HunHír.info

2019. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

A Zsidó Világkongresszus beszólt Obamának

2010. április 18. 16:15
Falusy Márton - HunHír.Hu

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke április 15-én megírta levelét Obamának. A világzsidók főnökénél betelt a pohár. Lauder zsidófőnök – természetesen a földkerekség valamennyi zsidója nevében – azért aggódik, mert megromlott a kapcsolat az USA és Izrael között.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

„Mint büszke amerikai és büszke zsidó írok Önnek” – kezdi levelét Lauder. Majd közli, hogy szerte a világon aggódnak a zsidók. Aggódnak, mert Irán nukleáris programja veszélyezteti a zsidó államot, sőt a zsidók puszta létét. Aggódnak, mert fennáll a veszélye annak, hogy Izrael elszigetelődik. Aggódnak, mert az USA és Izrael diplomáciai kapcsolatai drámai mértékben megromlottak.
De mi a közvetlen kiváltója ennek a zsidóspecifikus aggódásnak? Az, hogy – mint arról a hazai sajtó is beszámolt – Jeruzsálem keleti felében folyamatos etnikai tisztogatás zajlik, újabb és újabb házakat épít a zsidó kormány, ez ellen pedig nem oly rég az amerikai adminisztráció is tiltakozott. Jeruzsálem státusza ugyanis máig a közel-keleti rendezés egyik gyújtópontja: a korábban megosztott város keleti felét az 1967-es háborúban kebelezte be a zsidó állam, de a nemzetközi közösség – a többi megszállt területhez hasonlóan – ezt a rablást soha nem legalizálta. Lauder viszont Obamához írt levelében azt állítja, hogy a kifogásolt építkezések Jeruzsálem „zsidó részén” zajlanak, amely terület „bármilyen békeszerződés esetén Izrael része marad”. Hát az Egyesült Államokban ezt másként látják: Jeruzsálem keleti felére ugyanis joggal tartanak igényt a palesztinok.
Lauder felteszi a kérdést: az Obama-adminisztráció miért tartja Izraelt a békefolyamat kerékkötőjének? A világzsidó-főnök szerint ugyanis éppen a palesztinok nem hajlandók a békére áhítozó Izraellel tárgyalni. Így hazudozik tehát a világzsidóság főnöke, aztán sorolja tovább aggodalommal teli kérdéseit.
Obama jó kapcsolatokra törekszik a muzulmán világgal. Lauder szerint ez nem helyes, mert akkor lazulnak az amerikai-izraeli kapcsolatok. Talán ez az új amerikai stratégia célja?
Aztán Lauder felteszi a kérdést: milyen állásponttal rendelkezik az amerikai kormányzat Izrael végső határait illetően? Mert Lauder szerint védhető határokra van szüksége a zsidó államnak (ami magyarul azt jelenti, hogy például a Szíriától elrabolt Golán-fennsíkot is szeretné megtartani Izrael).
Lauder végül arra kéri Obama elnököt, hogy továbbra is figyeljen Iránra, mert ez az ország „a legveszélyesebb játékos a régióban”, Irán jelenti a legnagyobb fenyegetést a világra. A világzsidók főnöke szerint Izrael nem csupán az USA legfontosabb szövetségese a térségben, de legfőbb támogatója annak a célnak, hogy Irán ne jusson nukleáris fegyverekhez.
Levele végén Lauder közli: nagyra értékelik Obama erőfeszítéseit a tartós béke megteremtése érdekében. Ugyanakkor a világzsidók sürgetik az amerikai elnököt, hogy fontolja meg zsidóspecifikus aggodalmaikat. „Nagy országunk és a csöppnyi Izrael régóta közösen vallják a demokrácia és a szabadság értékeit” – írja Lauder. – „Ezt a köteléket a zsidó nép nagyra becsüli. Ennek szellemében mély tisztelettel azt javasolom: ideje befejezni az Izraellel való veszekedést, s helyette együtt, közösen szembenézni az igazi kihívásokkal.”
Pimasz levelet firkált Lauder zsidófőnök. Ő is tudja jól, hogy a közel-keleti békét egyedül Izrael akadályozza. Ő is tudja, hogy nem Irán veszélyezteti a békét, hanem a nukleáris arzenállal rendelkező Izrael, amely nem hajlandó ma sem csatlakozni az atomsorompó egyezményhez, amint ezt a napokban az izraeli diplomácia is megerősítette. A világzsidók azért rettegnek, mert a feltétlen amerikai támogatás esetleges megszűntével Izrael pozíciója is megrendülne. Ez mindenképpen jó hír lenne a világnak.
Ha Obama elnök tényleg stratégiai váltást készít elő, akkor ez a fordulat meghozza a palesztin nép régi vágyát: a palesztinok felszabadulását, az önálló Palesztina kikiáltását. Ez ugyanis a béke kulcsa. Nem pedig a zsidó aggódás.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat