HunHír.info

2019. Fergeteg hava 16. nap, Bendegúz napja.

Holokauszttagadás: Egy hetet kapott a BRFK

2009. április 21. 12:38
HunHír.Hu

holo-karikatura.jpgEgy hetet kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), hogy elkészítse a hétvégi holokauszttagadó demonstrációval kapcsolatos, mindenre kiterjedő jelentését az országos rendőrfőkapitánynak - közölte újságírókkal Tóth Gábor, a BRFK vezetője kedden.

Bencze József országos főkapitány hétfőn kért jelentést a fővárosi rendőrségtől, mert ellentmondást állapított meg a helyszíni intézkedés és a közösség elleni izgatás miatt később indított eljárás között.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn azt közölte: a rendezvényen nem történt sem rendzavarás, sem olyan rendkívüli esemény, amely a helyszínen azonnali rendőri intézkedést igényelt volna. Az elhangzott beszédek tartalma alapján azonban hétfőn a BRFK büntetőeljárást indított közösség elleni izgatás bűntett elkövetése gyanúja miatt Dósa István és Domokos Endre János ellen.

Az országos főkapitány arra utasította a hasonló rendezvények biztosításban részt vevő parancsnokokat: a jövőben fordítsanak nagyobb figyelmet arra, hogy a rendezvények jogszerű megtartásának feltételei folyamatosan fennállnak-e, és azok megsértése esetén nyomban és hatékonyan intézkedjenek.

A budapesti rendőrfőkapitány kedden újságíróknak azt mondta: addig, amíg a vizsgálat nem fejeződik be, nem tartaná helyesnek, ha állást foglalna abban, hogy történt-e szakmai hiba a szombati demonstrációval kapcsolatban.

A BRFK hétfői közleményében emlékeztetett arra: a szombati rendezvényt a rendőrség március 24-én, a bejelentővel lefolytatott egyeztető tárgyalást követően tudomásul vette, tekintettel arra, hogy azzal kapcsolatban a gyülekezésről szóló törvényben megfogalmazott tiltó okok egyike sem állt fenn. A rendezvény biztosításánál pedig a rendőrség a hatályos jogszabályok szerint járt el, törvényesen és szakszerűen látta el feladatát.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat