HunHír.info

2019. Újkenyér hava 18. nap, Ilona napja.

A meleglobbi közben van néha egy kis fesztivál is az idei Szigeten

2019. augusztus 13. 06:41
Hunhír.info

gender3-250.jpgPropagandamentes fesztivál. A Sziget kapcsán nem hallottuk az ellenzék ezen követelését, hiszen a fesztiválon egyszer sem bukkant fel eddig Orbán Viktor beszéde, a meleglobbi pedig ugyebár nem számít propagandának: az kizárólag a szeretetről, a befogadásról, a megértésről és a klímavédelemről szól, aki meg nem így gondolja, az náci, kirekesztő, populista, homofób.

Menedék - Bayer

Ugyanez vonatkozik azokra, akiket az egész nem érdekel, és nem is akarnak hallani róla.

Nincs helye egy fesztiválon a propagandának, mert egy ilyen eseményre bulizni járnak az emberek, ahol nem azt szeretnék, hogy megpróbálják őket meggyőzni valamiről. Ettől zengett az ellenzéki média a VOLT Fesztivál idején, ahol néhány másodpercre felvillant Orbán Viktor 30 évvel ezelőtti, történelmi beszéde Nagy Imre újratemetésének alkalmából. A Sziget vége felé még egyszer sem hallottunk ezzel kapcsolatos hisztériát, annak ellenére, hogy az egyhetes buli szinte kizárólag a meleglobbiról szól – valójában kis túlzással fogalmazhatnánk úgy is, hogy a meleglobbi közben néha van egy kis buli is. A tolerancia persze az élet minden területére kiterjed a Hajógyári-szigeten, így jó nagy adagokban kaphatunk klímavédelmet, menekültügyeket, szólásszabadságot és persze végtelen szeretetet, amit a haladók persze a maguk módján képzelnek el, és amiből csak azoknak jár, akik úgy gondolják, ahogy ők.

De lássuk, hogy milyen fergeteges mulatságokon vehetünk/vehetünk részt idén a Szigeten:

Menekültek a világ körül – beszélgetés és filmvetítés a migrációról
Erőszakmentes kommunikáció a mindennapokban
Zenei és politikai mozgalom a rasszizmus ellen
A bevándorlás küzdelmei
Rajtad áll a jövőd – Egy generáció korlátok nélkül (beszélgetés a kirekesztésről és elfogadásról)
Emberi jogok: migráció és integráció

Ez persze csak néhány az érzékenyítő programok közül; a Nagyszínpadon például olyan fellépőbe volt szerencsénk belefutni, aki a szeretet nagyköveteként próbálta meggyőzni a közönséget arról, hogy csak az lehet valódi klímavédő, aki elfogadja a másságot. Közben persze többször elhangzott, hogy a büszke európai polgár kiáll az egyenlőség mellett, és azt sem kérdőjelezi meg, hogy a populizmus egyenlő azzal a szívószállal, amit egy palackorrú delfin szippant le, meg ami elolvasztja a sarki jeget. Vagy valami ilyesmi. És ezzel a héven is zajló csillámpartyk résztvevői maximálisan egyetértenek.

Tény, hogy a Sziget minden évben a város legnagyobb buliját hozza, a fesztiválozóknak hatalmas élményt nyújt, és Magyarországot kiemelt helyre teszi a világtérképen, így természetesen nem haragszunk rá, vagy ha igen, akkor maximum az italárak miatt.

A meleglobbi ellenpontjaként egyébként szerencsére Hungarikum Falu is van a fesztiválon, ahol az ország különböző pontjain honos hagyományokkal ismerkedhetnek meg a látogatók, és a nőnek öltözött férfiak helyett például néptáncosokkal is összefuthat az ember kosárfonás közben. Szerencsére elég sok külföldi fesztiválozó él ennek a területnek a lehetőségeivel: ők valószínűleg azok, akik a következő látogatásuk alkalmával nemcsak a bulinegyedet pusztítják majd el, hanem érdeklődve látogatják majd végig az egész történelmi Budapestet.

pesti srácok.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat