HunHír.info

2018. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

Megállj, megállj, kutya...

2005. december 21. 10:09
HunHír.Hu

Elszakított nemzetrészeink közül kétséget kizáróan a Délvidéken a legszörnyűbb a helyzet. Az ősi földjükön élő magyarokat nap mint nap alázzák, tettleg bántalmazzák a szerbek, minden eszközt megragadva, hogy elűzzék őket. Az idegenek és magukat magyarnak nevező csatlósaik között jó a kapcsolat, a kollaboránsok Nagy-Szerbiára tettek esküt. A szégyenteljesen politizáló, magyargyűlölő Kasza mellett a vajdasági tartományi kormány alelnöke is tanújelét adta, hogy távol áll tőle minden, ami magyar.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

A vajdasági képviselőház kedden este elfogadta azt a határozatot, amelyben, lévén, hogy a biztonsági kérdések nem tartoznak a hatáskörébe, követeli az illetékes szerbiai hatalmi szervektől a skinheadek, a Nemzeti Arcvonal, a Vér és Becsület és a Faji nacionalisták (Rasszonalisták) nem formális társadalmi csoportok működésének ellehetetlenítését és azok tagjainak legszigorúbb megbüntetését.

Követelik a (bejegyzett) Obraz mozgalom betiltását is. Azt is követelik az állami szervektől, hogy "akadályozzák meg a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nem formális társadalmi csoport azon tevékenységeit, amelyek veszélyeztetik Szerbia Köztársaság integritását és sértik a polgárok nemzeti érzéseit".

A vajdasági képviselőház azt is követeli, hogy tiltsák be a második világháborúban a fasiszta megszálló erők kötelékében levő vagy azokkal együttműködő alakulatok összejöveteleit, amelyek "közvéleményt nyugtalanító, nemzetek közötti feszültséget szító és Szerbia európai integrációs szándékával ellentétesek" - jelentette a Beta.

A képviselőházi vitában felszólalt Korhecz Tamás, a vajdasági tartományi kormány alelnöke is, aki egyéb, a szerbeknek alányaló kijelentés mellett a következőket mondotta: "A magyar szélsőségesek nem az enyémek, elhatárolódok tőlük és az eszméiktől is. Természetesen elfogadom azt, hogy a Nagy Magyarország térképe és a trianoni szerződés revíziója sérti a szerbek érzéseit, akikkel együtt akarok élni" - tette hozzá.

Természetesen ennyi kollaboráns közepette nehezen tudják érvényesíteni igazukat azok, akik a magyarság igaz ügyéért tevékenykednek. A Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) kedden közleményben tudatta: erélyesen szembeszáll a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és az ottani Demokrata Párt munkamódszerével, hogy olyan határozatot készülnek elfogadni, amely korlátozza a véleménynyilvánítás jogát egy olyan fontos témában, mint a második világháborús események történelmi értékelése, és, amely ki akar egyenlíteni egyes szerb szervezeteket a honvédtalálkozóval és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tevékenységeivel.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat