HunHír.info

2018. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

Szenttamáson megalázzák a magyarokat

2005. november 09. 22:47
HunHír.Hu

szenttamas.jpgSzerdára virradóra kitették ugyan a kétnyelvű táblát, de csak egy kicsi utcanévtábla nagyságút az előzőleg lemázolt táblára. Minden jel szerint továbbra is csúfot űznek mind a törvénnyel, mind a tartományi vezetőséggel, s megalázzák a magyar kisebbséget.

A Szenttamás bejáratánál az Újvidék, Verbász és Becse felől bevezető utak mentén kedden elhelyezték a kétnyelvű helységnévtáblát, amelyen a szerb Srbobran mellett a magyar Szenttamás is szerepel. Branko Gajin községi elnök úgy értékelte, hogy a kétnyelvű táblák "elmélyítik a problémákat" és azoknak a szenttamási község napján való elhelyezése "tiszta provokáció". "A táblák elhelyezése nem tartozik a mi hatáskörünkbe és ezzel a tettel letaposták a magyarokat is felölelő (szenttamási) többségi koalíció közös álláspontját, hogy az egészről az Alkotmánybíróság adjon végleges értékelést" - nyilatkozta Gajin.

A kerületi bíróság augusztus 17-én hozott határozatát, amely szerint a táblákat kötelezően el kell helyezni, mert a szenttamási önkormányzat nem tartotta tiszteletben a kétnyelvű táblák elhelyezéséről szóló határozatot, Gajin elnök problematikusnak nevezte, mert a szerbeket 1948-ra és 1941-re emlékezteti - írja a Beta.

Szerdára virradóra kitették ugyan a kétnyelvű táblát, de csak egy kicsi utcanévtábla nagyságút az előzőleg lemázolt táblára. Minden jel szerint továbbra is csúfot űznek mind a törvénnyel, mind a tartományi vezetőséggel, s megalázzák a magyar kisebbséget. A magyar pártok és civil szervezetek tiltakoznak. Mit szólnának a szerbek, ha a magyarok kijelentenék, sérti őket, hogy a szerbek városukat szerb nevén emlegetik, áll egyebek között a VMSZ helyi szervezetének csak szerb nyelven kiadott közleményében.

(Forrás: Vajdaság Ma)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
George Soros - Andreas Von RétyiGeorge Soros
Könyv - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 3 420 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Globális agymosás - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális agymosás
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat