HunHír.info

2018. Szelek hava 23. nap, Béla napja.

Csoda: elítélték a zsidó csalót Amerikában

2009. július 03. 19:21
HunHír.Hu

A Wall Street történetének legnagyobb csalásáért 150 év börtönre ítélték Bernard Madoffot, aki a történelem egyik legnagyobb értékű piramisjátékának fő szervezője volt. A csaló bocsánatot kért az okozott több tízmilliárd dolláros kárért.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017


A piramisjáték elve alapján működő, a befektetők hiszékenységét kihasználó csalási rendszer működésének lényege: hatalmas hasznot ígérnek a befektetőknek, de a pénzeket valójában nem fektetik be, hanem elköltik, és a szédületes haszon által vonzott újabb balekok pénzéből mindig az előző kör befektetőit fizetik ki.

A rendszer - amelyet az olasz születésű Charles Ponziról neveztek el a XX. század elején - egy idő után összeomlik saját súlya alatt. Ahogy Madoff kisded játéka is - igaz, az amerikai felügyeleti szervek hanyagsága miatt évtizedekig remekül működött: Madoff a hetvenes évek óta űzte üzelmeit, és csak a nemzetközi pénzügyi válság miatt bukott le.

Tavaly decemberben csalás, okirat-hamisítás, pénzmosás és egyéb gyanú vádjával letartóztatták a befektetési "szakembert", aki korábban még a Nasdaq tőzsde elnöke is volt. Kezdetben 65 milliárd dollárra tették azt az összeget, amellyel a csaló ügyfeleit megkárosította, de bizonyítani csak 13 milliárd dollár körüli összeget tudtak.

A bíróság mégis az ügyészek által kért legsúlyosabb büntetést, 150 év börtönt szabta ki rá, hiszen évtizedek alatt több ezer embert csapott be, és döntött nyomorba. Jelentős anyagi kár érte többek közt Steven Spielberg filmrendezőt, Elie Wiesel Nobel-díjas írót és Mortimer Zuckerman ingatlanmágnást. S ezzel rögtön rájöhetünk, miélrt ítélték el ilyen súlyosan: még nagyobb gazembereket (pl. Wiesel megélhetési holokamu-túlélő, hivatásos gyűlölködő) mert becsapni. Ha csak kisembereket szedett volna rá, akik ráadásul nem is zsidók, megúszta volna.

A csalást követő összeomlás lehetetlen helyzetbe sodort két ismert amerikai jótékonysági szervezetet is. Ezek egyike, a kaliforniai Chais Family Foundation, amelynek a teljes vagyonát Madoff kezelte. A Chais évente mintegy 12,5 millió dollárt gyűjtött össze és adományozott Izraelnek és a kelet-európai zsidóságnak. Ó, még ez is? Megérdemelte a büntetést! A kelet-európai zsidóságot soha nem káropótolta senki a másfél év hitleri táborokban eltöltött szenvedések miatt, és az az évi 12 és fél millió feltétlenül járt nekik. Aki ezt a jól működö rendszert tönkreteszi, bármilyen büntetést megérdemel. Esetleg még antiszemitának is kikiálthatnák.

Igaz, nemcsak milliomosok, hanem egyszerű emberek, például földművelők ezrei is elvesztették megtakarításaikat. Sokan nyugdíjasként újra kénytelenek dolgozni, hogy fedezni tudják megélhetésüket. De ez nem igazán érdekes - egyikük sem nagypénzű zsidó.

Madoff - bár kezdetben óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett - egy szigorúan őrzött manhattani börtönben várta meg a tárgyalást. Könyvelője, David G. Friehling ellen is vádat emeltek már értékpapírcsalás miatt.

Ejnye-ejnye! Miért nem elégedtek meg a nem zsidó amerikaiak kifosztásával? Akkor szabadon virágozhatna az üzletág, újabb és újabb szerencsétlenek tönkretétele árán!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat