HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

„Nem lesz itt semmiféle Magyar Gárda” – mondja a Fidesz pártigazgatója

2010. március 02. 16:01
Falusy Márton - HunHír.Hu

kissrobert090704.jpgKubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója hétfőn fórumot tartott a helyi polgári köröknek a Kassai téri plébánia közösségi házában. Az egyházi áldással kísért rendezvényen részt vett a hirszerzo.hu tudósítója is, ebből a beszámolóból szemelgetek az alábbiakban.

Menedek - Engdahl

Elöljáróban ejtsünk néhány szót Kubatov Gáborról. A Fidesz pártigazgatója 2006. tavasza óta országgyűlési képviselő, bár hangját nemigen hallhattuk a gótikus házban. Egyetlen és egyben utolsó felszólalására 2007. április 3-án került sor: 5 perc 39 másodpercet beszélt a demokrácia alapértékeinek védelmében. Szép volt tőle. Napirend utáni felszólalásában Kóka János szavait idézte, aki egy minisztériumi petíció átvételekor azt találta mondani: „Mikor kérdezik meg a békákat a mocsár lecsapolásáról?” Kubatov elszörnyülködött, s kijelentette: „Egy igazi demokrata szájából vállalhatatlan mondat ez.” Igaza volt. Igaza van. Tényleg ostoba, pökhendi mondat. Csak az a baj, hogy a mocsár és a békák különös kapcsolatáról nemcsak a politikai porondról távozó, rossz emlékű Kóka vélekedik így.
De térjünk vissza a Kassai téri plébánia közösségi házában összesereglett gyülekezethez. A tudósítás szerint több százan hallgatták Kubatov előadását, zömmel nyugdíjasok. A pártigazgató azt fejtegette, hogy történelmi fordulat előtt áll az ország. A szegfűsök a választás után szakadni fognak, a szárnyaszegett szabadmadarak végleg elröppennek. A Jobbikkal szemben viszont – a tudósítás szerint – a Fidesz türelme elfogyott.

Nem véletlen hát, hogy Kubatov Gábor főként a nemzeti radikális párttal foglalkozott. A tudósításból kiderül, hogy a pártigazgatónak igen rossz a véleménye Morvai Krisztináról, aki – Kubatov szavait szó szerint idézve a tudósításból – „nemrég még liberális volt, most pedig már-már fasiszta”. S azt is elmondta a pártigazgató, hogy ha nem lesz fideszes kétharmad az országnak házában, a Jobbik a kétharmados többséget igénylő változtatásokat csak akkor fogja megszavazni, ha Morvai lesz az államfő, aminek a lehetőségét Kubatov kizárta. S végül: a fideszes pártigazgató azt is egyértelművé tette a tudósítás szerint, hogy „ha itt Fidesz-kormány lesz, nem lesz itt semmiféle Magyar Gárda”, erős rendőrség viszont igen.

Emlékszünk, Orbán Viktor két atyai pofont ígért annak idején a gárdistáknak. Most Kubatov Gábor – az említett hírportál szerint – finomabb szavakkal megismételte pártelnöke megoldási javaslatát: „nem lesz itt semmiféle Magyar Gárda”. Mert ők ezt a közösséget – hogy Kóka János szavaival éljek – olyan mocsárnak tekintik, amelynek lecsapolásáról nem kérik ki a békák véleményét. Talán Kubatov sem demokrata? Vagy ő dönti el, melyek a „demokrataság” ismérvei? A hatályos alkotmány 63. paragrafusa biztosítja az egyesülési jog gyakorlását. Az egyesülési jogról szóló törvény megváltoztatásához pedig kétharmados többség kell… Nem beszélve arról, hogy a Kóka által emlegetett mocsárban – a csapolásra készülök szándékai ellenére - a békákat sem lehet megfosztani jogaiktól. Bizony.

Befejezésül néhány szó erejéig térjünk vissza Morvai Krisztina kubatovi minősítésére. Egykor liberális volt, ma már-már fasiszta – szólott a jeles pártigazgató. Unalmas már ez a fasisztázás. Úgy tűnik, a címkézés felettébb ostoba – és értelmetlen - gyakorlatát a Fidesz igyekezett eltanulni a szegfűsöktől. Holott nem is oly rég még Orbánt és csapatát fasisztázták teli tüdővel a szocialista megmondó emberek. A fasisztázásra tehát elegendő kellő szánalommal legyinteni. Ez a lemez már lejárt.

Ami pedig az állítólagos „liberális” múltat illeti – nem szerencsés, ha bagoly mondja verébnek…

1991, október. Ez a dátum áll „A Fidesz gazdaságfilozófiája” című tanulmány végén. A dolgozat szerint „a Fidesz gazdaságfilozófiájának kiindulópontja természetesen a liberális nézőpont”. A tanulmány azt is leszögezi, hogy „gondolkodásunk középpontjában az egyén, a szabad akaratú ember áll, nem pedig az embereknek valamely közössége, valamely társadalmi csoport, osztály, esetleg az un. nemzet egésze.” Klasszikus liberális alapozású dolgozatról van tehát szó, hiszen a Fidesz akkori gazdaságfilozófiája szerint nem az „un. nemzet egésze” a lényeges szempont, csak az egyén, annak „fogyasztói szuverenitása” és „vállalkozási szabadsága”. S ebben a dolgozatban például az is olvasható, hogy a gazdasági válsághelyzet kényszere miatt „szükséges a nagy elosztási rendszerek olyan átalakítása, amely szűkíti az állampolgári jogon garantált minimális ellátások körét”. Ezt az elképzelést vallotta magáénak jóval később a Gyurcsány-Bajnai csapat is. 1991. októbere régen volt. Azóta a Fidesz maga mögött hagyta „a liberális nézőpontot”. Legalábbis a deklarációk szintjén. Fölösleges vádaskodások helyett tehát jobban tenné Kubatov Gábor pártigazgató úr, ha pártjának múltját sem felejtené el. Mindenki söprögessen a maga portáján. Mert - ismétlem - nem szerencsés, ha bagoly mondja verébnek….

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat