HunHír.info

2019. Fergeteg hava 19. nap, Dsingiz napja.

Két magyargyalázás egy napon

2005. szeptember 20. 14:28
HunHír.Hu

lazar_rg.jpgA szabadkai Lazar Nešić szakközépiskolában három magyar fiút megpofozott, ököllel megütött két szerb fiú múlt pénteken. Aznap a kora esti órákban ököllel bezúzták ugyanennek az iskolának ablakát, miközben a tanteremben lévők magyarságát illették trágár szavakkal.

Menedék - Baráthosi

A szabadkai Lazar Nešić szakközépiskola udvarában múlt pénteken három magyar fiút megpofozott, ököllel megütött két szerb fiú. Egyik magyar fiú kerékpárját is elvették, alaposan megrugdosták - írja a Magyar Szó nevű délvidéki napilap. Szintén pénteken, a kora esti órákban ököllel bezúzták az említett iskola Harambašić utcai részén az egyik alagsori tanterem ablakát, miközben a benn levők magyar felmenőit, elsősorban édesanyját szidták.

A tanárnő, akinek ott volt órája, felocsúdva a döbbenetből felháborodva fürkészte az utcát, s meglátva a közeledő rendőröket, azonnal közölte velük, mi történt, s az igazgatóhelyettes is értesítette a rendőrséget. Nem hivatalos hírek szerint a rendőrök nagyon gyorsan elfogták az illetőt, aki beverte az ablakot, s akit állítólag vérző keze alapján azonosítottak.

- Természetesen, igyekszünk odafigyelni diákjaink testi épségére, biztonságára, de az ilyen udvari eseteket általában az osztálytársak jelentik, s mi azonnal intézkedünk. Ez esetben viszont nem voltak ott az osztálytársak, mert a másik váltásba járnak, így még nem tudjuk, kik voltak a szemtanúk. Az udvar mögött van a sportpálya, s a beléptetési rendszert nem tudnánk nagyobb beruházás nélkül megoldani, oda külön portásfülkét emelni. A pályán a szomszédos iskola tanulói is megfordulnak. Év elején még a tanárok, a személyzet sem ismeri az össz diákunkat arcról, úgyhogy nem könnyű kiszűrni, hogy ki az iskolánk tanulója - közölte a Magyar Szóval hétfőn Horváth Ferenc, a Lazar Nešić iskola igazgatója, aki szerint egy széles körű társadalmi összefogásra van szükség minden diák biztonsága érdekében. Hiába foglalkozik a délvidéki magyar média ezekkel az esetekkel, ha a szerbek nem szentelnek teret ennek, különösen a megoldás sürgetésének.

R. G. a következőképpen mesélte el az esetet: - Bementünk pénteken estefelé az iskolaudvarba, a sportpályához, leültünk, beszélgettünk, nevetgéltünk. Egy idő után két szerb fiú, iskolatársaink, jöttek oda hozzánk, s egyikük megkérdezte: Mi van?, Barátom azt választolta: Semmi. - Hogyhogy semmi? -kérdezte a srác és három pofont adott neki, kétszer ököllel is megütötte, meg egyszer a lábába rúgott. Mi nem akartunk belekeveredni. A fiú rámnézett, megkérdezte tőlem is, hogy mi van, s ököllel a szemem alá csapott. Harmadik társunk gyorsan azt javasolta, fussunk ki az utcára. Rendőrökkel találkoztunk az iskola közelében, és szóltunk nekik, hogy mi történt. Bejöttek, s látták, hogy a tőlem elvett biciklit rugdossa, kézzel veri a szerb fiú. Őt bevitték a rendőrségre, azt mondták, hogy menjünk mi is be. Kihallgattak bennünket.

-Amikor voltam benn a rendőrségen, sérelmeztem, hogy felnőtt nélkül folyt le a beszélgetés vagy kihallgatás a kiskorú gyerekekkel. Nem titkoltam, hogy értesítettem az önkormányzatot is az esetről. A rendőrök egyre azt mondogatták, hogy túl élénk a fiam, volt már két évvel ezelőtt lány miatt verekedett, amikor is ő húzta a rövidebbet. Hétfőn nem volt iskolában a gyerek, habár az orvos nem állapított meg komoly sérülést, mégis szombaton és vasárnap is enyhén fájlalta a fejét, sőt kicsit szédült és hányt is - mesélte az édesapa.

Mire a magyar diákok szülei a rendőrségre érkeztek pénteken, már folyt a szerb fiú kihallgatása az édesapja jelenlétében. A magyar srácok kinn, a folyosón ültek, egyikük édesanyjával. Az anyuka kérdésére, hogy miért verekedtek, a velük kinn levő szerb fiú azt válaszolta, mert magyarok.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat