HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Dávid a radikálisok ellen

2006. április 12. 07:40
HunHír.Hu

Nyolc feltételt fogalmazott meg a Magyar Demokrata Fórum elnöke Orbán Viktornak eljuttatott levelében a választási együttműködésről. A feltételek között szerepel a költségvetés rendbetétele, a "szélsőséges politikai erőkkel" (köztük a MIÉP-Jobbikkal és a Munkáspárttal) folytatott együttműködés megszakítása.

Menedék - Baráthosi

Tisztelt Elnök Úr!

Megkaptam április 10-én kelt levelét, amelyben pártja és a Magyar Demokrata Fórum közötti együttműködésre szólít fel. A Magyar Demokrata Fórum a nemzet érdekeit tartotta és tartja mindig szem előtt. Ma a magyar nemzet érdeke, hogy legyen végre erős, hiteles, párbeszédre kész jobboldali párt, amely elvek, értékek mentén politizálva képviseli a magyar és európai konzervativizmust. A Magyar Demokrata Fórum április 9-én arra kapott felhatalmazást közel háromszázezer szavazótól, hogy ezt az erős, jobboldali pártot felépítse.

A tárgyalás alapja csak az lehet, mi a jó Magyarországnak, mire van szüksége Magyarországnak. A kampányban világosan megfogalmazták a Magyar Demokrata Fórum politikusai, milyen feltételekkel hajlandók tárgyalásokba bocsátkozni. Kiinduló feltételeink, amelyek benne vannak a Normális Magyarországért programban, a következők:

1. Rendet kell tenni a költségvetésben, mert a költségvetés hiánya, az államadósság mérete veszélyezteti a gazdaság, az ország stabilitását. A Fidesz közel 3500 milliárd forintnyi felelőtlen ígérete még tovább súlyosbítja a helyzetet. Ezért ezeket az ígéreteket vissza kell vonni a nyilvánosság előtt.

2. A konzervatív, jobboldali politika célja a magyar kis- és középvállalkozások megerősítése. A tb-járulék azonnali, 10 százalékpontos csökkentése és a minimálbér 100 ezer forintra emelése csődbe juttatná a magyar vállalkozásokat, százezer embert tenne munkanélkülivé, és válságba sodorná a költségvetést. Kérem, hogy ezeket az ígéreteit vonja vissza.

3. A magántulajdon szentsége, és a szerződések tisztelete az európai konzervatív politika alapja. Ezért elvárjuk, hogy a kampányban használt visszaállamosításra vonatkozó kijelentéseit vonja vissza.

4. Az Európai Unió iránt elkötelezett konzervatív, jobboldali párt nem alkalmaz tőke- és idegenellenes kijelentéseket, nem riaszthatja el a külföldi befektetőket, akik magyar munkavállalók százezreinek adnak munkát, megélhetést.

5. A magyar egészségügyben véget kell vetni a hálapénz rendszerének. A mi kormányunk volt az, amely privatizálta a háziorvosi praxist és a szakellátást. A privatizáció sikeres volt, és senkinek sem kell fizetni az ellátásért. Az egészségügyben helye van a privatizációnak, a tőkebevonásnak, de ésszel, és szigorú garanciák mellett. Kérem, hogy bírálja felül korábbi elutasító álláspontját.

6. Magyarországon a korrupció évente legalább 100 milliárd forint kárt okoz. Emiatt szükséges a Tiszta Kezek Hivatalának felállítása. Kérem, fogadja el a Magyar Demokrata Fórum korrupció-ellenes programját.

7. Jobboldali, konzervatív politikus elvből elutasít minden együttműködést a szélsőséges politikai erőkkel, jöjjenek azok balról vagy jobbról. Ezért vállalja, hogy megszakít minden együttműködést a Munkáspárttal, illetve a MIÉP-Jobbikkal.

8. A kampányban az Ön pártjának országgyűlési képviselője megfenyegetett, színvallásra kényszerített egy egyházi személyt is. Ez keresztény emberhez nem méltó cselekedet, amely joggal háborított fel minden hivő embert. Kérem, hogy pártja nevében kérjen elnézést az érintett plébánostól.

A Fidesz nem az MDF miatt veszítette el a választások első fordulóját, hanem a saját politikája miatt. Ha ezen a politikán hajlandó változtatni, ha valódi jobboldali, konzervatív politikát vállal fel, amire Magyarországnak szüksége van, ha a nyilvánosság előtt elfogadja a fenti kiinduló feltételeinket, akkor van értelme a tárgyalásnak, és kész vagyok Önnel több lépcsős tárgyalásokat folytatni.

Tisztelt Elnök Úr!

Ön harcol, én küzdök. Harcolni háborúban szoktak, küzdeni nemes versenyben. Háborúban nincs erkölcs, versenyben van. Tiszta szívemből kívánom, hogy a Fidesz a következő négy évben induljon el az erkölcsi és politikai megtisztulás útján.

Üdvözlettel,

Dávid Ibolya
a Magyar Demokrata Fórum elnöke

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak - Dr. Mátyás SzabolcsMesés földrajz óvodásoknak és kisiskolásoknak
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat