HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Mellény a T. Házban

2010. május 13. 14:01
Falusy Márton - HunHír.Hu

lendvai_cion.jpgAlig egy nap van hátra az Országgyűlés alakuló üléséig, s az egyik vezető hír Vona Gábor mellénye. Ruhadarab ilyen karriert még nem futott be e honban: az elmúlt hetekben szinte minden napra jutott egy divatszakértői elemzés, jogászok fejtették ki álláspontjukat a mellénység büntetőjogi tényállásának mibenlétéről, s az is kiderült, hogy az állandóan felszegett fejjel vicsorgó Lendvai Ildikó arcát egyre sűrűbb ráncok lepik el a mellény szó hallatán. Olybá tűnik, mintha Vona Gábor ruhásszekrényének tartalma lenne ma a legfontosabb nemzet(biztonság)i kérdés.

Magyar Menedék - Grandpierre

Az MSZP leköszönt elnök asszonya kedveli a sajtótájékoztatónak álcázott kabarét. Tegnap, szerdán is ezt a műfajt gyakorolta, terjengős szavalatot tartott a Jobbikról és az általa annyira rühellt mellényről. Lendvai jelezte: újra akarják tárgyalni a bizottsági posztokat, mert nem szeretnék, ha a Jobbik adná a nemzetbiztonsági bizottság elnökét. Sőt az említett hölgy szavaiból az is kiderült, hogy azt tartaná a legszerencsésebb megoldásnak, ha a nemzetbiztonsági bizottság tagjai között egyáltalán nem lenne jobbikos képviselő. Mert hát az új erő eleve nemzetbiztonsági kockázat – a veterán kommunista szerint. Egyelőre ne latolgassuk, lesz-e foganatja Lendvai aggódásának. Az Országgyűlés alakuló üléséig még sok víz folyik le a Dunán.

A szegfűs nagyasszony azután Vona Gábor ruhatárával foglalkozott. Nem először tette ezt: úgy tűnik, mély – s immár nem is titkolt - vonzalom fűzi az ifjú, nap mint nap új erőtől duzzadó pártelnökhöz. Korosodó hölgyeknél nem ritka ez a jelenség, szívesen kotorásznak a kiszemelt arszlánok intim és kevésbé intim ruhadarabjai között. A baj csupán az, hogy az arszlán szerepre alkalmatlan Jobbik-elnök láthatóan nem óhajtja viszonozni Lendvai asszony alkonyi fellángolását. Holott a szegfűs hölgy még egy zakóval is meg akarja lepni…

Lendvai asszony tehát újabban akkor jön izgalomba, ha Vona Gábor mellényére terelődik a szó. Hangja megremeg, pillái ijedten verdesnek, arcán a ráncok különös pókhálóba futnak össze. Hogy miért kerül egy mellény miatt ilyen izgalmi állapotba? Mert annak viselete szerinte tilalmas cselekedet. Mert paragrafus is van erről, s a paragrafus mellé pandúr is akad, ha kell. A baj csupán az, hogy az országnak házába mégsem lehet egy szakasz pandúrt vezényelni – egy nemzetbiztonsági szempontból teljesen kockázatmentes mellény miatt. Mert akkor ezen röhögne az egész világ, vagy legalábbis a nagyméltóságú ajrópai júnió.

Vicces egy élőlény ez a Lendvai. Mellény-fóbiás. Ő maga szeretné kéjesen remegő kacsóival felöltöztetni Vona Gábort. Mondjuk sokráncú, bő kaftánba, az lenne néki a kielégülés netovábbja, a felülmúlhatatlan gyönyör! S a viccre még nagyobb vicc, amit a bulvársajtó művel. Szerdán a hirszerzo.hu nevű bulvár hírportál például terjedelmes anyagot szentelt a mellény-kérdésnek, s több jogászt is megszólaltatott. Közülük hárman – Hack Péter, Magyar György, Halmai Gábor – jól ismert szereplői a divatszakma mellényügyi részlegének, ráadásul egyazon szociokulturális akol bennfentes lakói. S ők bizony amellett érveltek, hogy a mellénynek a ruhásszekrényben a helye, mert nyilvános rendezvényen annak felsőtesten való felbukkanása tiltva vagyon. Így szól ugyanis a törvény. Ez az akolbeli érv azonban meglehetősen sántít.

Az említett bulvár hírportál irománya szerint Vona Gábor már régen bejelentette, hogy az Országgyűlés alakuló ülésén „gárdista egyenruhát” fog viselni. A cikk írója álmodott: ilyesmit ugyanis a Jobbik elnöke soha nem mondott. Ő csak és kizárólag mellényről beszélt. S nem véletlenül.

Amikor a Magyar Gárda Egyesületet betiltó bírósági ítélet megszületett, a Bajnai-rezsim azonnal nekigyürkőzött a válságkezelésnek: kormányrendelettel pótolták azt, ami az ítéletből hiányzott. Így született meg az elmebeteg „jogalkotás” örökbecsű darabja, a 253/2009. (XI. 18.) számú kormányrendelet, amelynek 1 § (3) bekezdése így szól:

„Aki nyilvános rendezvényen a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruháját vagy formaruháját viseli, továbbá aki nyilvános rendezvényen olyan egyenruhát vagy formaruhát visel, amelyről – annak jellegzetes tulajdonságai miatt – bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhája, formaruhája ismerhető fel, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.”

A hirszerzo.hu által megszólaltatott akolbeli jogászok azt sütötték ki, hogy mellényviselés esetén bizony ki lehet vezettetni az ülésteremből a delikvenst, sőt Halmai mester éles elmével arra is rávilágított, hogy a rendőr tettenérés esetén elő is állíthatja a törvényszegőt, a további eljáráshoz azonban a mentelmi jog felfüggesztése szükségeltetik. Ha Lendvai asszonyság Vona körüli – minden illemet mellőző - izgatott sertepertélésén fejcsóválva álmélkodunk, akkor ezt a „jogászi” elmélkedést viszont zengő röhögéssel nyugtázhatjuk. Az idézett jogszabályi hely ugyanis formaruháról, illetve egyenruháról beszél. Ami a gárda esetében áll két darab (tehát egy pár) feketeszín bakancsból, egy darab fekete gatyából és mellényből, fehér ingből, csíkos kendőből és ellenzős sapkából (valamint különböző ékítményekből). Vona Gábor ünnepi készülődéséről annyit tudunk, hogy a jelzett egyenruhát illetve formaruhát nem fogja felölteni, csupán egy darab mellény kerül indulás előtt a vasalódeszkára. Ugyanakkor azt is joggal feltételezhetjük, hogy nemcsak az említett ruhadarab fogja fedni a testét, bizonyára lesz rajta megfelelő alsónemű, nadrág, ing, cipő. Amiből az is következik, hogy semmilyen betiltott egyenruhát vagy formaruhát nem fog viselni. A mellény ugyanis – ruhadarab. Nem pedig egyenruha, vagy formaruha. Ruhadarab tiltásáról pedig a Bajnai-rezsim barom rendelete sem rendelkezik. Például a gárdista öltözék egyik elemét képező fehér ing viselése sem szabálysértés (mert akkor előállíthatnák a komplett kétharmados frakciót). Jöhet tehát nyugodtan a bülbülszavú pandúr. Egyenruha vagy formaruha hiányában dolga végezetlenül fog távozni Akkor majd kiderül, mekkora mellénye van Lendvainak. Mert egyelőre még nagyon biztos a dolgában.

Lendvai Ildikó azt mondta, holnap hozni fog magával egy zakót, hátha Vona Gábornak szüksége lesz rá. Tüneményes ez az asszony! Úgy ragad a Jobbik elnökére, mint a több hete megülepedett kosz. Le kellene hűteni végre ezt a felizgult asszonyt. Egy ránctalanra vasalt mellény látványa a legmegfelelőbb gyógyír. S miután a reményeiben csalatkozott Lendvai asszony aléltan omlott Mesterházy mester pihegő kebelére, végre elkezdődhet az érdemi munka a T. Házban. Mert elmebeteg divatvita helyett erre várnak régóta az emberek. A szebb jövő jegyében.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat