HunHír.info

2019. Szelek hava 21. nap, Ekese napja.

Fideszes hülyeségek, avagy amikor a hóhért akasztják

2010. március 03. 21:30
Falusy Márton - HunHír.Hu

vona_090604_lead.jpgRemélem, a Fidesz honlapjának szerkesztői szemlézik az origo (no meg a HunHír) írásait is. Biztos vagyok abban, hogy nemsokára a narancsos honlapon is felbukkan a kozmetikázás nélküli, a lényeget megragadó hír, miszerint az Orbán-kormány egyik munkatársa a szebb jövő reményében Vona Gábor tanácsadója lett. Az pedig legyen a Fidesz baja, hogy Orbán regnálása idején egy hitgyülis embert alkalmaztak a Miniszterelnöki Hivatalban.

Menedék - Atilla

Érdekes hír jelent meg a mai napon a Fidesz honlapján: „Hitgyülis volt Vona Gábor tanácsadója”. A gondola.hu Fidesz-közeli hírportálon megjelent írás néhány mondatát vette át a narancsos párt honlapja – a forrás megjelölésével. Íme:

„A hírek szerint Vona Gábor közvetlen elnöki tanácsadója lett a pécsi származású Hegedűs Tamás közgazdász….
(….)
Hegedűs azonban ettől igen távol kezdte ideológiai pályafutását: 1988-tól tíz éven keresztül a balliberális oldalhoz közel álló vallási képződmény, a Hit Gyülekezete aktív tagja volt.
A Gondola informátora mesélt olyan Pécs-Budapest utazásról, amelyen Hegedűs Tamás órákig szinte megszállottan mesélt a gyülekezethez tartozás előnyeiről és ’megtéréséről’.”

A Fidesz honlapján kimaradt a gondola.hu hírének két fontos, záró bekezdése:

„A furcsa pálfordulás a jobboldali sajtónak is feltűnt, a Heti Válasz erről szóló cikkét még a kuruc.info is szemlézte, ez utóbbi orgánum ’hasábjain’ később hosszú magyarázkodó cikket írt Hegedűs.
Pősze Lajos volt szerencsejáték-vezér után Hegedűs esete is bizonyítja, hogy a Jobbik emberei nem mindig és nem feltétlenül a radikális jobbról verbuválódnak.”

A Fidesz honlapjának szerkesztői fontosnak tartották, hogy kiemelt hír legyen Vona Gábor egyik tanácsadójának a múltja. Pontosabban szólva: nem a múltja, hanem múltjának kozmetikázott változata. Nem hiszem, hogy a narancsos párt honlapjának szerkesztői oly’ hülyék lennének, hogy nem tudják: kicsoda Hegedűs Tamás. Illetve: vagy hülyék, vagy hazudnak. Vagy pedig egyszerre hülyék és megrögzött hazudozók.

Az idézett szövegből ugyanis valami nagyon fontos mozzanat kimaradt. Maga a lényeg. A fenti „hírrel” egy időben az origo.hu hírportálon is megjelent egy anyag, igaz, az terjedelmes, elemző dolgozat – nem pedig primitív inszinuáció. Visnovitz Péter „Erős kézzel terelgeti a Jobbikot Vona” című háttérelemzése a párt működéséről a mai nap kora délutánján került föl az origo-ra. Megtudjuk például, hogy a Vona Gábor körüli tanácsadók nem tagjai a pártnak, ötleteik és javaslataik Vona „szűrőjén” keresztül kerülnek a párt elnöksége elé. Vona egyik tanácsadója a Fidesz honlapján is szereplő Hegedűs Tamás, a KPMG tanácsadó cég egykori munkatársa, aki „a Fidesz-kormány idején a Miniszterelnöki Stratégiai Elemző Központ főosztályvezetője volt.”

Hoppá! Azt írja a gondola.hu jeles szerzője, hogy az említett közgazdász 1988-tól tíz éven át volt a hitgyülis társaság aktív tagja. Tehát 1998-ig. Akkor került hatalomra a Fidesz. Érdekes, Orbán Viktort és csapatát egy évtizeddel ezelőtt nem zavarta, hogy Hegedűs Tamás a „balliberális oldalhoz közel álló” vallási csoportozatból érkezett hozzájuk. Kormányzati pozícióba. Akkor nem volt baj Hegedűssel – most viszont igen. S úgy tálalják ezt a primitív hírt, hogy közben elhallgatják a lényeget, Hegedűs kormányzati szerepvállalását a Fidesz-éra alatt. Erre szokták mondani: olyan ez, mint amikor a hóhért akasztják.

Mellesleg – hogy kiegészítsem a gondola.hu gondolatmenetét – a Fidesz emberei sem mindig és nem feltétlenül a jobboldalról verbuválódnak. Komplett MSZMP- és KISZ-alapszervezeteket lehetne összeállítani a Fidesz politikusi gárdájából, tanácsadóiból. Stumpf István egykori kancelláriaminiszter üde ifjúságában még nem számított jobboldalinak. Ahogy Martonyi János sem, aki éppen akkor lépett be az MSZMP-be, amikor a pártból tömegesen távoztak a hívek (hogy egyéb múltbéli „szerepvállalásáról” ne beszéljek). S akkor nem beszéltem Orbán Viktor egykori tanácsadóiról. Lehetne köztük is mazsolázni. Egyikük, Debreczeni József ma nem éppen a Fidesz nagy barátja.

Remélem, a Fidesz honlapjának szerkesztői szemlézik az origo (no meg a HunHír) írásait is. Biztos vagyok abban, hogy nemsokára a narancsos honlapon is felbukkan a kozmetikázás nélküli, a lényeget megragadó hír, miszerint az Orbán-kormány egyik munkatársa a szebb jövő reményében Vona Gábor tanácsadója lett. Az pedig legyen a Fidesz baja, hogy Orbán regnálása idején egy hitgyülis embert alkalmaztak a Miniszterelnöki Hivatalban.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat