaralók kempingeznek a gyilkosság helyszínétől ötven méterre. Tehát, kár azt mondani, hogy a rendőrök vizsgálják, hogy honnan lőhettek, mert az országúton kívüli lehetséges helyszíneken, ahonnan tüzelő pozíciót lehet felvenni, egyetlen rendőr sem kutakodik. Az egyik ilyen pont pedig a 71-es út Budapest felé vezető sávja melletti kis erdő. A másik meg a Balatonfüred felé vezető sáv mellett álló családi házak, amelyek lakóit - információink szerint - nem vetették alá túlzott kérdezősködésnek.

A HunHír.info értesülései szerint lehet ugyan vizsgálni a balatonalmádi központjában elhelyezett térfigyelő kamerákat - mint azt Hebling Zsolt, a település polgármestere is javasolta, de figyelembe kell venni két variációt. Az egyértelműen a már említett fekete autóból lövöldöző gyilkosok legfeljebb akkor hajtottak tovább Balatonalmádi irányába, ha drogos ámokfutók voltak. Ha viszont csúcsbűnözők, akkor letértek a helyszínt elhagyva pár száz méterre lévő mellékútra, s lehet, hogy vissza is fordultak. Ezt erősítheti meg a határzár, hiszen nem kizárt, hogy a gyilkosok nem Budapest, hanem mondjuk Ausztria irányába menekültek, a mellékúttól pár kilométerre lévő 8-as főúton.

Az igazoltató rendőrök, egy hivatásos, illetve egy rendőrségi szakközépiskolai hallgató az alsóörsi éjszakai intézkedés során nem tudtak egyetlen lövést sem leadni, szabályszerűen lemészárolták a hivatásos rendőrt egy harmadik autóból érkező lövésekkel. A fiatalember a balatonalmádi rendőrségen szolgált.

Tudósítónk beszélt egy hölggyel, aki az alsóörsi Riviéra kemping lakója, és felébredt a fegyverropogásra. Miután a hölgy fegyvervizsgával rendelkezik, bizonyára nem téveszti össze a pisztolylövést a géppisztolysorozattal. Szerinte egy hosszabb és egy rövidebb sorozatlövés hangzott fel az éjszakában, ami felébresztette a kemping lakóit. Vélelmezhető tehát, hogy a gyilkosok nagy tűzerejű fegyverből azonnal tüzeltek, így megáll az a variáció, hogy a rendőröknek esélyük sem volt a védekezésre.

Tudósítónk lemérte, hogy mennyi idő alatt lehet eljutni a gyilkosság helyszínére attól a ponttól, ahonnan a lövéseket leadó autó utasai észlelhették, hogy előttük rendőri intézkedés zajlik. Ha azt vesszük figyelembe, hogy lakott területen 50 kilométeres átlaggal autóznak, akkor is elég volt 35 másodperc. Ezalatt nem lehet elővenni a fegyvert, és aztán tüzelni, ez csak úgy lehetséges, hogy a gyilkosokat szállító autóban az elkövető kezében, esetleg a térdén volt a géppisztoly. Tehát valami olyan ügyben voltak érdekeltek a gyilkosok, amelyet mindenképpen fegyverrel kell rendezni, ha valaki " bele akar köpni a levesbe". A géppisztolyos variációt erősíti meg, hogy egy csomó töltényhüvelyt szedtek össze a helyszínelők.

Hírportálunknak sikerült elérnie Hebling Zsoltot, a település polgármesterét. A konkrét esettel kapcsolatosan a hírzárlat miatt még a polgármester sem tudott információkkal szolgálni, viszont elmondta, hogy mélységesen megdöbbentette az eset. Alsóörs eddig a béke szigetének számított, így ez a sajnálatos esemény rendkívüli módon felkavarta a település lakóinak életét. Az önkormányzat nevében is részvétét fejezte ki az elhunyt hozzátartozóinak, és bejelentette, hogy a település segíteni kívánja az elhunyt rendőr családját.

Korábban írtuk:

Az alsóörsiek meglátása szerint elfogadhatatlan, hogy rövid időn belül immár ismét hősi halottja van a rendőrségnek, és ez a sajnálatos esemény a még mindig erőteljesen jelenlévő szervezett bűnözésnek, illetve a gyilkosok, rablók és más nemkívánatos, és társadalmilag káros egyedek túlzott szabadságának köszönhető.

Az ilyenkor szokásos vendéglátóipari túlzó megnyilvánulások mellett egyértelműen megállapítható: az emberek nem akarnak félelemben élni, elvetik a bűnözés minden formáját és civilként is sokkal nagyobb hatalmat és eljárási lehetőséget kívánnak a rendőrségnek.

Információink szerint az alsóörsi, úgynevezett kiskempingnél történt, általában nyaranta szokásos igazoltatás során egy öt embert szállító autót és utasait próbáltak ellenőrizni a rendőrök, akik - a Hunhir.info úgy tudja - egyetlen lövést sem adtak le. A 29 éves rendőr életét vesztette, szakközépiskolás társát kórházba szállították.

Kocsmahangok szerint nagyobb figyelmet kéne fordítani a Balaton északi partján is egyre erőteljesebben megjelenő kábítószeres bűnözésre, illetve még jobban ellenőrizni azokat a szórakozóhelyeket, amelyek a suttogó propaganda szerint drogbarlangként, és elosztóhelyként is funkcionálnak a zajos balatoni éjszakában.

A 71-es főút érintett szakaszán teljes az útzár, géppisztolyos rendőrök vigyázzák, senkit sem engednek a helyszínre.

Kapcsolódó hírek:

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat