HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

62 éves Izrael

2010. április 19. 20:50
Falusy Márton - HunHír.Hu

zsido_istene_a_penz_250.jpgTegnap, 23 óra 30 perckor került föl a Mazsihisz honlapjára Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök üzenete a diaszpórában élő zsidósághoz. A rövid üzenet apropója: ma van Izrael Állam 62. születésnapja. David Ben-Gurion, az új állam első miniszterelnöke 1948. május 14-én, este hirdette ki Izrael megalakulását. Na de ma április 19-e van. Nincs itt ellentmondás?

Menedék - Baráthosi

Nincs. Izrael Állam kikiáltására – a zsidó naptár szerint – 5708 ljár 5-én került sor. A Gergely-naptár akkor május 14-ét mutatott. Ma a zsidó naptár szerint 5770 ljár 5-e van, tehát a születésnapi buli jogos. Az már más kérdés, hogy május 14-én bizonyára ismét megünneplik idehaza eme jeles napot. Hiszen ezt is kétszer illik, akárcsak az ún. „holocaust”-ot. Na de nézzük, mit üzen az izraeli nagyfőnök többek között magyarországi fajtestvéreinek.

„Izrael Függetlenségi Napján a világ zsidósága két valóságos csodát ünnepel.

Az első csoda a zsidó szuverenitás helyreállítása. Tudomásom szerint példátlan esemény volt ez a nemzetek történetében, amikor is egy szétszóródott nép, több millió halott áldozattal emlékeiben képes volt újra megteremteni nemzeti létét.

A második csoda abban testesül meg, amit a Zsidó Állam megalapítása óta véghezvittünk. Izrael a térség fontos gazdasági tényezőjévé vált, és ma már a világ egyik vezető technológiai hatalma.

A kreativitás ereje és a zsidó emberek tehetsége minden területen megnyilvánult: a tudományban, a technológiában és a művészetekben is. Az alkotási készség e hihetetlenül erős hajtóereje nagy jövőt ígér mind a zsidóknak, mind az egész emberiségnek.

Ez a kettős csoda a zsidó nép életerejének fedezete és letéteményese, amelyekkel a remény mély kútjai tárultak fel, és ezt a reményt hordozzuk magunkban, ez köt össze minket múltunkkal és jövőnkkel. E két már megtörtént csoda azonban csak a kezdetet jelzi. Ha összefogunk, és elkötelezzük magunkat közös sorsunk mellett, akkor nem létezik semmi, amit ne tudnánk elérni.

Chag Sameach!

Üdvözlettel:
Benjamin Netanjahu / Jeruzsálem, Izrael”


Izrael tehát két csodát ünnepel. Két zsidó csodát. Legalábbis ez áll abban a levélben, amelyet megküldtek a Mazsihisznak. Amely zsidó képződmény szintén két csodát tudott eleddig fölmutatni: Feldmájer Pétert, meg a Zoltai-Zucker Gusztáv-Gerzsont.

A levélnek a zárása számomra rejtélyes. Ez természetes is, hiszen bennem nincs olyan kreativitás, tehetség, csodateremtő képesség, mint bennük. Én csak egy hülye gój, bálványimádó senkiházi vagyok. De mégis furdal a kíváncsiság.

Szóval Netanjahu azt írja, hogy a két csoda „csak a kezdetet jelzi”. Rendben. Na de milyen lesz a vég?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Fallaci - Wéber KrisztinaA Fallaci
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat