HunHír.info

2018. Kikelet hava 23. nap, Lengo napja.

Tompó testvér: rabbiba fojtották a szót a Notre-Dame székesegyházban!

2010. március 24. 14:00
Ifj. Tompó László - HunHír.Hu

tetuhintasok.jpgNem mernék rá vállalkozni, hogy megszámoljam, hány keresztényt távolítanak el a templomtól az eredendően késsel megkereszteltek, most viszont csoda történt: a párizsi Notre Dame székesegyházban Rivon Krygier rabbinak a párizsi érsek, Andre Vingt-Trois jelenlétében tartott nagyböjti beszédét rózsafüzér imádsággal szakították meg a csak vízzel megkereszteltek. (A kép illusztráció)

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Erről tudósít – a francia katolikus napilap, a „La Croix” híradása nyomán – egy hagyományhű katolikus honlap (www.kath.net – 2010. március 22), amelyből kiderül továbbá, hogy a „rendzavarók” a Szent X. Piusz Papi Testvériséghez tartozó hívek voltak, akik elérték, hogy a rabbit a sekrestyébe szorították, még ha a biztonsági őrök ki is szorították őket. A Piusz-Közösség francia főnöke, Regis de Cacqeray egyenesen megköszönte a hívek helytállását, és a „La Porte Latine” internetes honlapon közölte: Párizs székesegyháza „se nem zsinagóga, se nem szabadkőműves-templom”.

Van jele tehát az ébredésnek, még ha nem is nálunk. Ott tartunk ugyanis, hogy az átlag hívek, nem utolsósorban a Második Vatikáni Zsinat (1961-1965) óta egyházi berkekben eluralkodott liberalizmusnak köszönhető elégtelen hitoktatás miatt, már nem is tudják, mi a különbség a templom és a zsinagóga között, így kénytelen vagyok Hunhír-ötpercben részesíteni őket.

A templom „a nyilvános istentisztelet, jelesül az áldozat bemutatására, a hívek egyetemességének szolgáló épület” (Katolikus Lexikon. Szerkesztette Bangha Béla SJ. Bp. 1933. Magyar Kultúra, IV. köt. 329. old.). A hangsúly az áldozaton van, Krisztus keresztáldozatán, amelynek vérontás nélküli megjelenítése a szentmise. Erre való a templom, nem másra!

A zsinagóga ellenben a zsidók („szorosabb értelemben Júda országának népe (4 Kir 16, 6 : 25, 25), tágabb értelemben mindazok, akik (vagy akiknek ősei) Izrael vallás- és államrendszerének hívei” (Katolikus Lexikon, IV. köt. 512. old.), és nem „Isten választott népe”!) szertartásainak színhelye, „amelyben a babiloni fogságot (Kr. e. 586) követő idők óta főleg tóraolvasással és magyarázással, zsoltárénekléssel és imádsággal elégítik ki a hívek vallási igényeit.” (Katolikus Lexikon, IV. köt. 519. old.) Meg persze üzleteléssel párosított fecsejjel, amelytől annyira megborzadt az Örök Főpap, Jézus Krisztus, hogy kiverte onnan őket, amiért azt „a latrok barlangjává” tették (Mt 21, 12-14.).

A párizsi hívek kezében nem volt korbács, helyette az Egyház egyik legszebb imájával, a Rózsafüzérrel védelmezték a szent helyet, a főpapok helyett. Sóvárogva várjuk, mikor történik meg ez nálunk, elvégre alkalomból itt sincs hiány.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat