HunHír.info

2018. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

Akut filoszemitizmus a Károli Egyetemen

2010. április 16. 11:28
Ifj. Tompó László - HunHír.Hu

holo-karikatura.jpgTapasztalt teológusok szerint a judaizmusnál csak egy a rosszabb, a keresztények feltartóztathatatlan filoszemitizmusa, amelyre újabb példa a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara Angol Tanszékének tanára, Tóth Sára írása (http://elmondo.blog.hu).

Kifejti benne, milyen „nagy a gáz” a „református egyházban és holdudvarában”, amiért egyik anyukatársa egy film szereplőiről nyilatkozva megjegyezte: „mit várjunk a zsidóktól”, és hiába győzködte, hogy „a zsidózás bizony bűn, és nem is kicsi”, mert ez a sajnos „kultúrkeresztényekre is” jellemző „torzulás a lélek mélyebb rétegeiben fészkel”, amiért gyűlölködők, szorongók, örökös kisebbrendűségi érzetekkel küszködők vagyunk, és nem veszünk tudomást arról, milyen „bensőséges kapcsolat fűzi a zsidósághoz” a keresztényeket, nem határolódunk el a „politikai szélsőségek”-től, a „keresztény konferenciákon a ’numerus clausus’ hasznosságát” bizonyítgató „fiatal diplomások” antiszemitizmusától, amiért nem látogatják tömegesen (különösen is a „pusztító indulataik” vezérelte „kedves, ártatlan református és katolikus ’édesanyák’”) az olyan „üdítő kivétel”-nek számító rendezvényeket, mint amilyen volt tavaly a különben „lelkes keresztény hallgatók segédletével” szintén angol szakos kolléganője, Kállay G. Katalin szervezte „holokauszt-konferencia”, amely fehéren-feketén kinyilatkoztatta, hogy „minél inkább keveredik a kereszténység a nemzeti öntudattal és lesz annak eszköze, annál inkább legyengül és teszi ki magát olyan bűnös torzításoknak, mint amilyen az antiszemitizmus”.

Mivel alighanem hiába részesíteném HunHír-ötpercben Sára asszonyt, vagy hiába javasolnám neki, mielőtt írna, lapozgassa Huber Lipót biblikus teológus szakművét (Zsidóság és kereszténység a múltban és jelenben. 1-2. köt. Kalocsa, 1933-36, hasonmása: Bp. 2009. Gede Testvérek Bt.), szóval hiába inteném, foglalkozzon inkább azzal, amihez (feltehetően) ért – mondjuk Shakespeare királydrámáival –, mintsem keresztény teológiával, kérdésem csupán az, hogy a magyar nemzeti műveltség legmagasabb szintű művelésére hivatott egyetem természetesnek találja a benne tanári szinten képviselt akut filoszemitizmust?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat