HunHír.info

2019. Újkenyér hava 25. nap, Koppány napja.

„Erkölcsellenes csoportosulás” – Wiesel a Jobbikról

2009. december 13. 23:17
Falusy Márton - HunHír.Hu

21d.jpgMég mindig köztünk bolyong Elie Wiesel szelleme. Bár pénteken végre eltávozott hazánkból, vasárnap este az atv nevű szennycsatorna jóvoltából ismét találkozhattunk a „holocaust”-cápával: a Pont7 című műsorban Bánó András beszélgetett a nagy emberrel (az interjút még előző csütörtökön rögzítették, s „meglepetésként” advent harmadik vasárnapjára időzítették a vetítését).

Menedék - Pálfi

A nagy ember többek között beszélt arról, mi a különbség a „holocaust” és más népirtások között, mi az egyedi a „holocaust”-ban, van-e különbség a Soá és a „holocaust” szó között. Wiesel szerint a „holocaust” jellegzetessége az, hogy „egyedülálló esemény a történelemben erkölcsi szempontból”. Az örmény népirtás tehát „erkölcsi szempontból” nem kirívó. Ahogy a Gulág sem.

Elmesélte azt is, hogy manapság is gyakran álmodik az apjával, sokszor látja maga előtt apja halálát, aki a barakkban haldokolva fent feküdt egy ágyként szolgáló dobozban (?), ő lent volt, s nem volt szabad elhagynia a helyét, ezért apja úgy halt meg, hogy ő nem lehetett mellette. Ismét új verzióval gyarapodtunk, hiszen a jeles ember önéletrajzi könyve – „Az éjszaka” – szerint éppen fordítva történt: apja volt lenn, ő fenn, s bizony mellette volt késő estig, míg föl nem mászott az apja fölötti priccsre aludni. S aztán átaludta apja halálát. Bánó András – lehet, hogy nem is ismeri Wiesel említett könyvét - nem tett fel keresztkérdést….

Bánó András szövegei is érdekesek voltak. Szerinte Hitler valamennyi európai zsidót ki akarta irtani, de ez csak az első lépés lett volna: utána a világ valamennyi zsidóját is elpusztította volna. Hogy ezt honnan tudja, azt nem árulta el. Bánó elmesélte, hogy járt Auschwitzban, s a múzeumban, az üvegfal mögött látta a rengeteg, fölhalmozott bőröndöt. Majd teátrálisan megkérdezte: ennyi bőrönd láttán hogyan lehet tagadni, hogy az összes táborbeli zsidót elgázosították? A kérdés persze felettébb ostoba: egy gazdátlan bőrönd látványából még nem következik, hogy annak tulajdonosa gázkamrában végezte. De Wiesel vette a lapot, ostorozta is rögvest a buta, erkölcstelen „holocaust”-tagadókat, s kifejtette: nem érti, hazánkban miért nem sújt le a törvény ökle az ilyen bűnösökre.

Bánó András ezután hazai vizekre evezett, az antiszemitizmus kapcsán szóba hozta a Jobbikot és a Gárdát. Wiesel őszintén el is mondta a véleményét: a Jobbik „erkölcstelen csoportosulás”, a Gárda pedig különösképp az, hiszen tagjai nyilas egyenruhában mászkálnak. A „holocaust”-cápa ezek szerint soha nem látott nyilas uniformist, különben nem mondott volna ilyen bődületes hülyeséget. Igaz, a nyilas uralom idején – vallomása szerint – ő már Auschwitzban tartózkodott.

Bánó aztán a terrorizmusról faggatta a jeles embert, többek között az „iszlám fasizmusról”. Igen, ezt a jelzős szerkezetet használta. Wiesel szerint nagyon sok erőszak munkál a világban, amely az iszlámból ered, de persze vannak azért jó dolgok is a Koránban. Majd az öngyilkos merényletek kapcsán ezt mondta: „Nagyon várjuk az iszlám azon hangját, amely elítéli ezeket”. Én is nagyon várom a zsidóság azon hangját, amely elítéli a palesztinok évtizedek óta tartó lemészárlását. Például a zsidó Wiesel hangját.

Aztán Wiesel már a kommunizmusról beszélt, s Bánó zavarba jött. Az eszmével is baj van? – vágott Wiesel szavába. Wieselt azonban ez az okvetetlenkedés nem érdekelte, nem kímélte a vörös rendszert. Ez a rész volt az interjú egyetlen értelmes, hasznos mozzanata.

Aztán még fecsegtek egy jót Jeruzsálemről, s Bánó feltette a nagy embernek a kérdést: mit tanácsolna a hazai zsidóságnak. Wiesel semmit sem tanácsolt, mert – mint mondta – nem él Magyarországon, nem ismeri kellőképpen a helyzetet. Érdekes, amikor a Jobbikról és a Gárdáról kérdezte Bánó, akkor nem volt ennyire tartózkodó. Akkor kertelés nélkül „erkölcsellenes csoportosulás”-nak nevezte a nemzeti radikális pártot.

Köszönjük meg ezt a minősítést Elie Wieselnek. Az ő ítélete a Jobbik számára dicséret. Micsoda zavarban lennénk, ha a „holocaust”-cápaként elhíresült, egyszemélyes „erkölcstelen csoportosulás” meleg szavakkal emlegette volna a Jobbikot! Vona Gáborék számára az lett volna a vég. Mert akit az „erkölcstelenség” szimbólumaként ismert Wiesel dicsér, az maga is az erkölcstelenség gyanújába keveredik….

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ady Endre és a Nyugat - keménytáblás - Raffay ErnőAdy Endre és a Nyugat - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat