HunHír.info

2018. Ígéret hava 25. nap, Tortel napja.

Forradalom a rákkutatásban: sikeres állatkísérletek

2006. március 14. 10:44
HunHír.Hu

A rákmegelőzés és rákgyógyítás technikai eszközeit megalkotó Lucza Bélától származó információink szerint az általa végzett állatkísérletek eddigi eredményei rendkívül bíztatóak, s a kísérleteket folytatják, amíg anyagi lehetőségeik kitartanak. A kutató abban reménykedik, hogy sikerül támogatást szerezniük. Lucza szeretné elnyerni az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) anyagi támogatását. Ez a szervezet éves szinten milliárdokat fordít az új eljárások, kísérletek finanszírozására.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Múlt év december elején Lucza Béla találmányának hatékonyságának igazolására az Orvostudományi Egyetem Közegészségtani Intézetében, Pécsett megkezdődtek az állatkísérletek patkánymodellekkel a nemzetközi előírások alapján. Lucza Bélát a kísérletek eredményességéről kérdeztük.

- Az állatkísérleteket december 12-én kezdtük el egy szerződés-tervezettel, kényszerből, mert az állatok már hetedikén, illetve részben nyolcadikán átestek a vesetumor-beültetésen. Én és kolleganőm el voltunk foglalva a patkányok leborotválásával, és a kezelések megkezdésével, aminek az lett a vége, hogy a mai napig nincsen a Dildra Kft. és az E&K Bt. között szerződéses megállapodás.

A szóbeli megegyezés alapján előre fizettük ki a költségek felét, ami takarja az állatok árát, tartását, etetését, tumorral való beültetését. A költségek felét pedig a szóbeli megegyezés alapján a végén kell fizetnünk, amikor a munka befejeződött. A munka még nem tekinthető befejezettnek, hiszen hiányoznak a szövettani vizsgálatok eredményei, és ami a legfontosabb, a hivatalos kiértékelés és annak a hivatalos közzététele nemzetközi sajtóorgánumokban. Részünkről a három hónapos munkát a napokban befejeztük, 156 patkány felhasználásával, hét modellcsoportban igazoltuk azt a plusz pozitív hatást, ami csak a mi készülékünknek tudható be és semmi másnak. Ezeket a kísérleteket bármikor, bárki hitetlennek, bármilyen körülmények között mindig meg tudjuk ismételni, és nagy valószínűséggel ugyanezt az eredményt tudjuk produkálni.

A Dildra 1-es típusú készülék prevenciós vizsgálatát nem tartottuk olyan sürgősnek, mint a Dildra 2-es készülékünk hatásának vizsgálatát a már kifejlett daganatok zsugorítására, illetve maradéktalan kiirtására. Ez abból az elgondolásból történt, hogy a prevenciós vizsgálatok jóval több időt igényelnek és jóval többe kerülnek, kb. 16 millió forintba. A már kifejlett daganatok kezelése sokkal nehezebb feladat, sokkal meggyőzőbb és sokkal kevesebb időt igényel. Egy olyan vesetumor (hypernephroma carcinoma) került beültetésre, amit joggal lehet terminátornak nevezni, hiszen ez a tumor már 23 éve van életben tartva és hetente ültetik át új állatokba, mert húsz nap alatt megöli a tumorállományt fenntartó patkányokat. Ez a tumor 23 év alatt, több ezer patkány generáción keresztül fejlődött minőségileg és igazodott a patkány genetikájához, biológiájához. Ez a tumor ezerszer, vagy talán milliószor veszélyesebb, mint az egy emberben spontán kifejlődő daganat. A logika szerint, aki ezt a tumort fel tudja tartóztatni, az bármelyik emberi tumort képes korai szakaszban növekedésében megállítani.

Háromféle patkánytörzzsel folytak a kísérletek: Fischer 344-es típus, F 344xL.E. hibrid, valamint Long Evans.
Az első típus a tumorfenntartó fajta, amelyik kifejezetten érzékeny, a második típusú törzs közepesen érzékeny, míg a harmadik típusú törzs erősen immunis erre a daganatra.

A kísérletek kiegészültek egy olyan kontroll csoporttal, amelyek tumorbeültetésben nem részesültek, csak Dildra-kezelést kaptak, hogy a készülék fiziológiás hatását, ártalmatlanságát bizonyítsa. A kezeléseket követően vérkenet-vizsgálatokat végeztek, ami nem mutatott ki rendellenességeket.

Az F344-eseknél a kontroll csoport (kezeletlenek) elhullott a transzplantációtól számítva 20-22 napon belül. Sajnos ennél a csoportnál a kezelt állatok is 20-22 napon belül hullottak el, tehát egy időben a kontroll állatokkal. Annak ellenére történt ez így, hogy addig az ideig, amíg kezeltük őket, hat napon keresztül, nem volt daganatnövekedés, sőt a legtöbb esetben már daganat sem volt található. A tumorok kezelése az 5-6-ik napon kezdődik, amikor már 5-10 mm nagyságuk van. Itt az a következtetést vontuk le, hogyha folyamatosan kezelnénk az állatokat, nem tudna a daganat növekedni, és így a kezeltek biztosan túlélnék a kontrolokat.

Mivel nem megoldható, hogy négy hétig folyamatosan Pécsen tartózkodjunk, ezért egy olyan variációt próbáltunk ki, hogy 3-4 naponta kezeljük az állatokat folyamatosan. Ennél a variációnál már a kezelt állatok két héttel túlélték a kontrolcsoportot. Továbbra is fenntartjuk azt az elképzelést, hogy amennyiben minden nap tudnánk kezelni, teljes lenne a siker. Tudni kell azt, hogy a patkányok rövidebb életűek, mint az emberek. A patkányok életében egyetlen nap annyit számít, mint egy embernél 35 nap. Négy nap kihagyása kezelésnél, az annyi, mintha az ember 140 napig nem kapna kezelést. A patkányok napi háromszori kezelése felelne meg emberi léptékben számolva tizenegy naponkénti kezelésnek. A két hét túlélés pedig emberi léptékben számolva 490 nap túlélést jelent. Ezek olyan eredmények, ami mellett nem lehet elmenni.

A hibrid csoportok kezelésénél a kontroll csoportok esetében a fele csapat elhullott, míg a másik fele önmagától meggyógyult. A kezeltek mind meggyógyultak szinte azonnal.

A Long Evans kontroll csoportoknál minden állat önmagától meggyógyult, kilökte magából a daganatot, de a kezeltjeinknél ez két héttel korábban következett be.

Történtek még olyan kísérletek is, hogy egyforma daganatmérettel csoportokat kettéválasztottunk, az egyik fele kezeletlenül ment boncolásra, míg a másik fele öt perc kezelés után ment boncolásra, ahol azt az eredményt láttuk, hogy a kezelteknek fele akkora volt a daganatuk.

Az eddigi eredmények bíztatóak, a kísérleteket folytatjuk, amíg a pénzünk tart. Szeretnénk egy OTKA támogatást megnyerni, ugyanis az OTKA éves szinten tízmilliárdos tételekben támogatja az egyetemi kutatásokat. Hogy milyen kutatásokról van szó és milyen eredményekkel, azt most ne tőlem kérdezzék.

(Lucza Béla találmányával kapcsolatos korábbi írásaink itt találhatóak.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Az Illuminátusok és az új világrend - Összeesküvés elméletek sorozatAz Illuminátusok és az új világrend
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat