HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Címzett e-mail címe:
Feladó e-mail címe:
Üzenet:

Választás 2010: Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP - 16,7 százalékon a Jobbik

Vona: Magyarország fel fog támadni!

2010. április 11. 22:47
HunHír.Hu (Tudósítóinktól)

parlament.jpg99,18 százalékos feldolgozottságnál a 2010-es országgyűlési képviselőválasztás eredményének előzetes adatai így néznek ki:

FIDESZ-KDNP 206 (52,8%)
MSZP 28 (19,3%)
Jobbik 26 (16,74%)
LMP 5 (7,40%)

Menedek - Engdahl

119 egyéni mandátumot szerzett eddig a Fidesz.

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke az előzetes 17 százalékos eredményre reagálva az m1-nek elmondta, szerinte a Jobbik az MSZP-vel azonos fajsúlyú párt lett, és a Jobbik élni tud a rá szavazók felhatalmazásával.

Balczó rámutatott, hogy míg a Jobbik 2009 januárjában még csak 2 százalékon állt a közvélemény-kutatások szerint, mostanra hatalmasat lépett előre, és az előzetes eredmény azt mutatja, a Jobbik az MSZP-vel azonos fajsúlyú párt lett. Az alelnök elégedett az eredménnyel, és mint mondta, a Jobbik ezzel a szavazói felhatalmazással élni tud. Az alelnök rámutatott arra is, hogy a Jobbiknak világos programja van, és alapvető stratégiája, hogy a magyar nemzet érdekeit vegye figyelembe, vagyis minden olyan javaslatot támogatni fog, amely a magyar nemzet számára előrevivő lesz, hiszen a fő kérdés, hogy mi az, ami kiutat jelenthet a mai nehéz helyzetből.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke az elkeserítő eredményüket látva (2,65%), lemondott posztjáról - adta hírül elsőként a HunHír.Hu.


Vona: A nemzeti áttörés napja


Egyedülálló teljesítménynek nevezte Vona Gábor a Jobbik által elért eredményt. A Jobbik áttörésével véget ért az elmúlt húsz év - jelentette ki a radikális párt elnöke. Az MDF-et és az SZDSZ-t, a közélet két torzszülöttjét végérvényesen eltakarítottuk a magyar közéletből - hangsúlyozta, az MSZP koporsójába az utolsó szöget ugyan nem vertük be, de néhány év és ezt a feladatot is teljesítik.

Véget értek a következmények nélküli hazudozások, ott vagyunk az országgyűlésben, nem hagyjuk, hogy tovább fosztogassák a hazánkat - húzta alá Vona Gábor.

Minden, ami a nemzet érdeke, meg fogjuk szavazni, de ami megnyomorítja hazánkat, ellene leszünk - mondta Vona Gábor, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a Jobbik kampányát, küzdelmét. A határon túli magyarok biztatását külön kiemelte.

Magyarország fel fog támadni, a közel egymillió szavazó a biztosíték erre - vélekedett Vona.


A Jobbik parlamentbe jutott honatyái/honanyái az országos lista alapján:

1. Vona Gábor
2. Balczó Zoltán
3. Pörzse Sándor
4. Murányi Levente
5. Dr. Gaudi-Nagy Tamás
6. Szabó Gábor
7. Novák Előd
8. Dr. Gyüre Csaba
9. Sneider Tamás
10. Zagyva György Gyula
11. Hegedűs Lórántné
12. Dr. Gyenes Géza
13. Zsiga-Kárpát Dániel
14. Volner János
15. Pősze Lajos
16. Dr. Staudt Gábor
17. Hegedűs Tamás
18. Dr. Nyikos László
19. Bödecs Barnabás
20. Szilágyi György
21. Gyöngyösi Márton
22. Varga Géza
23. Egyed Zsolt
24. Korondi Miklós
25. Farkas Gergely
26. Bertha Szilvia


Orbán: Soha ennyien nem imádkoztak a változásért Magyarországon


Nagyszerű történelmi eredménynek nevezte Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a 2010-es parlamenti választások eredményét. A magyarok ítéletet mondtak egy kudarcot vallott korszak felett, az egységet, a rendet és a biztonságot választották - fogalmazott Orbán. A választók Magyarország jövőjére adták voksukat, legyőzték a reménytelenséget - közölte. Hozzátette: Magyarország egységes, Magyarországban van erő, rendet és biztonságot akar. Ismét jó magyarnak lenni, felemelt fejjel tért vissza az ország a történelem főutcájára - húzta alá a Fidesz elnöke.

A feladat: együtt fejezzük be a mondatot, amit elkezdtünk írni. Nem egyszerű fellángolás volt, ami történt, hanem elszánt akarat - kérte a Fidesz elnöke.

Életem legnagyobb feladata előtt állok, de tudom, hogy ez a feladat megoldható. Ehhez szükségem lesz minden magyar emberre - nyomatékosította Orbán Viktor. Mi a hűség emberei vagyunk, ebben van minden bizodalmunk - tette hozzá a Fidesz elnöke.


Mesterházy: Megszűnt a dilemma


Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint nehéz időszakon vannak túl. Mesterházy Attila gratulált a parlamentbe jutott pártoknak is. Úgy értékelte, az MSZP az ellenzék legerősebb pártja, amely felhatalmazással az MSZP élni fog. Mesterházy elmondta azt is, gratulált Orbánnak, és azt kérte tőle: legyen minden magyar ember miniszterelnöke.

Mesterházy üzent is a Fidesz elnökének: bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között kiáll Orbán Viktorral egy miniszterelnök-jelölti vitára.

Aki erős kontrollt akar, és nem akarja, hogy a Fidesznek teljhatalma legyen, a második fordulóban szavazzon az MSZP-re - kérte Mesterházy (négy évvel ezelőtt valahogy másként vélekedtek a teljhatalomról. a szerk. megj.).

Mesterházy fontosnak tartotta azt is elmondani, hogy az MSZP tiszteletben tartja a magánélet szentségét, a demokratikus jogot. Mesterházy ígérte még azt is, hogy megvédi az övéit.


Sólyom: Újjáépülhet Magyarország


Eddig egy magyar kormány sem kapott ekkora felhatalmazást a választóktól – jelentette ki Sólyom László államfő. Sólyom László megköszönte a választóknak a magas részvételt, a várakozóknak pedig a kitartást. Kiemelte, hogy a jelek szerint a polgárok tisztában voltak a szavazás óriási jelentőségével. Hozzátette, a következő négy évet nem fogják befolyásolni a voksolás körüli problémák.

Sólyom szerint alapvető változást hozott a mai nap, sose volt még ilyen egyértelmű és széles támogatása egy kormánynak sem. Ugyanakkor ez óriási felelősséget és feladatot is ró a győztesre – mondta. A köztársasági elnök kiemelte, a választóknak is közre kell működniük a munkában, hogy „az új kormánnyal együtt építhessék újjá Magyarországot” – fogalmazott.


Lendvai: óvunk!


Nem lehet kizárni annak gyanúját, hogy visszaéltek a választási törvény nyújtotta lehetőségekkel - mondta vasárnap éjszaka az MSZP elnöke, utalva az átjelentkezett szavazókra. Lendvai Ildikó hozzátette: ahol alapos okot látnak, ott megóvják az eredményeket. A pártelnök úgy fogalmazott, hogy elvesztették a kormányzás lehetőségét, ám a két forduló között azon lesznek, hogy minél erősebb demokratikus ellenerőt biztosítsanak a parlamentben.


Megyei eredmények: kilenc megyében második erő a Jobbik


Az összes megyében a Fideszre szavaztak a legtöbben. Az MSZP legjobb eredménye a budapesti 25,5 százalék. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Zala megyékben pedig a Jobbik a második erő. Az LMP is Budapesten a legerősebb, ott 12,76 százalékával a Jobbikot is megelőzte.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Százéves Trianon - Drábik JánosSzázéves Trianon
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat