HunHír.info

2019. Jégbontó hava 16. nap, Marót napja.

Mesterházy Attila „szűzbeszéde”, avagy az elvesztett bizalom

2009. november 25. 06:02
Falusy Márton - HunHír.Hu

mszmp11.jpgAmint arról a HunHír is beszámolt, az mszp székháza táján felszállt a fehér füst, a veres szegfűs elnökség Mesterházy Attilát javasolja miniszterelnök-jelöltnek. Az ifjú, jellegtelen „politikus” rögvest meg is tartotta kormányfő-jelölti „szűzbeszédét”, amely igencsak érdekes megállapításokat tartalmazott. Kommentálás előtt jöjjön egy idézet a „szűzbeszédből”, hallgassuk az érdemekben felettébb szűkölködő férfiút.

Menedék - Pálfi

„Azért vállaltam el ezt a jelölést és ezt a felkérést, mert hiszek abban, hogy az mszp nemcsak az ország iránti bizalmat tudja, tudta visszaszerezni az eddigi politikájával, hanem az mszp a következő időszakban meghirdetendő politikájával képes a bizonytalan, egyelőre hezitáló baloldali szavazókat meghódítani, de egyben képes arra is, hogy a centrumnak a józan, a demokratikus, a felelős szegmensét is meg tudjuk szólítani.”

Kezdjük a zavaros hablaty végével. Mesterházy szerint a hezitáló baloldali polgárok mellett a centrum józan, demokratikus, felelős szegmensét is szeretnék megszólítani. Eleddig úgy tudtam, hogy a hivatalos politikai nyelvezetben a „centrum”, a középen állás a józanságot, a demokratizmust, a felelős gondolkodást jelenti. Tévedtem. Mesterházy szerint ugyanis – szavait logikusan végiggondolva – a centrumban is van olyan „szegmens” (jaj, de szép ez a kifejezés: a szavazópolgárok bizonyos csoportozata, mint szegmens!), amely nem józan (tehát bódult), amely nem demokrata (tehát antidemokrata), s nem felelős (tehát felelőtlen). A centrumban is vannak tehát fasiszták, rasszisták s egyéb ijesztő képződmények. Politológiai nóvum ez: remélem, a közeljövőben egyetemek politológiai tanszékein is fogják okítani Mesterházy merőben újszerű centrum-elméletét.

Az ifjú ember azonban mondott még érdekesebbet is. Tessék elolvasni újra a fenti idézet első tagmondatait: „Azért vállaltam el ezt a jelölést és ezt a felkérést, mert hiszek abban, hogy az mszp nemcsak az ország iránti bizalmat tudja, tudta visszaszerezni eddigi politikájával…” Magyarán: az mszp korábban nem bízott az országban. Elvesztette a bizalmát az országban lendvaistul, szekerestül, lamperthestül, mindenestül. Ha így van – már pedig Mesterházy „szűzbeszédi” gyónásában ezt bevallotta -, akkor miért kormányoztak? Ha nem bíztak bennem, bennünk, Önben is, kedves Olvasó, akkor miért nem mentek el remetének a Bakonyba? Ez az egyik kérdés. A másik kérdés az Olvasónak szól: emlékszik a kedves Olvasó arra, ki beszélt mindig az ország népe iránti bizalomról? Kádár János. Aki nem hiszi, üsse fel Kádár János beszédeit, eléggé sűrűn hangoztatta ez a véreskezű hóhér gyászos emlékű országlása idején, hogy az mszmp politikájának alapja: a népbe vetett bizalom. Bizony. Demokráciában fordított a helyzet: ott a nép veti bizalmát egyik vagy másik pártba, s ezt a bizalmat nevezik a kormányzásra való felhatalmazásnak.

Ha jól számolom, az „rendszerváltozás” (avagy egy jeles embert idézve: „a változásnak álcázott folytonosság”) idején Mesterházy mester tizenöt éves nebuló volt. Hihetetlen: kamaszfejjel szívta magába a kádári mentalitást, s azt máig nem sikerült az agyából kimosni. Reménytelen eset.

Ezek tényleg nem tanultak semmit. Kit érdekel, hogy az mszp manapság éppen bízik-e az ország népében, avagy elvesztette-e ezt a furcsa bizalmat? Ez a lendvai-féle banda magánügye, nem tartozik a polgárokra. Én például magasan teszek rá, hogy ezek a barmok bíznak-e bennem, avagy sem. A közvélemény-kutatási adatok ellenben régóta tanúsítják: az ország nem bízik bennük. Ez viszont közügy. Mesterházy mesternek, ennek a kései Kádár-klónnak inkább ezzel kellene foglalkoznia. Persze, csak akkor, ha magát józan, demokratikus, felelős szegmensnek tartja. Amiben én persze – bugyuta „szűzbeszéde” után – erősen kételkedem.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat