HunHír.info

2018. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

A HVIM sem zárja ki az etnikai indítékot a horgosi mészárlásnál

2005. február 05. 00:27
Rockszerda

hvim_delvidekert0924.JPGA Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) megrendülten értesült a határon fekvő Horgoson történt kegyetlen mészárlásról. Közleményében a mozgalom délvidéki szervezete felhívja a figyelmet, hogy miközben a rendőrség hivatalos tájékoztatás helyett cinkos módjára hallgat, egyesek félretájékoztatják a közvéleményt

A szerb hírügynökségek egymást túllicitálva igyekeztek hangsúlyozni, hogy a brutális kivégzésnek nem voltak etnikai motivációi, s ezt hamis információk terjesztésével igyekeztek alátámasztani. Többek között az is kiderült, hogy az első hírekkel ellentétben nem vegyes, hanem magyar származású családról van szó. A helyszínen szerzett értesüléseink szerint azonban nem zárható ki a politikai indíték sem - áll a HVIM közleményében.

A mozgalom szerint a két kisgyermeket és a szülőket pisztollyal, a nagyszülőket pedig rituális kegyetlenséggel, késsel meggyilkoló tettesek nyilvánvalóan a külvilágnak akartak üzenni. Mint írják, az sem lehet véletlen, hogy a Szalma család legyilkolását éppen arra a napra (január 24-re) időzítették, amikor tizenegy évvel ezelőtt hasonló módszerekkel - az ügyészség szerint szerb elkövetők - lemészárolták a szegedi Z. Nagy családot.

Információik alapján arra következtetnek, hogy a politikával összefonódott szerb alvilág így üzent a határra épülő kereskedelemből élő tehetősebb magyar vállalkozóknak, hogy a szerb-magyar határ térsége még mindig a fennhatóságuk alá tartozik. A magyarság megfélemlítése mellett a zavarkeltés is motiválhatta borzalmas tettüket, hiszen a gyilkosságot az Európai Parlament tényfeltáró küldöttségének érkezése elé időzítették.

A Délvidék egykori nyugalmának visszaállítása érdekében a HVIM továbbra is kizárólag a Délvidéki Társnemzeti Régió megvalósításában látja a jövőt, s követelik, hogy nemzetközi erőket és megfigyelőket telepítsenek Vajdaság Autonóm Tartomány északi részére.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat