HunHír.info

2018. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

A magyarok egy könnycseppet sem ejthetnek Trianonért

2005. december 21. 22:37
HunHír.Hu

hvim3.jpgA Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) délvidéki szervezete hatalmas megrökönyödéssel fogadta a Tartományi Képviselőház határozatát, amelyben az többek között felszólítja az állami szerveket, hogy "akadályozzák meg a HVIM nem formális társadalmi csoport azon tevékenységeit, amelyek veszélyeztetik Szerbia Köztársaság integritását és sértik a polgárok nemzeti érzéseit".

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A HVIM szerint Szerbia ezzel a határozatával sárba tiporta az alapvető demokratikus és emberi értékeket, mivel valós tények nélkül korlátozni kívánja egy, a törvényekkel összhangban működő kulturális civil szervezet tevékenységét.

A HVIM úgy véli, mozgalmuk azért került célkeresztbe, mert a szerb politikusoknak nemtetszését váltotta ki az a tény, hogy Szerbia és Montenegró területén kizárólag szerb fasiszta és újnáci csoportosulások léteznek. Okot kerestek, hogy más nemzeteket is megbélyegezhessenek, ezért kapóra jött a HVIM, ami egyébként is régóta szálka a szerb soviniszta erők szemében.

Megdöbbenéssel vették tudomásul a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) döntését, hogy - a szerb pártokkal karöltve, a délvidéki magyarság érdekeit elárulva és engedve a szerbek nyomásának - támogatta a HVIM-et és a honvédeket elítélő határozatot.

"Egyelőre nem tudhatjuk, hogy ez a koncepciós politikai kirakat-határozat a gyakorlatban mit fog jelenteni. Amennyiben a jövőbeni tevékenységünk elé akadályt gördít a szerb karhatalom, azonnal az EBESZ szerbiai megbízottjaihoz, az amerikai magyar kongresszusi lobbicsoporthoz, az Európai Parlament képviselőihez, valamint a többi, az emberi és kollektív jogok felett őrködő nemzetközi szervezethez és fórumhoz fordulunk jogorvoslatért" - hangsúlyozza a HVIM.

Kiemelik: ami Délvidéken zajlik, arra inti a délvidéki magyarságot, hogy ne emlegessék Trianont, a magyar múlt fájdalmas történéseit és ne követeljenek semmiféle autonómiát. Mint rávilágítanak, ez újfent a kettős mérce alkalmazása, hiszen a szerbség aggódhat Koszovóért, a magyarság viszont nem is emlékezhet Trianonra.

A HVIM a szégyenletes és magyarellenes határozat ellenére sem fog letérni a megkezdett helyes útról, sőt fokozni fogják tevékenységüket - ígérik. Mint közleményükben fogalmaznak, "minden erőnkkel tovább kívánjuk képviselni - nemzetiségtől függetlenül - a délvidéki polgárok, valamint az egyéges és oszthatatlan, 15 milliós magyar nemzet érdekeit, amelyhez alapvető emberi jogunk van".

Kapcsolódó hírek:

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat