HunHír.info

2019. Újkenyér hava 18. nap, Ilona napja.

Nem lesz más, aki a hölgyeknek udvaroljon, mint a négerek

2019. augusztus 14. 22:49
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

neger-bevandorlok-250.jpgTörténetesen Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontjába, a Pólus Centerbe vitt utam. A konfekció boltok mindegyikének bejáratánál vevőcsalogató, divatruhába öltöztetett bábuk éktelenkedtek. Kivétel nélkül néger nőket és férfiakat ábrázoltak! Ez már több, mint iszlám propaganda, ez az afroamerikai trendi erőszakolása kereskedelmi szinten is.

Menedék - Pálfi

Félreértés ne essék! Semmi bajom nincsen amúgy a négerekkel. Isten teremtményei ők is. Joguk van az élethez, a tisztességes megélhetéshez, lakhatáshoz. (Élnek hazánkban számosan közülük olyanok – magam is ismerek ilyet –, akik jó pár évtizede itt élnek, beilleszkedtek közénk.) A probléma – helyesebben tragédia – az, hogy az afroamerikai trendi erőltetésével bizonyos politikai körök az üzleti világban is éreztetik akaratukat: szoruljon csak ki mindenünnen a fehér ember, hogy helyét a négernek adja át.

Nincs ebben semmi rasszizmus, összeesküvés-elmélet, s ne is kérdezzük, a földrajzilag eredendően afroamerikai térség plazáiban vajh hány fehér férfit, nőt állítanak reklámul a multinacionális médiumok és cégek. Minden szép a maga helyén! Ismétlem, nem baj, ha élnek köztünk négerek is. De vigyázzunk a mértékkel! Miért őket tartatják nekünk, fehér európaiaknak – szinte kizárólagosan – ikonoknak, éspedig egyre agresszívabban?

Pusztába kiáltott szavak lennének ezek? Hát nem tudom, de azt igen, hogy nem újak. Amikor kiléptem a Pólus Centerből, egész úton hazafelé azon törtem a fejemet, hogy ki is volt az az eleink közül, aki mintha már múlt századunk harmincas éveiben is aggódott volna mindezek miatt. Hazaérve eszembe jutott a szerző neve, s a könyve. Idézek belőle:

Egy szép napon – jegyzi meg Romier – nem lesz más, aki a hölgyeknek udvaroljon, mint a keletiek s a négerek. Ezzel természetesen nemcsak a költészet és az erkölcsiség forog veszedelemben, hanem az emberiség társadalmi életének olyan a természetben gyökerező ereje, amelyet sem nélkülözni, sem mással pótolni nem tud: a családi élet válik teljesen lehetetlenné. »Az ember nem meri kimondani, mi következik be azon a napon, amikor a férfi már semmibe sem veszi a nőt (Romier)”

(Blazovich Jákó OSB: A nagy szfinx. Újkori emberarcok. Budapest, 1936. Szent István-Társulat-Stephaneum Nyomda Rt. 151. old.)

A néhai tudós bencés szerzetes tehát már 1936-ban – kortársai közül Lucien Romier francia publicistát idézve – aggódott. Hangsúlyozom, semmi bajom a négerekkel, gyönyörű Afrika, de ez itt mégiscsak Európa s lakóinak többsége, tetszik, nem tetszik, még fehér. Már bocsánat.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Mi a szösz? - Bárdosi VilmosMi a szösz?
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat